VALIKKO

Identity Thief – Väärät paperit / identiteettivaras

Väärät paperit –elokuvassa Sandy Patterson (Jason Bateman) joutuu identiteettivarkauden kohteeksi. Kun kortti lakkaa toimimasta ja Sandy haetaan poliisin toimesta paikalle oikeuteen ilmaantumattomuudesta, huomataan toisen ihmisen napanneen hänen henkilöllisyytensä. Varkauden on suorittanut Diana (Melissa McCarthy), jolla ei ole aikomustakaan luopua hankkimastaan elämästään, joten Sandy lähtee pitkälle reissulle Floridasta kohti kotikontuja Denveriä, saattaakseen Dianan siellä kaidalle tielle. Tuntemattoman ihmisen kanssa matkustaminen ei kuitenkaan ole ihan niin helppoa, kuin Sandy ehkä alun perin ajatteli.

Väärät paperit raina voisi olla hyvinkin varsin hauska leffa karmaisevasta kohtalosta. Mutta nauru aiheen piirillä jää jonnekin matkan varrelle. Mukana on kuitenkin ollut kaksi hyvää koomikkoa Mr. Bateman ja Ms. McCarthy, joten jotain suurempaa revittelyä olisin odotellut, varsinkin kun pääosissa olleet henkilöt saivat suhteellisen suuret vapaudet improvisoinnin suhteen. En tiedä sitten mahtaako se johtua siitä, että valkokankaalla nähty huumori on joko suhteellisen väkivaltaista tai toisen hyödyntämiseen liittyvää. Joten käsikirjoituksesta vastannut Mr. Craig Mazin (Scary Movie, Hangover II, Superhero Movie, Horrible Bosses) olisi saanut panostaa enemmän varsinaiseen huumoriin. Fyysinen huumori toimii myös ilman toisen lättyyn lätkimistä, ihan pikku vinkkinä vain.

Perinteisen road-movien tavoin luvassa on kuitenkin hulvatonta matkustamista omine pienine ongelmineen ja henkilöhahmon kasvuineen. Esimerkkejä kumpaankiin suuntaan menemistä road-moviesta kyllä riittää. Tien päällä tapahtuvaan henkilöhahmojen kasvuun mahtuu mukaan myös kaikenlaisia ehdokkaita. Itse suosittelisin seuraavia Thelma & Louise (1991), Rain Man (1998), The Darjeeling Limited (2007), The Bucket List (2007), All About Steve (2009) ja Due Date (2010), mikäli haluaa ottaa asenteen tien päällä tapahtuvaan toimintaan. Nyt nähty Väärät paperit sopii joukkoon, jo pelkästään sen perusteella, että se ei missään vaiheessa menetä lopun tavoittelua, kotiin on päästävä hinnalla millä hyvänsä.

Tulipa nähtyäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
leffa on saanut hyvin kaksinapaisia arviointeja. Sitä on mollattu kehnoksi, herkän aiheen parissa pelleilyksi ja hyväksi komediaksi. Itse asetun jonnekin puoliväliin. Väärät paperit tekee parhaansa fyysisen komedian suuntaan, heittää herjaa lähes kaikista perinteisestä asioista ja tunkee mukaan valkokankaalle liikaa ihmisiä. Ilman suurempiakin takaa-ajajien määrää leffasta olisi varmasti saanut hyvän. Nyt vatsalihasten treenaaminen nauramalla jäi vähemmistöön. Elokuva arvioinnin näkökulmasta on todettava, että Väärät paperit kuitenkin palvelee jollakin asteella tarkoitustaan. Sen tekijöillä on selvästi ollut hauskaa, tuon saman olisin vain toivonut välittyvän valkokankaan tälle puolelle. Suosittelen leffaa kaikille fyysisen / väkivaltaisen komiikan ystäville, jotka haluavat heittää aivot narikkaa. Itse sain tarpeekseni kurkkuiskuista kerta laakilla, mutta onneksi leffan jälkeen ei oikeasti paljonkaan muista mitä siellä valkokankaalla oikein tapahtui.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Katsotaan, että kumpi pystyy mollaan toista enemmän. Toinen johtaa tällä hetkellä, mutta kumpi? Elokuvan eduksi on laskettava hyvä henkilökemia näiden päähenkilöiden välillä, jonka avulla tämän jaksoi katsoa loppuun.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa