VALIKKO

Lemmikkien salainen elämä

Mainoksen mukaan Universal Pictures -yhtiön filmi leikittelee ajatuksella siitä, mitä kotona tapahtuu, kun lemmikinomistaja poistuu aamulla töihin. Tämä antaa ajatuksen siitä, että näitä lemmikkien elämää seurattaisiin sinä aikana kun omistajat ovat muualla. Osin tämä on totta, mutta sen lisäksi elokuva vie katsojansa seuraamaan koirien keskinäistä mittelöä, joka vie pois tutuilta kulmilta kohti selviytymistä ison kaupungin sykkeessä. Enemmänkin tästä yksin kotona -ajatuksesta olisi saanut irti ja ehkäpä silloin elokuva olisi myös ollut hyvin toisenlainen. Nyt mennään kuitenkin turvallisilla vesillä vauhdikkaalla etenemistahdilla.

Hauskanpitoa rakastava, mutta hyvinkin omistushaluinen jackrussellinterrieri Max on uuden haasteen edessä, kun hänen emäntänsä Katie tuo kotiin suuren newfoundlandinkoiran Duken. Tähän asti Max on pitänyt lähinnä hauskaa ystäviensä laiskan ja apaattisen kissan Chloen, hyperaktiivisen mopsin Melin, rauhallisen mäyräkoiran Buddyn ja pienen undulaatin Sweet Pean kanssa. Nyt Max ja Duke joutuvat mittelöön talon pomon asemasta, jonka johdosta Duke houkuttelee Maxin kantakaupunkiin. Edessä onkin ongelmia kissojen hyökätessä heidän kimppuunsa johtajansa sfinx-kissan Ozonen johdolla. Pian rankkuri onkin Maxin ja Duken perässä, jolloin heidän ainoa toivonsa vaikuttaa olevan hylätty valkoinen jänis Lumipallo, joka suunnittelee kostoa ihmisiä vastaan ryhmänsä kanssa ja toivottaa uudet tulokkaat tähän mukaan. Max ja Duke eivät kuitenkaan ole aivan yksin uudessa maailmassa, vaan heidän vanhat ystävänsä Maxiin ihastuneen pomeranian koiralta Gidgetin johdolla etsivät heitä. Apua he saavat muun muassa vanhalta basset hound koiralta Popsilta ja ärtyneeltä kotkalta Tiberiukselta.

Visuaalisesti lemmikkien salainen elämä on todella kaunista katsottavaa. Sen takana on sama tiimi, joka toi meille iki-ihastuttavan Itse Ilkimyksen, mutta samalla on todettava, että näin alleviivattua tarinaa ”älä ota kesäkissaa” en ole sitten nähnyt ikinä valkokankaalla. Tässä kohtaa elokuva lienee on paikoillaan kaikkien pienten ihmisten elämässä, jotka haaveilevat siitä marsusta, possusta, kissasta, koirasta, undulaatista, ponista ja niin edelleen. Samaa toki voisi sanoa isompienkin ihmisten kohdalla. Ennen sen lemmikkin hankkimista olisi oikeasti hyvä tietää oma sitoutumisaste. Ja vielä parempaa, jos sellaisesta haaveilee, kannattaa suunnatta jo hylättyjen lemmikkien suuntaan, joita heidän turvatalonsa varmasti pullistelevat. Tämä menee paasaamiseksi, mutta menköön: Älä hanki sitä kesäkissaa / – koiraa / – marsua / – possua / – lintua / – ponia ja niin edelleen. Elokuva on kuitenkin omiaan herättämään ajatuksen siitä, että se oma lemmikki olisi ihan kiva asia, mutta samalla pystyy kuitenkin tunnnustamaan sen, että se ei ihan taida sopia näihin raameihin.

Ikäraja rainassa on 7-vuotta ja sellaisena ihan hyvä. Vaikka animaatio onkin hauska, vauhdikas ja visuaalisesti todella kaunista katsottavaa se sisältää myös jännittäviä kohti kissajengin pauloissa ja kotia etsiessä. Pienemmät pääsevät ehkä sinne tuolin taakse piiloon vähäksi aikaa. Mutta jos Late Lampaan seikkailuista kaupungissa on selvitty, ehkä perheen pienimmät selviävät myös Maxin ja Duken seikkailuista myös Manhattanilla / Brooklynissä. Raina on menestynyt markkinoilla niin hyvin, että sille suuunnitellaan jo jatko-osaa. Toivottavasti siinä on enemmän sisältöä.

Suljettuen ovien takana tosiystävyyden syntyminenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla mielenkiintoinen seikkailu kantakaupungissa. Lemmikkien salainen elämä varmasti osuu ja uppoaa kaiken ikäisiin lapsiin ja aikuisiin. Elokuva on vauhdikas, jännittävä ja rakentaa koettelemusten kautta tosi ystävyyttä Duken ja Maxin välille. Samalla se esittelee eläinten elämää heidän näkökulmastaan. Tätä olisin toivonut kuitenkin lisää. Visuaalinen tykitys vaikuttaa välillä hyvinkin laskelmoidulta ja välillä taass väärään elokuvaan kuuluvalta. Mutta yhtä kaikki perheen pienimmät pitävät tästä varmasti, mikä on mielenkiintoista, koska elokuva kaatuu enemmän toiminnallisuuden kuin hauskuuden puoleen. Ihan pienimpiä viemäri- ja takaa-ajokohtaukset voivat pelottaa, mutta onneksi Max ja Duke kuitenkin selvivät voittajina kotiin. Suosittelen elokuvaa kaikille vauhdikkaista lastenelokuvista pitäville. Sitä toimintaa, takaa-ajoa, karkuun juoksemista ja ystävän etsimistä tämä elokuva on pullollaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Animaatio, Jännitys, Kevyttä katseltavaa
Kommentit

Vastaa