VALIKKO

Mike and Dave Need Wedding Dates – Mike ja Dave häädeittejä vailla / Mike ja Dave tarttee hääseuraa

Veljeksillä Mike ja Dave Stangle ovat yleensä tavallista vauhdikkaampaa menoa perhejuhlissa, joten heidän siskonsa Jeanien häiden lähestyessä veljesten vanhemmat haluavat varmistaa poikiensa käytöksen ja vaativat heitä tuomaan häihin seuralaisen häihin Hawaiille. Veljekset skarppaavatkin hyvin ja television avulla hankkivat itselleen viehättävät seuralaiset Alicen ja Tatianan. Neidoilla on kuitenkin enemmän bileluurankoja kaapissa kuin Stanglen veljekset tietävät. Häistä ja niitä edeltävästä ajasta on tulossa jälleen kerran ikimuistoiset, eikä välttämättä hyvällä tavalla.

Ohjauksesta on vastannut Mr. Jake Szymanski sekä käsikirjoituksesta ovat vastanneet herrat Andrew J. Cohen ja Brendan O’Brien. Mikäli juonen tiivis kuvaus ei antanut selvää kuvaa odotettavasta elokuvasta, sen tekee hyvin käsikirjoittajien edelliset elokuvat Neighbors (2014) ja Neighbours 2 (2016). Valkokankaalla mennään aika lailla sata lasissa, eikä tahtia hidasteta edes häiden kohdalla.

Toisaalta ehkä tämä pää-kainalossa-eteneminen sopii hyvin kesäleffoille. Ainakaan tällä kertaa ei kuulla navanalus-vitsejä jatkuvalla syötöllä, joskaan eivät ne leffan vitsit paljon parempaan seuraan pääsee. Nauraa rainan aikana kuitenkin saa, joten siinä mielessä se todellakin täyttää kesä-elokuvan-kriteerit. Valkokaan valloittajat tekevät parhaansa kevyen komedian merkeissä ja ovat varmasti olleet mielissään päästessään kuvaamaan kauniiseen ympäristöön.

Mutta se, miten hyvää Mike and Dave tekee sen näyttelijöille jää nähtäväksi. Mr. Zac Efron yrittää kovasti heittäytyä kauniin kundin -manttelin alta pois ja tulla huomioiduksi vakavasti otettavana näyttelijä. Toki hemmo on tässä jo katsojia vakuuttanut sekä onnistunut karistamaan High School Musical -elokuvien nuotit yltään, mutta matkaa siihen vakavuuteen on vielä aika paljon. Mr. Efron on varmasti tunnetumpi elokuvista, joissa hänen pitää ottaa paita pois päältään (mm. Neighbors, Neighbors 2: Sorority Rising), kuin niistä missä hän saa vielä pitää kaikki vaatteet päällään. Ei siinä mitään, nuorella miehellä on ihan kivat vatsalihakset niin minun kuin edessäni istuneen teiniköörin mielestä ja niitä saa katsella lisää tulevassa Baywatch-elokuvassa. Tosin on myönnettävä, että niiden sijasta katselisin kyllä myös mielelläni miehen hyvää näyttelijätyötä niin draaman (Paperboy) kuin komediankin (That Awkard Moment) parissa. Toivottavasti tulevat elokuva valinnat ovat enemmän antoisia kuin tämä. Toinen pääosassa vaikuttanut hemmo Mr. Adam DeVine on on myös ihan oma lukunsa. Katsojille hän on varmasti tuttu Pitch Perfect -rainoista Bumperina. Mies on selvemmin kuin Mr. Efron niin fyysisen kuin psyykkisen läpän heittämä ja tämä hänelle suotakoon. En kyllä osaa tähän hätään kuvitella Mr. DeVineä mihinkään kovin rauhalliseen rooliin.

Daamien puolelta Ms. Anna Kendrickin suoritusta on aina ilo seurata. Twilogy-saagan jälkeen daami on osannut valita hyvin erilaisia rooleja (mm. 50/50, The Voices, Cake, Into The Woods), toki yleensä suhteellisen kevyistä elokuvista. Ainakaan vielä hänelle ei vaikuta tulleen suurempia maneereja, joten naaman pitäisi sopia edelleen yhä uusiin ja erilaisiin leffoihin. Mutta kevyen komedian tarjonnassa tässä elokuvassa Ms. Aubrey Plaza vie voiton kotiin. Vaikuttaakin siltä, että Mr. Efronilla ja Ms. Kendrickillä oli leffan söpöily-osuus, siinä missä Mr. DeVine ja Ms. Plaza saivat vastata enemmän verbaalisesti moottoriturpa-komiikasta. No, jokainen taplaa tyylillään ja sillä tavalla, joka hänelle sopii parhaiten. Parhaita nauruja olisi ehkä kuitenkin irronnut vastakkaisesta sijoittelusta. Mutta ollaampa elokuvasta sitten mitä mieltä tahansa, ainakin se osoittaa, että näyttelijäkavereille kannattaa olla kiltti, sillä kaikki pääänäyttelijät ovat tehneet jossain vaiheessa aiemmin töitä toistensa kanssa Scott Pilgrim vs. The Word, 50/50, Pitch Perfect tai Dirty Grandpa -elokuvien merkeissä.

Miehet vastaan naisetwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Miken ja Davidin häädeitit vetävät miehiä tässä rainassa sata nolla. Daamien esitys on vakuuttavampi ja kaikilta osin hauskempi.Tosin vieläkin enemmän läppää heidän eroavaisuuksistaa ja omista elämistään olisi varmasti saanut irti. Leffa olisi voinut myös katsoa itseään peiliin ja siinä samalla kehittää muutamia uusia vitsejä katsojille tarjoiltaviksi. Nyt muutamaan kohtaukseen jaksetaan viitata aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja..... Elokuvan eduksi on kuitenkin laskettava se, että se tarjoilee vitsejä myös trailerin ulkopuolelta. Kaiken kaikkiaan se täyttää tarkoituksensa, kevyen kesäleffan kriteerit. Kaunista katsottavaa, huvittavaa toimintaa ja helposti unohdettavaa. Suosittelen sitä kaikille, jotka kaipaavat piristystä elämäänsä tämän Suomen sadekauden keskellä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Zac Efron, Adam DeVine, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Sugar Lyn Beard

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , ,
Kommentit

Vastaa