VALIKKO

Morning Glory – Aamun kunnia

Kiitos. Morning Glory tarjosi kunnon naurut. Becky Fuller (Rachel McAdams) saa mahdollisuuden saattaa TV:n aamuohjelma ”Day Break”jaloilleen epätasapainoilevan ja kemioiltaan toisilleen täysin sopimattoman juontajaparin Colleen Peck:n (Diane Keaton) ja Mike Pomeroy (Harrison Ford) kanssa. Näiden ”taistelevien virtasten” tulisi sitten ylläpitää riittävästi ihmisten mielenkiintoa ohjelman seuraamiseen.

Vaikka vaikuttaakin siltä, että Mr. Fordille tuntuu kaatuvan nykyään niskaan joko Indiana Jonesin nahkatakki tai sitten vihaisten ja äksyjen vanhojen herrojen näytteleminen, niin täytyy sanoa, että tämä rooliesitys oli suurenmoinen ja Mr. Fordin koomikon taitojen esille tuloa onkin odotettu KAUAN – vaikka onhan siitä saatu jo Indyn mukana makupaloja. Tässä kohtaa odottaminen on kuitenkin kannattanut. Ihastuttavaa oli törmätä taas myös Jeff Coldblumiin, joka ehkä vielä nousee sieltä sivuosista uuteen päärooliin.

Sivuroolissa huseeraa Patric Wilson, jonka harteilla on kyllä kaatunut se komealta näyttämisen vastuu. Ja eikä siinä ole mitään pahaa. Toisin aina miehen tullessa kuviin mukaan, jäin miettimään, että mistä ihmeestä hän on niin tuttu ja pullahtihan se totuuskin sieltä esille. Sama hemmo näytteli agentti Lynchia A-team rainassa. Siinä näyttelemistä oli ehkä enemmänkin, nyt sitten oli siirtyminen komuusfaktorin puoleen. En valita. Joskin samaan hengenvetoon on myönnettävä, että samaa pohtimista tein kyllä pääosan näyttelijättären Ms. Adamsin kanssa, kunnes yhdistin hänet Sherlock Holmesin salaiseen ihastukseen Irene Adlerin rooliin.

Roger Michell on ohjannut hyväntuulisen komedian, joka samaan aikaan opettaa ja naurattaa. Aika hyvin, vai mitä. Varsinkin kun kaikkien sivukäänteiden ohella hän on pystynyt pitäytymään siinä ydin asiassa – aamuohjelman esittämisessä ja sen tuottamisen haasteellisuudessa: miten saada lisää katsojia. Morning Glory tarjoaa katsojalle hyvälaatuista, suhteellisen helposti nieltävää ja muutenkin mukavaa elokuvanautintoa, jota on odotettu hollywoodlandista jo pidemmän aikaan. Kunhan tästä ei vaan tule tapa, sillä niitä rajoja rikkovia rainoja on myös kiva katsella.

Aamuihmisten arkeawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
sitä suhtautuu eri tavoin, jälleen kerran, aamuohjelmiin. Joten on ajatellut, että ei kovinkaan moni nouse ennen ylös ennen aamuvuorolaisten työhönmarssia, mutta tulipa sitä todistettua itsensä vääräksi. Elokuvan myötä haluan esittää kiitokset kaikille radio- ja tv-kanavien ohjelmien tekijöillä. Te siis oikeasti nousette vielä aikaisemmin kuin minä. Wau. Tämän heräämiskokemuksen lisäksi elokuva oli nautittavaa katsottavaa, helppoa sulatettavaa ja jättää varmasti jonnekin takaraivoon jotain pintaa syvempää todelisten ystävien merkityksestä ynnä muusta kuvaan kuuluvasta. Suosittelen elokuvaa ihan hyvän mielen syistä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Leffasta jäi päähän myös soimaan yksi sen kappaleista. Hoagy Carmichaelin esittämä “Two Sleepy People”. Ja kappaleen myötä toivottelen hyvää yötä tai varhaista aamua, kunhan et anna sen työelämän viedä sinua ihan kokonaan mennessään.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Komedia
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa