VALIKKO

My Little Pony Movie – Minun pikku ponini elokuva

Kuvahaun tulos haulle my little pony elokuva juliste

Myrskykyninkaan ja hänen kätyrinsä Tempestin uhatessa ponien maailmaa Laukkaporttia täytyy sen pikku ponien (Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy, Rarity) lähteä seikkailuille kotiensa rajojen ulkopuolelle ystävyysjuhlan järjestämisen sijaan. Matkan aikana he tapaavat haastavia tilanteita ja uusia ystäviä etsiessään apua taianomaisilta vuorilta, merenalaisista maailmoista ja lentävältä merirosvolaivalta.

Televisiosarjan tavoin valkokankaalla käydään kamppailua hyvän ja pahan välillä. Ehkäpä tämän vuoksi alituinen huumori, toiminnallinen pläjäykset tai popkulttuuriin viittaavat sitaatit lähinnä loistavat poissaolollaan. My Little Pony on lastenelokuva isolla L:llä. Sitä on näissä merkeissä kiitettävä siitä, että se osoittaa arjen olevan arkea, eikä aina vain sitä ”tahdon ja saan kaiken” –mantraa. Välillä sitä voi huomata, että pettymyksiä tulee vastaan, toiset voivat olla syrjäytyneitä, synkistelylle löytyy syynsä ja kaikki eivät aina käyttäydy niinkuin toivoisit. Kaiken mahdollisen ankeuden ja huumorin puutteen keskellä leffa kuitenkin painottaa ystävyyden merkitystä. Ja tätä soisin jokaisen nuoren katsojan vievän mukanaan elokuvasta. Elämässä pärjää paremmin kun on ystäviä, joiden kanssa jakaa sitä. Ja näiden ystävien kanssa voi toki myös kinata, sillä kuten fraasit menevät: tosiystävä hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.

Visuaalisesti My Little Pony –elokuva seuraa televisiosarjan maailmaa. Jokainen poni saa olla oma itsensä omine tunnusmerkkeineen ja laulut raikavat tuttuun malliin. Vaikka ponien maailma ja heidän seikkailuympäristönsä on hyvin värikylläinen, ainakaan tämä katsoja ei saanut mitään overloadia. Lauluista on kuitenkin sanottava, että Sia Songbird Serenadin nahoissa on vakuuttava, joskaan Frozenin Let It Go -korvamatoon on vielä matkaa. Tämä poni kuulemma löytyy jo kaupoista ja varmaan yhden jos toisenkin pikkutytön joululahjalistalta. Itselleni tätä toivetta esitteli neiti 6-vee. ”Se on niiiiiin ihana ja laulaa niiiiin hyvin ja sen saa kaupasta ja katso kirjoitin sen tähän joululistaan..…”

Tämän musikaalifantasian on ohjannut Ms. Jayson Thiessen. Elokuva on saanut innoituksena TV-sarjasta My Little Pony: Friendship Is Magic (My Litte Pony: Ystävyyden taikaa) sekä Bonnie Zacherlen, Charles Muenchingerin, ja Steve D’Aguannon kehittämistä & Hasbron valmistamista “My Little Pony” leluista. (Näitä leluja on tullut muutamia osteltua lahjoiksikin… ja vielä ei niille loppua näy.) Raina olisi varmasti tullut katsotuksi muutenkin, mutta nyt pääsin siitä nauttimaan neiti 8-veen kanssa. Ja täytyy tunnustaa, että me katselimme sitä varmasti hyvin erilaisista vinkkeleistä. Joten tässä on vaikea vängätä vastaan oman alansa asiantuntijaa elokuva-arvioinnin merkeissä, joka totesi elokuvan olevan ihan hyvä.

Tässä kohtaa on myös esitettävä suuri ja kaunis kiitos nyt jo neiti 6-veetä kohtaan, joka aikoinaan perehdytti minut my-litte-ponien maailmaan. Siellä seikkailivat samat hahmot kuin nyt valkokankaalla: Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy ja Rarity. Tosin näistä muista lonkalta edelleen vain Rainbow Dashin ja Pinkie Pien nimet, mutta leffan jälkeen tässäkin on havaittavissa kehittymistä. Mutta kuka oikeasti on kuka noissa kavioiden sisällä, on jäänyt välillä vähän kulman taakse piiloon. Tässäpä itselleni ja muille sitä kaipaaville pikakertaus My Little Pony -hahmojen tunnuspiirteisiin:

  • Twilight Sparkle on lila yksisarvinen prinsessa poni. TV-sarjassa hän saa siivet korjatessaan loitsun onnistuneesti. Twilightin söpöysmerkissä on viisi tähteä.
  • Rarity on valkoinen yksisarvinen, jolla on violetit harja ja häntä. Hän rakastaa muotia ja asuu omassa vaateputiikissaan. Rarityn söpöysmerkki on kolme jalokiveä. Rarity ei pidä kylmästä eikä liasta.
  • Rainbow Dash on sininen pegasos, jolla on satenkaarenkirjavat harja ja häntä. Hän rakastaa vauhtia ja kilpailemista. Hän on erityisen taitava lentäjä. Rainbow Dashin söpöysmerkki on pilvestä iskevä kolmivärinen salama.
  • Fluttershy on keltainen pegasos, jolla on vaaleanpunaiset harja ja häntä. Hän on ujo ja eläinrakas. Fluttershy on heikko lentäjä ja mieluummin kävelee. Harmonian Fluttershyn söpöysmerkki on kolme perhosta.
  • Applejack on oranssi maaponi, jolla on vaaleankeltaiset harja ja häntä. Hän on työteliäs ja aina valmis auttamaan muita. Hänen söpöysmerkkinsä on kolme omenaa.
  • Pinkie Pie on vaaleanpunainen sekä vaaleanpunaharjainen ja -häntäinen maaponi, joka rakastaa hauskanpitoa ja herkkuja sekä haluaa ilahduttaa kaikkia. Hän laulaa mielellään. Hänen söpöysmerkkinsä on kolme ilmapalloa.

Leluihin perustuvat elokuvat eivät ole nyt ensimmäistä kertaa markkinoilla. Hassbron tuotannosta valkokankaalle on viety enemmän tai vähemmän onnistuneesti Transformers ja G.I. Joe. Joten kyllä söpöt ponitkin sopivat sinne. Seuraavaksi voi varmaankin odotella Littlest Pet Shopin asukkaiden elämää valkokankaalla. Mutta sitä ennen sinne taitaa ehtiä elokuvat muovailuvahasta (Play-Doh), Monopolista ja Haukkaavasta hiposta. Pääsevätkö nämä sitten joskus Suomeenkin valkokankaita valloittamaan jää nähtäväksi…-

Ponimaailma faneillewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
meillä muilla poneista tietämättömillä voi olla sitten nielaisu tai kaksi elokuvan aikana tehtävä. Animaatio polkaisee vauhdikkaasti käyntin ja vie pikku ponit etsimään kotomaansa pelastatusta ulkomailta. Matkalla jokainen saa sitten esitellä niitä omia erityispiirteitään ja ennen kaikkea todistaa ystävyyden mahtavaa voimaa. Tämä lienee onkin elokuvan yksi tärkeimmistä teemoista, tai ainakin niin haluan uskotella itselleni. Joka tapauksessa rainan jälkeen ymmärrän kyllä hyvin miksi ponimaailma viihdyttää ja leffa vetää mukanaan. Siinä on niitä jännittäviä juttuja, vähän pelottavia asioita, ystävyyden merkitystä ja lopussa kaikki hoituu kuitenkin hyvin. Sori, nyt tästä juonen paljastuksesta. Suosittelen rainaa kaikille My Little Pony hahmojen ystäville. Neidit 8- ja 6 – vee nauttivat elokuvasta ja loppupeleissä vain sillä on merkitystä, sillä omat pojoni jäisivät nyt annettujen alle reippaasti.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Kesto: 1 tunti 39 minuuttia

Osastot: Animaatio, Jännitys, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa