VALIKKO

Hot Pursuit – Kuuma takaa-ajo

Tiukka ja vakavasti työhönsä suhtautuva naispoliisi Rose Cooper (Reese Witherspoon) yrittää suojella seksikästä huumepomon leskeä Daniella Rivaa (Sofia Vergara) pakomatkalla halki Teksasin. Takaa-ajo muuttuu kuumaksi kun pari saa peräänsä kieroja poliiseja ja murhanhimoisia asemiehiä matkalla oikeuteen.

Elokuvan ohjaaja Ms. Anne Fletcher on päättänyt luottaa enemmän päätähtien keskinäiseen kemiaan kuin varsinaiseen tarinaan. Ja tällä kertaa se ei ihan kanna elokuvaan täysin kotiin asti. Mukana on toki naisten välistä kissatappelua, nokittelua ja siinä ohella pahisten lyttyyn laittamista. Mutta kaipasin myös hieman syvempää juonta. Tämä ihan vain vinkiksi seuraavaan elokuvaan. Ja tämä todellakin hämmästyttää minua, sillä ohjaajan elokuvallisesti CV:stä löytyy ihan kiitettävästi loppuun asti kantavia leffoja kuten Step Up (2006), 27 Dresses (2008) ja The Proposal (2009). Mutta sitten tuli hieman Jokisen eväiden tapaan leviävä The Guilt Trip (2012) ja nyt tämä. Mihin hävisi aiempien elokuvien hyvä draivi, joka vei katsojan kivasti mukanaan aina loppumetreille asti?

Toisaalta ymmärrän ohjaajaa jollakin tasolla. Daamien Vergara ja Witherspoon keskinäinen kemia toimii ja nämä naiset näkisi mielellään uudestaan jossakin toisessakin elokuvassa. Kunhan se ei ole vain Hot Pursuit 2. Hyvän keskinäisen kemian vuoksi elokuvalle olisi toivonut parempaa käsikirjoitusta. Nyt naiset kyllä tekevät myös parhaansa komediallisen toiminnan ajoituksesta, mutta ohjaajan puuttuva rooli, ikävä kyllä, näkyy. Nyt tuloksena on osittain tosi tyhmä, mutta samalla tosi hauska elokuva. Eli mitä tässä enempää urputtamaan. Mars, mars, elokuviin sieltä.

Ne, joille aivojen narikkaan heittäminen on haasteellista, voivat pohtia siellä sitä, miten paljon Hot Pursuit -elokuva muistuttaa seuraavia leffoja: Thelma & Louise, Due Date, The Heat. Mielenpohjilta voi myös kaivaa esiin Ms. Witherspoonin kommentit siitä, että hän ei enää aikonut palata tällaisen slap-stick komedian pariin näytettyään kyntensä elokuvien Wild ja Gone Girl parissa. Jos taas leffa vei kunnolla mukanaan, nauroit kippurassa ja poistuit salista hyväntuulisena. Onneksi olkoon, olet helposti tyydytettävästi elokuvien katsoja. Eikä siinä ole mitään pahaa, varsinkaan jos kuulut daamiporukkaan, joka haluaa viettää hauskaa tyttöjen /naisteniltaa ulkona. Leffalle on siis annettava tunnustusta kököstä juonesta huolimatta jopa siinä määrin, että uskon sen päätyvän omaan DVD-kokoelmaani jossain vaiheessa ankeita päiviä ilahduttamaan.

Hauska matka oikeuteenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
tai ainakin yritystä sinne pääseemiseen. Hot Pursuit tarjoaa siinä samalla vatsalihasten treenaamista nauramisen ja myötähäpeilyn kautta, joskin vaikuttaa siltä, että trailerisssa niitä on enemmän kuin itse elokuvassa. Hot Pursuit -rainaa ei kannata ottaa liian vakavasti. Se täyttää hyvin kaikki kesäleffan kriteerit ja sopii siten hyvin myös kevyesti nautittavaksi. Witherspoonin ja Vergaran keskinäinen kemia toimii ja nokittelu on mielenkiintoista katsottavaa. Siinä samalla unohtuu myös helposti, että elokuvasta uupuu se olennainen – kunnon juoni. Mutta kun ei anna sen estää, tästä kuumasta ja mielenkiintoista takaa-ajosta voi nauttia oikein kunnolla. Elokuvan plussaksi on myös laskettava se, että onnistuu tarjoamaan osin yllättävänkin lopun.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa
Henkilöt: ,
1 Comment

Yksi kommentti artikkeliin “Hot Pursuit – Kuuma takaa-ajo”

  1. Cilo sanoo:

    Rakastin elokuvaa The Heat – onko tässä sitten yritetty kalastaa sen menestyksellä ja tehty hetiperään melko samalla idealla leffa? En tiedä, en luultavasti uskalla tätä mennä katsomaan, koska olen kuullut tästä vain huonoa ja et sinäkään sitä maasta taivaisiin ylistänyt…

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa