VALIKKO

Kill the Messanger – Tapa sanansaattaja

Kill the Messenger -elokuvassa reportterista Gary Webbista (Jeremy Renner) tulee vihakampajan uhri, joka ajaa hänet epätoivoisiin tekoihin. Mies saa vihiä vuosisadan jutusta, joka ei miellytä kaikkia sen lukijoita. Tämä johtaakin päiden putoilemiseen ja salaisuuksien kasailemiseen.

Oikeassa elämässä Mr. Gary Webb (1955 – 2004) oli todellakin Pulitzer-palkittu amerikkalainen tutkiva journalisti. Hän oli parhaiten tunnettu Dark Alliance -artikkelesistaan, joissa Mr. Webb tutki CIA:n yhteyksiä Nicaraguassa toimiviin contriin, jotka kävivät sissisotaa sandinistihallintoa vastaan. Mr. Webbin kirjoituksista, joissa CIA:n agenttien katsottiin rahoittavan contrien toimintaa huumeiden päästämisellä Yhdysvaltoihin, ei suuremmin pidetty CIA:n piirissä ja miehen löydyttyä kuolleena kaksi ammusta päässään, juoruhanat potentiaalisesta murhasta, itsemurhan sijaan, eivät ole löytäneet loppuaan.

Elokuva perustuu Mr. Gary Webbin kirjaan Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion (1998) sekä Mr. Nick Schoun Kill the Messenger: How the CIA’s Crack-cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb (2006) nimisiin teoksiin. Leffan meriitiksi onkin annettava se, että menee suoraan asiaan ja tuntuu riittävän todelliselta ansaitakseen henkilökuvauksen leiman.

Ohjaaja Mr.Michael Cuestan työ on paperilla vaikuttanut varmasti elokuvan arvoiselta. Mies joka yrittää saada totuuden esiin menettää sen sijaan kaiken. Elokuvasta tämä draama kuitenkin loistaa liian paljon poissaolollaan. Kill the Messenger -elokuva yrittää puhaltaa itseensä samaa henkeä mitä oli aikoinaan elokuvassa All The President’s Men, mutta hönkinen ei ole ihan kantanut perille asti.

Älä tapa sanansaattajaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
sopii todellakin hyvin elokuvan otsikoksi. Mies, joka koitti reportterin etiikkaa noudattaen tuoda uutisia suurelle yleisölle julki joutui itse mustamaalatuksi. Elokuva esittää hyvin tämän prosessin ja sen, miten tärkeä olisi saada niitä läsnäolotodistuksia mitä ihmeellisimmistä paikoista. Mikä traagisinta tällaista voi hyvin kuvitella edelleen tapahtuvan. Suomessa elokuva meni suoraan DVD-levitykseen, mutta kyllä se oli ihan toimiva myös valkokankaalla. Suosittelen leffan kaivamista esiin kaikille, joita kiinnostaa se, mitä kulissien takana oikein tapahtuu ja miten tätä maailmaa oikein pyöritetään.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

P.s. Leffan kävin katsomassa Pariisissa, mikä oli sinänsä jo mielenkiintoinen kokemus. Vaikka elokuva olikin välttänyt peri-ranskalaisen dubbauksen vinkkinä muille innoikkaille kerrottakoon, että lipun ostamista auttaa PALJON se, että osaat elokuvan nimen ranskaksi.

Osastot: Draama
Henkilöt:
Kommentit

Vastaa