VALIKKO

Now You See Me 2 – Nyt näet minut 2

Now You See Me 2 jatkaa lähes siitä, mihin sen edeltäjä vuoden 2013 Now You See Me -elokuva jäi. Siinä FBI jahtasi robinhood-tyylisiä The Horsemen-ryhmän taikureita ja silmänkääntäjiä, sen kokoonkutsujan FBI-agentti Dylan Rhodesin heiluttaessa nelikon tietämättä tahtipuikkoja taustalla. Edessä on nyt uusi suunnitelma, jolla haetaan oikeutta epäeettisesti toimivalle teknologiagurulle Walter Mabrylle, joka kiristää ryhmän varastamaan tietokoneita hallitsevan mikrosirun. The Horsemen ryhmän Dannyn, Merrittin, Jackin ja Lulan ainoa toivo on tehdä se kuuluisa viimeinen keikka ja siinä samalla puhdistaa nimensä sekä saattaa syylliset oikeuden eteen. Mutta mikään ei ole oikeastaan sitä, miltä se vaikuttaa ja tällä kertaa nelikko ei välttämättä ole sitä yhtä askelta vainoojaansa edellä vaan pikemminkin valvovan katseen alla.

Ohjauksesta on vastannut Mr. Jon M. Chu, joka on tehnyt itseään tunnetuksi Step Up -tanssielokuvien parissa. Ja samanlaista koreografian hallintaa on myös tässä elokuvassa havaittavissa. Niin tarkkaan suunniteltulta ja sujuvalta Four Horsemen -ryhmän toiminta vaikuttaa. Vaikka ohjaajaa onkin kritisoitu siitä, että hänen elokuvallinen reperturaarinsa koostuu lähinnä kevyemmän tason leffoista, niin onko sillä todella tässä kohtaa väliä. Ainakin se osoittaa, että hän pystyy tekemään viihdyttävää lopputulosta.

Tuleeko tälle sitten jatkoa Now You See Me 3:n merkeissä. Ensimmäinen Now You See Me -elokuva tehtiin 75 miljoonan dollarin budjetilla, kotiin se takoi rahaa lopullisesti noin 351 miljoonaa dollaria. Tämä elokuva on menestynyt hyvin sen juonellisesta heikkoudesta huolimatta. Olemme kai koukussa massiiviseen taikuuteen. Joten nähtäväksi jää… huhuja siitä kolmannesta liikkuu kuitenkin. Ja on kyllä myönnettävä, että tämän nelikon taituruutta taikatemppujen ja näyttävän shown parissa katselisi mielellään ihan uudestaankin tulevaisuudessa. Joidenkin mielestä katsojia tähän elokuvaan lähes alkuperäisen kaartin lisäksi (raskaana oleva Isla Fisher oli korvattu Lizzy Caplanilla) oli houkuteltu Mr. Daniel Radcliffen avulla, mutta itse en tähän kuoppaan kaatuisi. Sen sijaan uskon elokuvan kosiskelleen katsojia kiinalaislta markkinoilta tapahtumien sijoittumisen Macaoon myötä. On toki myönnettävä, että Skandinavia ei ole ehkä kartsojapopulaatioltaan samaa luokkaa, mutta tämä oli jo niin alleviivaavaa, että niitä maisemia olisi ollut kiva nähdä muualtakin. Onneksi Lontoo saa oman osuutensa.

Taikuuden taiturointia tiukalla tahdillawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Now You See Me 2 juoni ei ehkä ole laadulla täytetty, mutta sitäkin enemmän katsojat saavat ihastella taikatemppuja ja kotimatkalla miettiä, että miten niissä on oikein onnistuttu. Kysehän on loppujen lopuksi tiukasta harjoittelusta ja silmänkääntötempuista, mutta ei se tee niistä yhtään vähemmän vaikuttavia. Siinä missä ensimmäisessä Now You See Me -elokuvassa oli taikuutta tarjolla yli oman tarpeen, niin jatko-osa onnistuu lyömään lisää bensaa liekkeihin tuttujen hahmojen tehdessä sitä, mitä he osaavat parhaiten. Minä ainakin olin ihastunut. Tälläkin kertaa Four Horsemen-ryhmä joutuu ojasta allikkoon ja kaikki ei ole ihan sitä, miltä vakuuttaa. Mutta tämä ei haittaa valkokankaan tapahtumia, joissa edetään suhteelisen reipasta vauhtia ja tiivimmässä tarinankerronnassa kuin ensimmäisessä elokuvassa. Vaikka valkokankaalla nähdään tuttuja temppuja, niin mihinkään nostalgiaan tai retroiluun leffassa ei ole onneksi kaaduttu. Elokuva ei keskity pelkästään vaikuttaviin eirkoistehosteisiin, toimintaan tai perinteiseen romantiikkaan, sen sijaan se leikittelee viihdyttävällä idealla hyvien näyttelijöiden avulla. Tätä katselisi mielellään lisääkin. Suosittelen elokuvaa kaikille ikärajan puitteissa, tästä ei kesäleffat paljon parane.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine, Sanaa Lathan, Jay Chou

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa