VALIKKO

Hrutar / Rams – Pässit

http://dl9fvu4r30qs1.cloudfront.net/8a/cc/fb37eee84e9688f08cec500bab80/rams.jpg

Lampaita kasvattavat veljekset Gummi ja Kiddi asuvat naapureina maaseudulla, mutta eivät ole olleet keskenään puheväleissä lähes 40 vuoteen. Kumpikin veli kasvattaa saman rodun lampaita ja joka vuosi he ottavat mittaa toisistaan parhaan pässin suhteen kylän kisassa. Yksi vuosi kuitenkin muuttaa kaiken, kun Kiddin lauman lampailla todetaan vaarallinen tauti.

Cannesissa Un Certain Regard –sarjassa voittanut draamakomedia on vihdoinkin päässyt ilahduttamaan myös suomalaisia. Islantilaisohjaaja Mr. Grimur Hákonarson on tehnyt ilahduttavan elokuvan 40 vuotta mykkäkoulua toisilleen pitäneistä veljeksistä, jotka olosuhteiden pakko ajaa nyt puheväleihin pelastaakseen sen, mikä on heille rakkainta. Mr. Hakonarson pitää tarinaa yleismaailmallisena, mutta siitä huolimatta toivon, että mykkäkoulu ei koskaan kestäisi ihan näin kauan.

Mr. Hákonarson esittelee mielenkiintoisia islantilaisia mentaliteetteja ja vaikuttavia maisemia tässä koskettavassa satiirisessa draamassa. Tämän lisäksi ohjaajalla on silmää yksityiskohtien esittämiselle ja huumorin kuvaamiselle arjessa. Taidokkaasti mies myös pitää koko ajan yllä kunnioitettavaa otetta niin eläimiä kuin veljeksiä kohtaan.

Bäääää.. rakasta lammasta kuin itseäsiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Rakkaus lampaiden kasvatukseen ja mykkäkoulun pitäminen ei ole pitkään aikaan (jos milloinkaan) ollut näin mielenkiintoista katsottavaa. Valkokankaalla ei toki paljon tapahtu, mutta tunnetiloissa mennään sitten sitäkin syvemmälle lämpimien neuleiden keskellä. Suosittelen elokuvaa kaikille Islannin ystäville ja sisarusrakkautta tunteville ihmisille. Joskus se suku on pahin, mutta silti ainoa, joka on todella olemassa siinä lähellä. Leffassa on hauskat hetkensä, mutta enemmän se kaatuu kuitenkin draaman ja melankolian puolelle. Loppu oikeasti harmittaa, sillä se jää ihan liian avoimeksi tämän katsojan makuun.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Sigurdur Sigurjonsson, Theodor Juliusson

Osastot: Draama, Leffat
Kommentit

Vastaa