VALIKKO

Maija Mehiläinen ja hunajakisat

https://www.episodi.fi/wp-content/uploads/2018/06/maijamehilainen_juliste.jpg

Maija Mehiläinen on saanut tasonsa arvoista jatkoa vuoden 2015 elokuvalleen. Ja tälläkin kertaa, tämä lastenelokuva sopii koko perheelle. Välillä raina toki alleviivaa vastuun ottamista, omien tekojen tunnustamisen tärkeyttä ja sitä, että me kaikki olemme jossakin hyviä, mutta ihan hyvä niin. Katsojakunnan keski-ikän huomioiden tämä ei ole haitaksi, vaan pikemminkin kannukseksi niin pienille pojille kuin tytöillekin. Ja kyllä me aikuisetkin aina tästä välillä oman muistuksen tarvitsemme.

Utelias ja ystävällinen Maija Mehiläinen haaveilee hunajakisoihin pääsystä yhdessä ystävänsä Villen kanssa. Tai no Maija haaveilee tästä, Ville ei. Mahdollisuus tähän tulee, kun Pörinälän keisarinna vaatii Unikkolaakson pesää luovuttamaan heille puolet kesähunajastaan. Maija ei tätä niele mukisematta ja lähtee selvittäämään asioita Pörinälään ilman kuningattaren lupaa. Sattumusten oikusta hän pääsee osallistumaan kisaan. Apujoukoista löytyvä koheltavat muurahaiset Arno ja Paavo sekä Pörinälän metsistä koottu toistaitoisilta vaikuttava jengi epämääräisiä ötökköjä. Onko Maijalla uusine ystävineen mitään mahdollisuutta voittaa Hunajakisat jää valkokankaalla nähtäväksi.

Mutta koska kyseessä on Maija, kaikki ei mene ihan kuin Strömsöössä. Vaan jopa Maijalta vie aikaa valaa uskoa onnistumisen mahdollisuudesta uusiin ystäviinsä. Kun se on tehty, voi vain keskittyä nauttimaan Hunajakisoista. Ja tämä nauttiminen onkin sellaista, mitä toivoisin jokaisen katsojan vievän kotiinsa. Kisoissa vastassa oleva Pörinälän joukkue on viimeiseen asti trimmattu kokonaisuus, joka ei turhaa kisailoa harrasta. Sen sijaan Maija ystävineen vaikuttaa nauttivan lähes joka hetkestä. Sitä sanotaan, että voitto ratkaisee, mutta tällä kertaa rehellinen matka on tärkeämpi. Kotisoffapsykologi kiittää leffaa myös sitä, että ruohonjuuritasolla on osattu hyvin huomioida muiden kuuntelemisen oppiminen sekä se, että perinteisesti paha ei saa palkkaansa. Maijan tavoin leffa valaa uskoa siihen, että jokainen meistä voi muuttua parempaan suuntaan oppimalla omista virheistään.

Visuaalisesti Maija Mehiläinen on kaunista katsottavaa. Animaatiojälki on taidokasta, mutta samalla uskollista alkuperäiselle ohjelmalle. Kaiken kaikkiaan se on ihastuttavan kesäinen, värikäs ja uusia hahmoja esittelevä. Ja tämä on tehty mielekkäällä tavalla, joten kaikki ötökkäkammoiset saavat ehkä Maijasta apua omiin ongelmiinsa. Näin aikuisena on todettava, että leffan parissa viihtyi ihan kivasti.

Leffan merkeissä on myös annettava kiitosta Tampereen Finnkinon Cine Atlaksen henkilökunnalle, joka venyi ihmeisiin pienen katsojan katsojakokemuksen turvaamisessa. Nuorta miestä jännitti kovasti kovat ääneet ja pimeä sali. Ja kuulemma vain kotiin lähteminen olisi helpottanut tilannetta. Salista saatiin äänet kuitenkin pienemmälle, valot puolitiehen ja salin ovellakin sai vielä miettiä mikä nuoren miehen mielestä olisi paras vaihtoehto. Työntekijä oli vanhemman ja lapsen turvana tovin. Sitten sitä uskallettiin istua jo etupenkkiin katsomaan Maijaa. Siinä vaiheessa kun nuori mies nousi ylös (luulimme kaikki, että salin ulko-ovi kutsuu), niin hän kääntyikin kannoillaan ja kiipesi pari riviä ylemmäksi ja alkoi katsomaan elokuvaa. Maija Mehiläinen vei mukanaan ja Cine Atlaksen työntekijä oli onnistunut laadukkaasti omassa työssään. Tälläista asiakaspalvelua asiakkaan iästä huolimatta on aina ilo katsoa. Ja mikä parasta leffan jälkeen nuori mies oli tyytyväinen näkemäänsä. Elokuvissa käymistä pitää opetella niin kuin mitä tahansa uutta asiaa ja tästä kerrasta tuli nuorelle ihmiselle taas yksi uusi kokemus.

Lapsiystävällinen elokuvawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka painottaa oman vastuun ottamista, ystävien auttamista sekä ryhmän merkitystä. Voitto ei todellakaan ole tärkeintä, vaan matka sinne. Maija Mehiläinen viihdyttää niin vanhoine kuin uusine tuttavuuksineen. Visuaalisesti raina on todella kaunista ja kesäisen lämmintä katsottavaa. Sen animaatiojälki on tasaisen laadukasta ja juonenkulku riittävän jännittävä myös perheen pienemmille. Suosittelen elokuvaa kaikille Maija Mehiläisen ystäville iästä riippumatta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa