VALIKKO

Just Go With It – Anna mennä vaan

Well….. edellisessä elokuvassa ”The Grown-Ups” Adam Sandler vei filmiporukkansa vesipuisto Water Wizziin Massaschusettissa, tällä kertaa hän päätti suunnata Hawaiille Mauin ja Kauain saarille. Kyllä minäkin ottaisin osaa sellaiseen elokuvaan (hmmm.. happamia sanoo kettu pihlajanmarjoista…), ihan vaikka vaan sivuosassa jossakin taustalla meren aalloissa.

Just Go With It rainassa plastiikkakirurgi Daniel ”Danny”Maccabee (Adam Sandler) pakoilee sitoutumisvastuuta kantamalla naimattomana vihkisormusta ja valittamalla kehnosta avioliitostaan yhden yön tipusille. Kaikki sujuukin hyvin siihen asti, kunnes hän tapaa mielestään sen ”oikean” Palmer Dodgen (Brooklyn Decker), joka ikävä kyllä löytää vihkisormuksen hemmon taskusta. No asia on äkkiä paikattu pikaisella valheella, että mies olisi eroamassa. Auts – uusi heila haluaa tavata tulevan ex-vaimon. Siihen hätään ei muita tule mieleen kuin vastaanotolla työskentelevä Katherine Murphy (Jennifer Aniston). Okei – tapaaminen järjestetään. Auts – tulee puhe parin (muka)yhteisistä lapsista, joten Katherinen lapset palkataan hommaan. Lapset suostuvat leikkiin mukaan vain, jos pääsevät Hawaille (fiksuja lapsia), jonne sitten lähdetään isolla porukalla. Homma melkein alkaa sujua. Auts – kuvioihin tulee mukaan Katherinin kouluaikainen piina täydellistä menestystä tavoitteleva ”ystävä” Devlin Adams (Nicole Kidman). Tässä vaiheessa voit jo arvata, että sillä ensimmäisellä valheella saatiin aikaan aika paljon tarkoituksetonta pahaa…

Filmi poikkeaa miellyttävällä tavalla perinteisestä Mr. Sandler rainoista (joista se Grown-Ups on malliesimerkki). Tässäkin rainassa on toki naurattavia kohtia, mutta ei samalla tasolla kuin herran aiemmissa leffoissa. Mikä on oikeasti ihan hyvä asia. Ehkäpä Ms. Anistonin mukana olo jollakin tapaa tasapainoitti sitä naurun-kauhun-tasapainoa. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa Just Go With It on tavallaan hauska, tavallaan romanttinen, tavallaan jopa komediallinen. Jos Mr. Sandler olisi malttanut pysyä poissa vanhan vitsinvääntömallinsa luota ja olla tekemättä pilkkaa kaikestä mikä liikkuu, pysyy paikoillaan tai muuten vaan poikkeaa hänen omasta naamataulustaan, raina olisi ollut vieläkin hauskempi. Mies saisi suosiolla katsoa peiliin ja tunnustaa kasvavansa aikuiseksi.

Hmm..www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Raina on kyllä parempi kuin Mr. Sandlerin edellinen Grown Ups – raina, mutta en kyllä suoraan sanottuna tiedä, miten hyvä meriitti se oikein on. Mutta jos olo on päähän potkittu ja kaipaa nauramista ihan älyttömille ja lapsellisille asioille, niin silloin Just Go With It kyllä hoitaa sen hyvän olon takaisin. Leffasta tulee hyvä mieli, joskin tarinaa ei muista kovin pitkään salista poistuttuaan. Mutta ei kai se haittaa, porukalla vaikutti olevan hauskaa Hawaiilla.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Elokuva on kuulemma uusintafilmaus vuoden 1969 versiosta Cactus Flower, jossa Goldie Hawn vei kotiin Oscar-pystin. Tämä raina ei nyt ihan samaan Oscar-tasoon pysty, mutta sen sijaan se kyllä yllättää myönteisesti – Jennifer Anistonin ja Adam Sandlerin kemiat kohtaavat ihan oikeasti, mikä tekee elokuvakokemuksesta miellyttävän.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt:
Kommentit

Vastaa