VALIKKO

Luokkakokous

Luokkakokous-elokuvassa kolme miestä matkaa takaisin menneisyyteensä osallistumalla yläasteensa luokkakokoukseen.Odotuksia villistä, vapaasta ja riemukkaasta viikonloppureissusta on ilmassa jo lähtökuopissa. Reissussa itseään, odotuksiaan ja ikääntymisen oireita pohtivat Niklas (Aku Hirviniemi), joka ei uskalla elää omaa elämäänsä perhe-elämän arjen keskellä. Pohdinnoissa häntä komppaa laulajana toimiva Tuomas (Jaajo Linnonmaa), joka on saavuttanut puolestaan kaiken haluamansa. Näiden miesten väliin sopii hyvin Antti (Sami Hedberg), jonka elämä on jakautunut aikaan ennen ja jälkeen avioeron elämänsä suuresta rakkaudesta. Matkalla luokkakokoukseen ja paikan päällä olemiseen asetetaankin runsaasti odotuksia ja irtioton mahdollisuuksia. Vaikuttaakin siltä, että luokkakokoukset ovat mainettaan parempia paikkoja itsensä paikkaamiseen.

Elokuvan idea on lainattu tanskalaisesta Klassefesten-leffasta (2011). Välillä on ihan kiva nähdä näitä suometuksiakin uudelleenfilmatisoinnin kautta hyvin menestyneistä ulkomaalaisista rainoista. Tuottajan pallilla istuneen Mr. Jesse Fryckmanin mukaan kyse ei kuitenkaan ole välttämättä mistään kotimaisesta Hangover / Kauhea Kankkunen-rainasta, vaikka leffassa on samoja piirteitä villin viikonloppureissun merkeissä. Mikäli raina kuitenkin menestyy suomalaisilla valkokankailla sille voi ehkä olla jatkoa, sillä alkuperäinen Klassefesten on oman jatko-osansa jo saanut ja hyvin Tanskassa menestynyt.

Elokuvan ohjaajana toiminut Mr. Taneli Mustonen pitää elokuvaansa ystävyden ylistyksensä, maisemat tähän elokuvaan ovat vain vaihtuneet lukioaikaisista ympyröistä aikuisen miehen elämään. Ja siltä leffa myös tuntui. Kaveria ei yleensä jätetä, vaikka se oma etu ajaakin aina välillä sen edelle. Hauskaa kaikilla kuitenkin vaikuttaa olevan jossain vaiheessa ja loppukin on omalla tavallaan onnellinen.

Kotimaisen komedian kentässä Luokkakokous on kuitenkin mielenkiintoinen tuttavuus, sillä tähän asti huumoria on revitty irti parisuhteellisuuksista, sen oikean etsimisestä tai itsensä löytämisestä. Toki nämä kaikki elementit ovat mukana myös Luokkakokouksessa, mutta mukaan on saatu äijä-energiaa, miesporukan keskinäistä kohellusta ja roisia juttuja. Koheltamisen lisäksi valkokankaalta kuultavat pieru-, känni- ja seksisketsit ovat varmasti kuumaa kamaa kaikkien 12-vuotiaiden mielestä, mutta kyllä ne uppoavat myös vanhempaankin väkeen.

Matkalla luokkakokoukseenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja vähän paikan päällä oloakin. Luokkakokous -raina oli odotettua parempi. Se vei ihan kivasti heti mukanaan ja toi hyvin esille selvät henkilöhahmot, joissa jopa tapahtui jonkinlaista kasvua elokuvan aikana. Ja ennen kaikkea elokuva treenasi kiitettävässä määrin katsojan vatsalihaksia nauramisen kautta, joskin välillä oli mukana myös syvää myötähäpeää. Kaikin puolin leffasta jäi kuitenkin ihan myönteinen maku. Suosittelenkin sitä kaikille kotimaisen komedian ystäville ikärajan puitteissa. Leffa on omalla tavallaan ihastuttavan mauton ja huono, mutta samalla se tekee siitä todella viihdyttävän. Ei siis ole mikään ihme, että se taitaa olla kevään uusi kotimainen kassamagneetti.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Kotimainen
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa