VALIKKO

Machete Kills

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/04/Machete_Kills.jpg

Machete Kills -elokuva on rehellinen jatko edelliselle Machete (2009) elokuvalle. Tällä kertaa Machete (Danny Trejo) tekee töitä presidentti Rathcockille (Charlie Sheen eli Carlos Estevez) ja saa tehtäväkseen heitellä veitsiä Mendez the Madmanin (Demián Bichir) ja überpahiksen Luther Vozin (Mel Gibson) suuntaan. Machetessa olevaa perinteistä naiskauneutta on saatu kuvioihin Machetea auttavan Ms. San Antonion (Amber Heard), agentin Sartana Rivieran (Jessica Alba) ja laittoman siirtolaisen Luzin (Michelle Rodriguez) avulla. Mukana on toki myös aikamoisen varustuksen omaava Madame Desdemona (Sofia Vergara), hänen viaton tyttärensä Cereza (Vanessa Hudgens) ja Madamen taitavat apulaiset.

Näiden lisäksi valkokankaalla tuntuu vilahtelevat muitakin nimensä B-rainaan haluavia näyttelijöitä. Vapaata bongausta voi harjoittaa muun muuassa Lady Gagan, Antonio Banderaksen ja Cuba Gooding Jr:n suhteen, joilla kaikilla on loppujen lopuksi jotain yhteistä. Kaiken kaikkiaan näyttelijöiden eduksi on laskettava se, että heillä vaikuttaa ovan hauskaa ja revittelevää elokuvan aikana. Eikä tämä ole ihme, ehkä tällainen aggression purkumuoto sopii aina välillä itse kullekin – valkokankaan puitteissa.  Ehkä osallistuminen selväpiirteiseen B-leffaan auttaa heitä päästä kokeilemaan siipiään myös hieman erilaisissa rainoissa. Tulevan ja toivottavasti viimeisen Machete-leffan kohdalla jääkin enää pohdittavaksi se, että ketä wanna-be-B-luokan leffatähtiä siellä mahdetaan nähdä. Toisaalta kyseessähän voi olla tuleva klassiko, että halukkaita voi löytyä yllättävistä joukoista.

Luvassa valkokankaalla on katsojan mieltymyksistä käsin katsottuna (a) Bond-filmin kopiointia B-luokan elokuvaan, (b) Rambon meksikaaninen versio tai (c) Machete muuttuu MacGyverin kaltaiseksi neropatiksi koskien sitä mistä kaikesta saa aikaiseksi tappavan aseen. Varmaa on kuitenkin se, että Machete Kills tarjoaa juuri sitä mitä se lupaakin. Suolenpätkiä, verta, vähäpukeisia naisia, kuumapäiviä miehiä ja järjetöntä ammuntaa / silpomista lähes koko kestonsa ajan. Onko mikään siis muuttunut ensimmäisestä elokuvasta, ei ja se ei katsojia kyllä haittaa. Sen sijaan pohtimisen arvoista on se, miten ohjaaja Mr. Robert Rodroguez on saanut houkuteltua näinkin taitavia näyttelijöitä rainaansa. Ehkä kyse viime metreillä onkin siitä, että näissä Machete-elokuvissa mikä tahansa käy, joilloin näyttelijäkin saa varmaan mahdollisuuden päästellä hieman löysemmässä liekassa kuin perinteisessä Oscar-draamassa.

Blood, Bullets, Babeswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Tämä kertookin sitten kaiken olennaisen tästä elokuvasta. Se jatkaa uskollisesti B-luokan elokuvaa A-luokan tyylillä, eikä rainasta voi kuin pitää. Leffan aikana saa treenailla kaikessa rauhassa vatsalihaksiaan ja lopulta joutuukin pohtimaan, että mitä vielä on mukamas säästetty trilogian viimeiseen elokuvaan Machete kills again in space. Vaikka Machete Kills saakin katsojansa hyvälle päälle silpomisen merkeissä, se jää ensiaskeleensa varjoon. Nyt mukaan olisi mahtunut kuitenkin hieman enemmän syvällisempää hahmonrakennusta, mutta menköön näin. Uskoisin kaikkien saliin asti menevien tietävän mitä sieltä valkokankaalta oikein tänne päin tarjoillaan. Suosittelen rainaa kaikille Machete ja naurattavien B-luokan leffojen faneille. Minulla itselläni ainakin oli hauskaa, vaikka verta valutettiin leffan aikana reippaasti ylitse oman tarpeen, mutta se tapahtuikin sitten niin Macheten tyylillä, että.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

P.S. Leffa sitten kannattaa istua ihan tappiin, jos haluaa nähdä muutaman kommelluksen. Mutta varsinaiseen elokuvan tapahtumiin ne eivät enää liity.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Väkivalta
Henkilöt: , , , , , ,
Kommentit

Vastaa