VALIKKO

Kingsman: The Golden Circle – Kuninkaan mies: Kultainen kehä

http://cdn3-www.superherohype.com/assets/uploads/gallery/kingsman-2-the-golden-circle/kingsmanposter_0.jpg

Lähes kaikki brittiläisen vakoojaorganisaation Kingsmanin salaiset agentit tapetaan ja jotenkin siinä samalla onnistutaan saamaan koko maailman panttivangiksi. Eggsyn ja Merlinin tie johdattaakin maailman pelastamisessa tekemään yhteistyötä amerikkalaisen Stateman vakoojaorganisaation kanssa. Sieltä he saavat apua Ginger Alelta, Tequilalta, Whiskeyltä ja Champangelta. Ja ne ovatkin tarpeen, sillä pahisten joukossa on Eggsyn vanha tuttu Charlie ja hänen uusi pomonsa Poppy, joka haaveilee maailman herruudesta huumeiden avulla.

Kultainen kehä on suora jatko-osa vuoden 2014 filmille Kingsman: Salainen palvelu (Kingman: The Secret Service). Tämän toimintakomedia on ohjannut-käsikirjoittanut Mr. Matthew Vaughn (mm. Harry Brown, Kick-Ass, X-Men: First Class, Kingsman: The Secret Service). Käsikirjoitukseen kokoon saattamisessa häntä on auttanut Ms. Jane Goldman. Ja selvästi Mr. Vaughn on menettänyt sydämensä tälle hulvattomalla vakooja toiminnalle ja jatko-osailulle. Mitä sinänsä sietää jo itsessään ihmetellä, sillä ohjaaja ei perinteisesti ole kovin innokkaasti liputtanut jatko-osien puolesta. Ja kuten sanottu, myös kolmannesta Mr. Kinsgman-elokuvasta on ollut jo puhetta.

Uusin Kingsman-elokuva saa edelleen jonkinasteisen taiteellisen innoitteensa herrojen Mark Millar ja Dave Gibbons sarjakuvasta “The Secret Service”, vaikka tässä elokuvassa ei enää varsinaista teosta ole elokuvan takana. Sen sijaan elokuva on alkanut elää omaa elämäänsä sarjakuvan sivujen ulkopuolella. Tämä tuli omalla tavallaan yllätyksenä sarjakuvan kokoon luoneille herroille, sillä missään vaiheessa ensimmäisen elokuvan yhteydessä ei kuulemma ollut puhetta potentiaalisesta jatko-osasta. Mutta kassakoneiden kilinä voi muuttaa kaiken…..

Uusinta Kingsman-elokuvaa on moitittu liiallisesta toiminnasta, liiallisesti yliampumisesta ja liiallisesta kunnon juonen puutteesta. Tässä kohtaa tekisi mieli todeta ketun tavoin pihjalamarjat happamiksi. Sillä oikeasti leffa on ihan viihdyttävä. Toki siinä mennään aikalailla sata lasissa koko leffan ajan toimintakohtauksesta toiseen, toiset näyttelijät jäävät varjoon, toiset ylinäyttelevät ja muilla vaikuttaa muuten vaan olleen hauskaa. Juoni olisi voinut olla syvällisempi, mutta onko sillä oikeasti väliä, sillä leffa etenee vauhdikkaasti. Ei siinä ehdi suurempia pohtia kaiken ylikeittävän hulluuden ja hulluttelun keskellä. Ja näissä merkeissä lähes kaksi ja puoli tuntia hurahtaa nopeasti ohitse. On toki myönnettävä, että lihamyllykohtaukset tökkivät raskaalla kädellä ja Mr. Mark Strongia olisin nähnyt mielelläni uudelleen potentiaalisesti seuraavassakin leffassa, mutta silti. Lopputulos oli suhteellisen nautinnollinen.

Kuten todettu näyttelijöillä ainakin on ollut hauskaa rainaa tehdessä. Paluun valkokankaalle tekee myös Mr. Colin Firth Harry Hartin roolissa. Mr. Firth on todennut yllättyneensä siitä, että näyttelee nyt ikämiehenä toimintasankaria. Miehelle sopiikin nostaa hattua kunnolla, sillä hemmo tekee suurimman osan omista stunteistaan itse. Valkokankaalla tavataan myös vähälle käytölle jäänyt Mr. Channing Tatum, mikä on sääli. Mies hallitsee liikkeensä ja huumorinsa hyvin, joten näiden suurempaa hyötykäyttöä jäin kaipailemaan. Ehkäpä niistä on sitten mahdollisuus nauttia siinä potentiaalisessa seuraavassa elokuvassa. Eikä hemmo ole yksin takavasemmalla, vaan siellä toimintaa seuraavat tarkemmin myös Jeff Bridges ja Halle Berry. Onneksi pääosassa heiluva Mr. Taron Egerton jaksaa kantaa leffaa hyvin eteenpäin omine moraalisena pohdintoineen ja innokkaina vakoojapiirteineen.

Vauhdikasta menoawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
jolla ei välillä tunnu olevan päätä eikä häntää. Uusin Kingsman elokuva on herännyt kritiikkiä sen liiallisesta paisuttelusta kaikissa muissa suunnissa paitsi juonessa. Ne, jotka tästä häiriintyvät tuskin kuitenkaan leffaa katsovat. Toki se on aikamoinen aistien ylilyöntikokemus, mutta leffan mukana pysyy kuitenkin asiallisesti kiinni. Toki sen juoni on aika höllösti solmittu, mutta olkoon. Sen sijaan leffa paukuttelee eteenpäin vauhdikkaiden toimintakohtauksien ja mielenkiintoisten vakoojavälineiden avulla. Ohjaajalla vaikuttaa olleen sata ja yksi ideaa ja hän on myös halunnut ne kaikki valkokankaalle. Leffan jälkeen onkin jollakin asteella näännyksissä, mutta silti hyvällä mielellä ja korvamadon lumoissa. Suosittelen elokuvaa kaikille Kingsman-elokuvan ystäville. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, mutta myös sitä hyvin brittiläistä korrektiutta. Me like it.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Taron Egerton, Mark Strong, Colin Firth, Julianne Moore, Mark Strong, Pedro Pascal, Halle Berry, Channing Tatum, Jeff Bridges, Edward Holcroft, Hanna Alström, Elton John.

Kesto: 2 tuntia 21 minuuttia

P.s. tähän lauluun liittyy sitten se kaikista vakuuttavin kohtaus koko elokuvassa. Biisin sanat saa ihan oman merkityksensä ja Merliniä jää todellakin kaipaamaan… sniifs…. Ja vielä puheenvuoro itse näyttelijällekin…

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , ,
Kommentit

Vastaa