VALIKKO

Lucy

Lucy (Scarlett Johansson) joutuu sattuman oikusta huumekuriiksi Taipeissa. Ikävistä olosuhteista johtuen hänen kehossaan olevat aineet vuotavat ja muuttavat hänet superihmiseksi. Luvassa onkin laajempaa aivokapasiteetin käyttöä, telekinesiaa ja kivuttomuuden tunnetta. Lucya auttalee hänen uusi tuttavuutensa professori Norman (Morgan Freeman), sillä edessä on irtautuminen huumepomo Kangista (Choi Min-sik) ja maailmalle uuden tiedon antaminen ihmisen rajattomasta aivokapasiteetista. Ihmimillisyyden tunteita on saatu mukaan pariisilaisen huumepoliisin (Arm Waked) myötä.

Ranskan hollywoodmaisin ohjaaja Mr. Luc Besson on luonnollisesti vastuussa tästä elokuvasta. Miehen viimeaikaisia tyylinäytteitä ovat olleet muun muassa Taken-elokuvat sekä Mafiaperhe (2013), joten huumorin ja toiminnan pitäisi kyllä pysyä hyvässä tasapainossa ohjaajan käsissä tässäkin elokuvassa. Aiheena superaivokapasiteetin kasvattamisessa Lucy muistuttaa reippaasti vuoden 2011 vastaavaa trilleriä Limitless, jossa Mr. Bradley Cooper pillereitä popsimalla muuttui myös superihmiseksi. Tämän ei pidä kuitenkaan antaa masentaa tai estää elokuvan näkemistä, sillä käsittelytapa yllätti myönteisesti.

Toki Lucy on selvästi tekijänsä Mr. Bessonin näköinen. Mies jatkaa elokuvallaan vahvojen naisten esittelemistä, joista aiempia esityksiä ovat La Femme Nikita, The Professional ja The Fifth Element. Luvassa näissä merkeissä onkin rytinää ja rämistelyä, joka ikävä kyllä menettää hieman särmäänsä tieteen tullessa mukaan kuvioihin. Selviytymis- ja kostoelokuva muuttuu silloin Tree of Life -tyyliseksi maailmankaikkeuden ihmettelyksi. Mutta kun tämän ylitse pääsee, saa sen nätisti niputettua aivoissaan elokuvaan sopivaksi leffa päätyy olemaan varsin nautittava. Itse tapitin sitä alusta loppuun asti ilman suurempia häiriöajatuksia.

Myönteinen yllätyswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Vaikka Lucy ei teemaltaan uutta tarjonnutkaan, niin silmiä ei elokuvan aikana saanut valkokankaasta irti. Ohjaaja Mr. Besson vie helppoa tarinaa vauhdilla eteenpäin, joka tarjoaa uusia ja mielenkiintoisia piirteitä käsitellystä aiheesta aivokapasiteetin käytöstä. Pääosassa pyörineet Mr. Freeman ja Ms. Johansson ovat vaikuttavia, varsinkin jälkimmäinen omassa muutoksessaan supertietokoneeksi. Suosittelen elokuvaa kaikille, joita kiinnostaa tuore lähestymistapa aivokapasiteetin ominaisuuksiin (ja muistattehan, että kyse on elokuvasta) sekä siitä, miten sitä oikein voi käyttää hyväksi. Elokuvassa olleet toimintakohtaukset ovat mielenkiintoisia, joskin välillä ei voi välttää nauramasta sille, miten muka moiset voisivat oikeasti tapahtua, mutta annettakoon kaikki anteeksi näin mukanaan vieneen leffan myötä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Jännitys, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa