VALIKKO

Magic in the Moonlight – Taikuutta kuunvalossa

Magic in the Moonlight -elokuva sijoittuu aina niin ihastuttavalle 1920-luvulle. Siinä Howard Burkan (Simon McBurney) pyytää taikurina toimivaa ystäväänsä Stanley Crawfordia, alias Wei Ling Soota (Colin Firth) ottamaan selvää kuolleiden kanssa keskustelevasta Sophie Bakerista (Emma Stone). Stanley lähteekin ottamaan selvää, onko kyseessä vain hyvä huijaus, vai omaako Sophie todellakin maagisia taitoja ennen kuin hän hurmaa liian perusteellisesti varakkaan amerikkalaisen perheen eri jäsenet. Saako perheen äiti Grace Catledge (Jackie Weaver) Sophien avulla yhteyden kuolleeseen mieheensä, menettääkö hänen poikansa Brice (Hamish Linklater) sydämensä ja puoli valtakuntaa Sophielle ja miten on mahdollista, että Stanley oma tätikin Vanessa (Eileen Atkins) myös uppoaa moiseen suohon? Stanley vakuuttaa ”she won’t fool me” ja katsojalle jää selvitettäväksi miten tässä oikein käy.

http://www.youtube.com/watch?v=MG71z-AP524

Magic in the Moonlight on tehokkaan ohjaaja-käsikirjoittajan Mr. Woody Allenin viimeisin tuotos ja hänen elokuvallisen CV:nsä 49s elokuva. Wau. Ja tämä elokuva on paljon romanttisempi, kevyempi ja ilomielisempi kuin ohjaajan edellinen Blue Jasmine. Mutta se ei tarkoita, että se olisi yhtään huonompi. Ehkä Mr. Allen on syvältä sisimmältään parantumaton romantikko, sillä niin hyvin elokuva koskettaa, vaikka se tietenkin sisältää myös ohjaajan tyyliin uskollisesti riittävästi neuroottista pohdintaa. Joskin samalla on myönnettävä, että kaiken yltiöromanttisuuden keskellä yksikään elokuvan hahmoista ei tunnu riittävän uskottavalta toimimaan itsenäisesti. Mutta tämä ei elokuvanautintoa haittaa.

Mr. Firth näyttelee roolinsa hyvällä farssiin kuuluvalla tavalla, joka muodostaa täysin vastakkaisen lähestymistavan Ms. Stonen ilmankevylle kekkuloinnille. Pääpainon ollessa näiden kahden välisessä kissanhännän vedossa on hieman sääli, että sivuosissa olevat hahmot jäävät vaille samanlaista tukea. Hamish Linklater, Marcia Gay Harden, Eileen Atkins ja Jacki Weaver ovat saaneet vastuulleen paljon yksioikoisemmat roolit, kuin mitä yleensä Mr. Allenin elokuvissa tavataan. Ehkä tämä johtuu liiallisen neuroottisuuden pohdinnan poissaolosta tai elokuvan kevyestä luonteesta.

Ihastuttavien pukujen ja hyvän taikuuden lisäksi katsojilla on mahdollisuus nauttia välimerellisistä maisemista Ranskan Rivieran tuntumassa. Magic in the Moonlight on visuaalisesti todellakun kaunista katsottavaa ja tarjoaa raikkaan tuulahduksen kaikkien muiden perinteisempien romanttisten tyttöhömppä-elokuvien rinnalle. Silmää hivelevän visuaalisen lisäksi oman roolinsa elokuvassa saa Mr. Allenin rakastama jazz-musiikki. Elokuvassa kuultava 1920-luvun musiikki on toki kaunista kuultavaa, mutta samojen kappaleiden kierrättäminen olisi ollut varmasti hyvin vältettävissä runsaan tarjonnan vuoksi. Toisaalta leffasalista poistuu hyräillen juuri niitä iki-ihania kappaleita. Voikun olisi vielä kesä ja lämmintä, eikä syksy ja sateista.

Rakkautta silmänkääntötemppujen keskelläwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Vaikka Magic in the Moonlight ei ehkä olekaan Mr. Woody Allenin mestariteos, se taatusti jättää katsojan hyvälle tuulelle ja siihen luulen ohjaajan tähdänneenkin. Suosittelen elokuvaa kaikille überromantikoille, neuroottisista rakkauselokuvista pitäville Woody Allenin tuotannon faneille, joita pinnallinen elämän salaisuuksien pohdinta ei haittaa. Elokuva tarjoaa välipalamaisuudestaan huolimatta ainutlaatuista esitystä siitä, miten Mr. Allen näkee elämän ylä- ja alamäet tavalla, joihin kukaan muu ei pystyy. Elokuva on riittävän mielenkiintoinen pitääksen katsojan kiinnostuneena ja saattelee hänet hyvällä tuulella ulos leffasalista. Voiko elokuvalta pyytää muuta?.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

The heart wants what it wants.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , ,
Kommentit

Vastaa