VALIKKO

Minions – Käskyläiset / kätyrit

Käskyläiset / kätyrit ovat saaneet ilahduttaa meitä jo kahdessa Itse Ilkimys elokuvassa, joten olikin oikeus ja kohtuus, että he saivat oman seikkailunsa. Keskiössä tässä elokuvassa käskyläisten joukosta ovat Stuart, Kevin ja Bob jotka uhmaavat vaaroja etsiessään itselleen uutta isäntää. Tarjolla on toki paljon muutakin kuin päätöntä koheltamista, sillä elokuvassa Käskyläiset ovat maanpaossa onnistuttuaan tuhoamaan kaikki mestarinsa, kuten T.Rexin, Drakulan, Egyptiläisen faaroan ja Napoleonin. Edessä onkin Kevinin, Stuartin ja Bobin osallistuminen pahisten seminaariin ja uuden isäntähahmon löytäminen. Sellaista voisi tarjota überpahis Scarlet Overkill ja hänen keksijämiehensä Herb.

Valkokankaalla ääninä animaatiohahmojen takana on ollut vakuuttavia näyttelijöitä. Stuart, Bob, Kevin ja muut käskyläiset (Pierre Coffin) ovat saaneet seuraa muun muassa kertojana toimivasta Mr. Geoffrey Rushista, Scarlett Overkillin roolissa olevasta Ms. Sandra Bullockista, hänen aviomiehestään Herbistä Mr. Jon Hamin avulla ja Kuningatar Elizabethin roolia kannettalevasta Ms. Jennifer Saundersista. Käskyläisten puhe on edelleen yhtä samaa mongerrusta, mutta aikansa kuluksi siitä pystyy kyllä pongailemaan englantia, espanjaa, italiaa ?? ja siansaksaa, joiden kautta pölinät saavat jotain merkitystä.

Elokuvan takana on Illumination Entertainment studio, jonka tunnetuin tuote on Gru käskyläisineen (Despicable Me – 2010, Despicable Me 2 – 2013) jättäen näin omaan arvoonsa kassamenestyksen suhteen firman kaksi aiempaa animaatiota Hop (2011) ja Dr. Seuss’ The Lorax (2012) animaatiot. On kuitenkin muistettava mainita, että nyt nähtyä animaatiota levitetään yhdessä Universal Pictures firman kanssa. Tämä yhteistyö tuo valkokankaille vuonna 2017 myös nähtäväksi uusimman Despicable Me 3 -rainan (sekä Pitch Perfect 3:n – ihan vain ohi mennen sanoen), joten Gru uskollisena joukkoineen saa viihdyttää katsojia jälleen kerran.

Illumination Entertainment teki kutenkin sen, mistä Blue Sky Studios on kenties vain haaveillut. Sivujuonessa oleva hahmo(t) sai oman elokuvansa. Toki on myönnettävä, että Blue Sky Studioiden hengentuotteella Ice Age-elokuvissa osin seikkailevalla Scrat-hahmolla on myös oma vahva fanikuntansa, mutta pystyisikö Scrat kantamaan elokuvaa yksin tavoitellessan tuota unelmiensa isoa pähkinää. Minions – Käskyläiset elokuvassa on kaikki elementit todelliseksi kassamenestykseksi. Se on hauska, koko perheelle sopiva ja omaa valmiiksi kunnon fanikunnan. Ja siitä siitä huolimatta loppusilaus jää saavuttamatta. Tämä voi johtua välillä siitä laskelmoinnin tunteesta, joka elokuvan aikana tulee esiin. Tai syynä voi olla Grun poissaolo, sillä vaikka keltaiset käskyläiset etsivätkin sinnikkäästi uutta palvontakohdetta, he ovat kuitenkin vain oppipoikia ja sivuhahmoja. Elokuvassa esiintyvät überpahikset eivät saavuta Grun tasoa, mikä myös osoittaa hänen todellakin olevan the one and only überpahis ja sopiva isäntä käskyläisille.

Isäntää etsimässäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
tavalla, joka osoittaa uskollisuutta käskyläisten pöllöpäisyydelle, sinnikkyydelle ja tapaturma-alttiudelle. Leffa naurataa, se sa aikaan hyvän mielen ja sopii koko perheelle. Käskyläisten kolmikko Stuart, Bob ja Kevin jaksavat pystyvät kantamaan hyvin elokuvaa eteenpäin, mutta mikään Itse Ilkimyksen tasoinen animaatio lopputulos ei ole juonellisesti. Tämä on sääli, mutta samalla osoittaa Grun merkityksen sopulimaisten käskyläisten isäntänää. Elokuva sopii kuitenkin koko perheen leffaksi, sitä ehkä jaksaa katsoa jopa muutaman kerran uudestaankin ja jokaiselle löytyy varmasti jotain nauramisen arvoista. Suosittelenkin elokuvaa kaikille käskyläisten ja Itse Ilkimys -elokuvien ystäville. Leffasalista poistuu varmasti hyväntuulisena, naurunsa saaneena ja käskyläisten hahmoihin koukkuun jääneenä. Onneksi noita leffan sivutuotteita on ihan kiitettävästi saatavilla.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

P.S. Leffa sitten kannattaa istua ihan tappiin asti, jos haluaa päästä nauttimaan käskyläisten musiikkiesityksestä muiden animaatioissa esiintyneiden kanssa.

 

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa
Kommentit

Vastaa