VALIKKO

Machete

En olisi sitten ikinä uskonut itsestäni, että päädyin tätä rainaa katsomaan. Se tuntui olevan liian väkivaltainen ja liian täynnä kulahtaneita näyttelijöitä, poikkeuksia tietenkin tehden. Sitä tietenkin voisi ajatella myös niin, että sen ulkonäön puuttuessa, pitää sitten osata näytellä… Kokemus kuitenkin kannatti, jo pelkästään kaikkien niiden miespuolisten ihmisten vuoksi, joiden keskellä sain kikatella / nauraa röhöttää ihan rauhassa, samoin kuin tutustua uusimpiin partavesitrendeihin.

Ohjaaja-käsikirjoittajat Robert Rodruguez ja Ethan Maniquis ovat olleet pikkupoikien taivaassa kaiken ohjatun räiskinnän keskellä ja hyvä niin. Onneksi he ovat tämän kaiken toimintapainoitteisen väkivallan keskellä muistaneet myös heittää kehiin suhteellisen hauskaa dialogia, mikä vie elokuvan sanomaa samaan suuntaan vuoden toisen räiskintäelokuvan, The Expandables:n, suuntaan. Tästä huolimatta raina on selkeä B-luokan leffa (jos niitä luokituksia nyt enää oikeastaan on) ja se näkyy erityisesti valkokankaalla loistavina tähtinä. Esimerkiksi Don (Miami Vice) Johnson, Steven Seagal ja Lindsay Lohan pääsevät näyttämään taitojaan ainakin vielä kerran valkokankaalla. Mielenkiintoista oli lähinnä se, miten Jessica Alba ja Robert De Niro olivat tähän rainaan eksyneet. Nimiroolin Macheten vetää muuten Danny Trejo. Joka on joutunut lähinnä näyttelemään lähes ilman vuorosanoja tähän asti pienemmissä sivurooleissa muun muassa seuraavissa Con Air (1997), xXx (2002), Predators (2010) ja viimeisimpänä The Expandables (2010). Ei siis ihan perinteisestä lällyposki pehmoilua.

http://www.youtube.com/watch?v=hIxcVzwLR1k

Leffa pääsee todella nopeasti alkuun ja selittää samalla Macheten (Danny Trejo) tulevaa käyttäytymistä, kun hänet palkataan sala-ampumaan senaattori McLaughlin (Robert De Niro). Homma kuitenkin kusee alleen alusta asti ja Machete joutuu lähtemään karkuteille perässään keikan tilannut Michael Booth (Jeff Fahey) ja Yhdysvaltojen rajavartiossa työskentelevä agentti Sartana Rivera (Jessica Alba). Enemmän tai vähemmän piilostaan käsin Machete pyrkii saamaan ja jakamaan oikeutta tavalla, joka on hänelle tuttua. Ihastuttavaa tässä B-rainassa on se, että Machete ei ”suostu” kuolemaan, tuli vastaan mitä tahansa. Tai ainakin sellaisissa tilanteissa, joissa normaalisti kutsuttaisiin vain hautausurakoitsija paikalle. Leffa on siis jopa suhteellisen hauskaa seurattavaa, ainakin loppukohtaukseen asti, joka on sitten lainattu jostakin splatter elokuvasta, jossa ihmisiä menee ketoon (Machetea tietenkin lukuun ottamatta) kuin kauraa syksyisellä kyntöpellolla.

B-leffat rulettaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
varsinkin kun ne on toteutettu näinkin huumorilla. En ole sitten todella pitkään aikaan nauranut näin paljon. Suosittelen… päästä väkivalta ohitse ja tyydy nauramaan rainalle. Tällä menolla sitä toivoisi lisää leffoja B-C-D-luokan kastiin joutuneilta näyttelijöiltä. Tuolta ei ehkä ihan heti pinkaista isojen palkkapussien pariin, mutta hauskaa varmaan on leffoja tehdessä. Toisaalta vaikka B-leffasta puhutaankin, on hyvä havainnoida, että elokuvan pääosan kunniaksi on kuitenkin laskettava jonkinasteinen näyttelemisen taito, sillä Mr. Trejon naamavärkillä kyllä pelottelisi suuremmankin joukon ihmisiä pois myös ilman niitä takin olla olevia lisukkeita. Seuraavan rainan kanssa toivoisin ohjaajan Mr. Rodriguesin hieman kuitenkin rauhoittavan itseään, istuvan alas luonnoslehtiön kanssa ja pohtivan sitä, että mitkä kaikki ideat ovat oikeasti laadullisesti hyvin toteuttamiskelpoisia. Ja ennen kaikkea leffa myös todisti sen, että feikkitrailerista, niin kuin Machete alkuperin oli, voidaan saada aikaiseksi jopa kunnon splatter elokuva.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

”He was given an offer he couldn’t refuce….”

Mielenkiintoisena pointtina on tässä kohtaa vielä kerrottava, että kun elokuva kerta sai alkunsa feikkitrailerista. Niin elokuva myös lopettaa itsensä seuraavien elokuvien mainostamiseen: Machetel Kills ja Machete Kills Again. Niitä odotellessa…

Ammatinvaihtoa ajatellessa, vähän virikkeitä tuolta hoitopuolelta…

Osastot: Toiminta/äksönpläjäys, Väkivalta
1 Comment

Yksi kommentti artikkeliin “Machete”

  1. Mika sanoo:

    No, silloin kun niihin Rodriquezin kaksoisleffoihin tehtiin fake-trailereita, niin Rodriquez lupasi et Danny Trejosta tehdään stara seuraavaan leffaan. Siis Macheteen. Se tykkäs trailerista niin paljon, et päätti et siitä tehään tähti seuraavaan leffaan. MUTTA, tuo machete on vanha, Trejo näytteli Machetea jo Spy Kids elluissa jos oot kattonut.

    Rodriquez vaan päätti tehä sen henkilön perusteella leffan.

    Ite kyl pidän Trejosta, se on ihan mukava. Leffa on jotain juujoo.

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa