VALIKKO

Man on a Ledge – Mies reunalla

 

Nick Cassidy (Sam Worthington) tuomitaan vankilaan rikoksesta, mitä hän ei ole tehnyt – tai niin ainakin mies väittää. Hän myös onnistuu  karkaamaan isänsä hautajaisissa uhkaamalla veljeään Joey Cassidya (Jamie Bell). Pian tämän jälkeen hän kuitenkin löytää itsensä Roosevelt hotellin 21:stä kerroksesta – seinän ulkopuolelta. Apuun hälytetään NYPD itsemurhayksikkö, mutta Walkeriksi tekeynyt Cassidy haluaa keskustella vain NYPD:n itsemurhayksikön neuvottelijan Lydia Mercerin (Elizabeth Banks) kanssa. Kun Mercer yrittää puhua Cassidyä sisään ulokkeelta, selviää, että kaikki ei ole aivan sitä, miltä se vaikuttaa ja Cassidy on valmis aikamoisiin uhrauksiin syyttömyytensä vakuuttamiseksi. Tässä kohtaa on sitten sanottava vielä, että leffa käy myös niille, jotka kärsivät korkean paikan kammosta. Vaikka visuaaliset tehosteet ovat omaa luokkaansa, niin samanlaista putoamisen tunnetta niissä ei saada aikaiseksi, että katsojaa alkaisi etoa.  Siitä huolimatta en suosittele kiipeämään kovin ylös ja itse testaamaan asiaan.

Avatarissa (2009) ja Clash of the Titans (2010) elokuvissa teinityttöjen päiväuniin pongahtanut Mr. Worthington tekee paluun valkokankaalle näyttelijänä, eikä vain hyvien maisemien tarjoajana. Mies on ollut vähän hiljaisempi viime aikoina ja koittanut löytää niitä vakavampia rooleja. Tässä oli sellainen, mutta ikävä kyllä hänellä vaikuttaa olevan osoittamisen vimma myös siellä maisemointipuolella. Sillä luvassa on jatkoa Titaanien taistelulle kuluvana vuonna (voi eiiiii…). Tämä teinityttö-fanitus tuli esille myös katsojakunnassa. Sillä aluksi luulin menneeni väärään saliin sen verran nuoria neitosia istui penkkiriveillä. Itse kuitenkin pitäisin enemmän mainitsemisen arvoisena Mr. Jamie Bellin osuutta elokuvassa. Mr. Bell vaikuttaa olleen viime aikoina kiireinen elokuvissa, jotka vaativat selviytymistä kiperissä paikoissa. Hänen edellinen valkokankaalla hurmannut raina oli nimittäin Tintin seikkailut. Ja tämä Man on a Ledge tarjoaa myös ahtaista paikoista eteenpäin selviämistä ja pyssyn heiluttelua.

Lisäksi haluan hehkutttaa vielä Mr. Anthony Mackien työtä. Hän vaikuttaa nousevan sivurooleista ja muutaman dialogin esityksistä kohti yhä vahvempaa suoritusta. Ja hyvä niin, mies on osoittanut erinomaisuuttaan muun muassa elokuvissa: Eagle Eye (2008), The Hurt Locker (2009), Desert Flower (2009), The Adjustment Bureau (2011), What’s Your Number (2011) ja Real Steel (2011). Ehkä niitä vuorosanoja tulee pikkuhiljaa yhä lisää, sillä ainakin elokuvat ovat suhteellisen erilaisia toisistaan ja siten riskinä ei ole ensirakastajan tai poliisin roolin jämähtämistä. Tai ainakin toivotaan niin.

Muutoin valkokankaalla pyörivistä ihmisistä rooleistaan on ehkä eniten nauttinut pahiksen (David Englander) päätä pyörittävä Mr. Ed Harris. Hän sopii kuin nenä naamaan omaa etuaan tavoittelevaksi kieroilijaksi. Ja tässä teemassa pysyminen tuntuukin olevan enemmän tyypillistä Mr. Harrikselle kuin sen perinteisen ensirakastajan roolin vetäminen. Myöskin Mr. Edward Burns tuo itseään hyvin tykö. Tuntuu vain itse siltä, että tämä rooli ei ehkä kuitenkaan ollut omiaan ihan pehmeä ääniselle Mr. Burnsille. Naisista Ms. Banks ei ole myöskään viime vuosina esitellyt itseään valkokankaalla. Sen sijaan hän on vaikuttanut television puolella 30 Rock sarjassa. Itse muistan Ms. Banksilta viime vuosien tuotannosta vain Zack and Miri Make a Porno (2008) ja The Next Three Days (2010). Tässä elokuvassa hänelle olisi suonut hieman lisää syvyyttä hahmossaan. Tarinallisesti siihen olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Mutta toinen kysymys onkin sitten se, paljonko se olisi syönyt päätarinaa. Ilmeisen paljon, veikkaisin.

Mukiinmenevä trilleriwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Man on a Legde ei ehkä jää mieleen ikiajoiksi, mutta muuten kyllä hoitaa hommansa. Sitä katsoessa tylsyyden kokemisesta ei juurikaan ole pelkoa, koska katsoja joutuu yllättymään säännöllisen epäsäännöllisesti. Elokuva on oikeasti hauska ja kiinni pitävä alusta loppuun asti. Kun rinnakkaisjuoni alkaa selvitä katsojalle, hän joutuu jännittämään seinän reinustalla seisovan tavoin, miten kilpajuoksu aikaa vastaan käy. Ja joutuuko Nick Cassidy suorittamaan lopullisen uhrautumisensa syyttömyytensä todistamiseksi. Tämä siitäkin huolimatta, että perusjouni on suhteellisen selkeä missä hyviksille hurrataan (sananmukaisesti) ja pahiksille buuataan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Ja siinä kaikki tällä kertaa. Toivottavasti viihdyitte seurassamme, vaikka koitimme vähän luodakin skandaalimaista uutista aiheesta omin avuin. Mutta nyt voitte heittää ne poppari-purkit roskakoriin ja poistua takavasemmalle. Olkaa varovaisia liikkuessanne ulkona, sillä siellä on liukasta.

Osastot: Jännitys, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa