VALIKKO

Luokkakokous 2: Polttarit

Kuvahaun tulos haulle luokkakokous 2

Antti, Niklas ja Tuomas lähtevät jälleen tien päälle. Tarkoituksena on antaa Tuomakselle ikimuistoiset polttarit. Matkalla kuitenkin sattuu ja tapahtuu enemmän tai vähemmän tulevalle aviomiehelle sopivia asioita vajaan kahden päivän aikana. Ja tässäpä tämä suoraksi vedetty juoni oli.

Yleisömenestys Luokkakokous (2015) on saanut nyt suurten massojen kaipaamaa jatkoa. Valkokankaalla meitä kosiskelee Luokkakokous 2, joka on varmasti edeltäjänsä tavoin lainannut ideansa tanskalaisesta elokuvasta Klassefesten 2: Begravelsen (2014). Siinä Thomas, Andreas ja Niels yrittävät selviytyä niin häistä kuin hautajaisistakin järjestäessä Thomasin polttareita. Kuulostaako yhtään tutulta suomalaiseen versioon verrattuna?? Tätä vastaan on pakko pohtia elokuvan idean lainaamisen lainalaisuuksia. Jos-kun raina on saanut innoituksensa tanskalaisesta edeltäjästään niin onko suomalainen versio pakotettu esittämään samat sketsit (speed dating, aviorikokset, lähellä kuolemaa kokemukset, jne.) vähintäänkin ?? taiteellisin vapauksin. Vai onko uudella versiolla mahdollisuus tehdä siitä juuri itsensä näköinen. Joka tapauksessa Klassefesten elokuvat ovat olleet suosittuja Tanskassa, kolmatta kuulemma suunnitellaan. Joten näin varmaankin tulee myös käymään Suomessa jossain vaiheessa.

Kuvahaun tulos haulle luokkakokous 2

Lainattujen lainalaisuuksien näkökulmasta ensimmäinen Luokkakokous seurasi suhteellisen hyvin esikuvaansa. Tuolloin ja nyt ohjauspuikoissa jatkava Mr. Taneli Mustonen halusi säilyttää tanskalaista ilkikurisuutta ja käsikirjoituksen suoruutta omassa elokuvassaan. Joten sama linja jatkui nytkin. Leffan jälkeen jäin vain pohtimaan sitä, että onko suomalainen huumori sitten nuivempaa / yksioikoisempaa / siistimpää / tai jotain muuta, että se ei sellaisenaan kelvannut elokuvan vitseihin. Vaan sen sijaan haluamme viihdyttää itseämme edelleen pissa-kakka-seksi-vitsien parissa. Vai ovatko nämä kikkeli-jutut sitten todellakin sellaisia, että niistä saamme kiksimme? Tämä leidi tahtoo oikeata aikuisten huumoria, eikä mitään laadutonta pikku-kalle-kamaa.Tai olisipa edes ollut sitä pikku-kalle-tasoista kamaa.

Mielenkiintoisesti ohjaaja Mr. Mustonen on myös jossain haastattelussa todennut Luokkakokous 2:n olevan roisimpi kuin sen tanskalainen esikuvansa. Roisimpi?!? Haloo!! Tämän kommentin mukaan tanskalainen edeltäjä oli esitys ilmeisesti kuvaus ikäihmisten rollaattorilla ajelusta. Sillä kaikesta siitä haloosta, mitä tämän Luokkakokouksen yhteen oli ämpätty oli varmasti 1/5 ihan puhdasta pulinaa, savua ilman tulta, oppia ilman ojaan kaatoa, tyhjän säkin pystyssä pitämistä ja niin edelleen. Ennakkomainintojen ja arviointien yhteyksissä olleista hypetyksistä on saanut vähintäänkin sen kuvan, että leffa iskee alatyylistä läppää koko ajan (no ei iske), hemmot etenevät valkokankaalla kikkeli kourassa (no eivät etene), seksiä harrastetaan eri ihmisten kanssa eri tavoin (no ei harrasteta) ja niin edelleen. Sori nyt vaan kaikille juonipaljastuksista, mutta ensimmäinen Luokkakokous oli tässä mielessä tyylittömämpi. Tämä leffa sen sijaan saanut osansa sopimattomasta huumorista, joka ei välttämättä ihan kaikkien nauruhermoja kutittele.

Kuvahaun tulos haulle luokkakokous 2 aku hirviniemi

Näyttelijät tekevät varmasti parhaansa. Tai ainakin heillä on ollut hauskaa leffaa tehdessä. Se vakuuttava näyttelemisen taso onkin sitten eri juttu. Mr. Jaajo Linnonmaa vaikuttaa esittävän itseään, sillä ainakin miehen tunnepuolen ilmaisu on ihan yhtä laajaa kuin ”Haluatko miljönääriksi” -tv-ohjelmassa. Mr. Sami Hedberg saa itsestään jo hieman enemmmän irti, mutta todellista sukeltamista tunneherkkiin kysymyksiin ei uskottavasti nähdä tai koeta. Ehkäpä tämä johtuu miehen stand-up-koomikon taustasta, sillä miehen valkokangasaika vaikuttaa olevan enemmän stand-up:a kuin sujuvaa elokuvan tekoa. Vakuuttavimmin koko porukasta esiintyy näyttelijä Mr. Aku Hirviniemi, mikä osoittaa, että ehkäpä se näyttelijän ammattitutkinto todellakin takaa sen näyttelemisen jalon taidon. Ikävä kyllä ohjaaja / käsikirjoittaja eivät vain ole antaneet miehelle riittävästi tilaa niiden herkkien / koskettavien kohtausten perille asti viemiseen. Tosin ohjaajalle on kyllä sitten puolestaan nostettava hattua siitä, että kaikki ne näyttelemistä vaativat kohtaukset oli annettu Mr. Hirviniemelle, jolloin niihin sai tunnelatausta ja tilanteessa elämistä koko rahan edestä.

Onko leffa sitten niin paska kuin sanotaan. Katsoja saa päättää. Itse katselin sitä suhteellisen väsyneenä, alkavassa flunssassa ja sain nauraa räkätellä itsekseni suurimman osan leffasta. Tähän vaikutti sitten joko fyysinen väsymys tai muiden ihmisten tiukkapipoisuus (ehdottaisin jälkimmäistä). Leffassa ei kaikesta hehkutuksesta huolimatta päästy edes sinne pikku-kalle-tasolle, mutta ei se siitä huolimatta tehnyt siitä ehdottoman upeaa katselukokemusta. Ja edelleen huutelisin sen tasokkaan komedian perään, missä ei tarvitse mennä kikkeli-vitseihin. Ja kuka aikuinen mies muuten edes käyttää sukukalleuksistaan nimeä ”kikkeli”?

Kuvahaun tulos haulle luokkakokous 2 aku hirviniemi

Sovinistinen äijäelokuvawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
jatkaa voittokulkuaan suomalaisen yleisön parissa. Vitsit ovat edelleen pissa-kakka-seksi-kikkeli-linjalla, rapaa roiskuu ja ainakin tekijäryhmällä on ollut hauskaa. Valkokankaalla jatketaan edeltäjänsä tavoin kännikommelluksia, selitys möläyksiä ja niiden seurauksien seuraamista. Oikeasti toivoisin, että suomalaisen komiikan parista löytyisi välillä jotain muutakin naurettavaa. Nyt huumori on suhteellisen alarimaista ja itseään toistavaa. Vaikuttaa siltä, että suurin osa leffan hauskoista kohdista tulee pääosassa pyörivän kolmikon ulkopuolelta tai sitten varsinaisesta näyttelijätyöstä. Suosittelen rainaa, mikäli ensimmäinen Luokkakokous oli mielestäsi se vuosisadan paras elokuva, silloin et taatusti tule pettymään. Tai sitten kannattaa jättää aivot kunnolla narikkaan viimeistä hermosolua myöten, kasata päälle kunnon ahdistus ja lähteä se purkamaan Luokkakokous 2:n pariin nauramalla koko ajan, mutta samalla tietämättä mille oikein hekotat. Leffalla, joka etenee lähes koko ajan sata lasissa on monta lasia pöydällä, mutta kaikkia niitä se ei ehdi täyttää leffan aikana tai selittää avoimeksi jääviä asioita. Se on välillä ihan oikeastikin hauska, mutta leffasalista poistumisen jälkeen ei oikein enää pysty sanomaan, että miksi. Raina ansaitsee joka tapauksessa paremmat pisteet kuin vaivaisen pojon, annetaan suosiolla reilut kaksi, sillä niin paljon se kuitenkin ylittää sille asetetun alariman.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Aku Hirviniemi, Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Kotimainen, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa