VALIKKO

Men In Black III – Miehet mustissa III

Tieteiselokuvien esi-isä, tanskalainen A Trip to Mars, sai ensi-iltansa vuonna 1918. Siitä on kuljettu todella pitkä matka maapallon ulkopuolisiin oliohin yhteydenoton tyyleistä nykyiseen Men In Black III-rainaan. Näille elokuville on kuitenkin yhteistä, vuosien välisestä ajasta huolimatta, myönteinen ajattelumalli vierasperäisiä olioita kohtaan. Tämä on sinänsä hyvä huomata, sillä scifin puolella nämä avaruuden muukalaisia käsittelevät elokuvat ovat lähinnä keskittyneet invaasioihin. Hyviä esimerkkejä niistä ovat muun muassa: Mars Attack (1996), Signs (2002), Cloverfield (2008 – jos pää kestää heiluvan kameran), The Day the Earth Stood Still (2008), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) ja District 9 (2009). Omia suosikkejani ovat kuitenkin olleet mustiin pukeutuneet miehet, jotka veivät cinefilisen sydämeni mukaan ensi esiintymisellään vuonna 1997.

Alun perin Mr. Will Smith ei halunnut mukaan elokuvaan, mutta hänen vaimonsa painosti häntä ottamaan agentti J:n roolin vastaan Men In Black elokuvassa. Ja loppu onkin historiaa vuodesta 1997 eteenpäin. Voi vain hyvin kuvitella, millainen agentin roolista olisi tullut, jos siihen olisivat suostuneet ensin pyydetyt Mr. Chris O’Donnell tai Mr. David Schwimmer. Jokaisella on myös varmasti tuttu toisen agentin, Mr. Tommy Lee Jonesin, klassinen kommentti: Put up your arms and all your flippers.

Viimeisimmässä mustiin pukeutuneiden miesten elokuvassa agentti J (Will Smith) joutuu palaamaan ajassa taaksepäin selvittääkseen miten voisi pelastaa agentti K:n (Tommy Lee Jones) hengen ja siinä samalla maapallon alienien invaasiolta. Näissä hommissa häntä auttaa agentti K:n nuorempi painos (Josh Brolin). Paluu vuoteen 1969 osoittaa J:lle, että maailmankaikkeudessa on vielä monia mielenkiintoisia örkkendaaleja odottamassa kohtaamistaan ihmisten kanssa ja sellaisia salaisuuksia, joiden olemassaolosta hän ei olekaan aiemmin ollut tietoinen.

MIB III rulettaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Aikuisille suunnattu, mutta erittäin lapsenmielinen tarina universiumin salaisuuksien selvittämisestä. Tarina yllättää erittäin myönteisesti ja jättää hyvän jälkihehkun, mikä olikin tarpeen MIB II:n jälkeen. Se on vain sääli, että MIB3 ei tule saamaan sellaista katsojamäärään kuin leffalle sopisi. Joten, jos tätä luet ja et ole aiempia MIB leffoja nähnyt, suuntaa vaan rauhassa leffateatteriin. Leffa toimii ihan itsenäisenäkin osionaankin. Elokuva-arvioinnin näkökulmasta Men In Black III:a on kiiteltävä myös siitä, että se todellakin pitää jännitystä yllä loppuun asti ja sitä myötä katsojan penkissä kiinni. Enempää ei kunnon poppari-leffalta voisi oikein toivoakaan. Tämän voisi suunnata katsomaan uudestaan ihan paluun 1960-luvulle ja sen mukanaan tuoman yhteiskunnan piirteiden vuoksi. Ei kun oikeasti, leffassa on niin paljon hauskaa dialogia, että siihen voisi ensi kerralla keskittyä, kun nyt on tullut nähtyä juoni ja ne uudet avaruusoliot.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Toiset osaavat nauttia aikamatkailun iloista toisia paremmin. Oivaltavat pääsevät kokemaan ne parhaat hetket aina uudestaan ja uudestaan.

 

Osastot: Jännitys, Kevyttä katseltavaa, Sci-fi
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa