VALIKKO

Horrible Bosses 2 – Kaameat pomot 2

Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) ja Dale (Charlie Day) ovat päättäneet perustaa oman yrityksen ja olla parempia pomoja kuin heidän entiset pomonsa. Testosteronihuumassa hemmot ovat kehittäneet Shower-Buddyn, joka helpottaa suihkussa olemista ja yrittävät hankkia sille rahoittajaa. Miehet eivät meinaakaan uskoa onneaan, kun ostoskanavan pomo Burt Hanson (Christoph Waltz) osoittaa sitä kohtaan kiinnostusta. Mies kuitenkin osottautuu petolliseksi ja kostonhuumassa Nick, Kurt ja Dale päättävät kidnapata miehen pojan Rexin (Chris Pine), joka kuitenkin sekoittaa soppaa entisestään lisää.

Ohjauspuikoissa tahtia lyönyt Mr. Sean Anders on varmasti yrittänyt parhaansa kaameiden pomojen suhteen, sillä olihan hänellä edessään lauma taitavia näytteliköitä ja osin itse tekemänsä käsikirjoitus kädessään. Mutta ei, ei, ei ja vielä kerran ei. Tämä ei muuta elokuvaa hyväksi. Käsikirjoittajat toistavat samoja navan alusen virtsejä, heittävät herjaa pakotetusta seksistä ja tekevät kaikkensa, jotta yleisö mylvisi koko ajan naurusta. Joitakin naruja on kuitenkin jäänyt matkan varrella sitomatta, sillä leffa irroittaa vain muutamat naurut ja nekin lähinnä tilannekomiikan puolelta.

Kaikesta huolimatta näyttelijät tekevät parhaansa, mutta eivät pääse silti loistamaan käsikirjoituksen kömpelyydestä johtuen. Herrat Bateman, Sudeikis ja Day jatkavat omaa linjaansa, mutta erityisen kiitoksen ansaitsee Mr. Pine. Oli kiva nähdä miestä hieman erilaisessa roolissa, rohkeasti mättämässä itseään nenään. Silti luulisi, että miesten välisestä kaveruudesta / ystävyydestä löytyvän hauskempiakin elokuvia ja nyt en viittää pelkästään Hangover-trilogiaan sekä Dumb and Dumber -elokuviin. Hyviä esimerkkejä ovat muun muassa Superbad, Lethal Weapon, Hot Fuzz, The Princess Bride ja 50/50 -elokuvat.  Niidenkin parissa saa nauraa yhdessä miesten kanssa ja heidän tekemisilleen ja niiden vitsit ovat myös ajan kulutusta kestäviä.

Kaiken tämän jarpatuksen keskellä tunnustan toki, että elokuvissa kävijä tarvitsee (siis oikeastiko???) myös tällaisia elokuvia. Ilman Horrible Bosses 2 tyylistä taidonnäyttöä ei välttämättä osaisi arvostaa kunnon komediaa. Ja nyt ihan pikkuvinkkinä sinne hollywoodlandian suuntaan. Vaikka elokuvan tarkoitus on viihdyttää, niin niitä naurattavia asioita on tässä maailmassa aika runsaasti, joten aina ei tarvitse kaapia sitä kaapin pohjaa uudestaan ja uudestaan. Horrible Bosses 2 -elokuvassa on ne hyvät momenttinsa, se on vain sääli, että niitä ei riitä koko elokuvaa täyteen.

Pomoilun aakkosiawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joista on vielä pitkä matka hyvään elokuvaan. Horrible Bosses 2 uusii ykkösosan menestystä ja maneereja ja se on tylsää. Vaikka nyt ei yritetäkään päästä omista pomoista eroon, vaan olla itse sellaisia, niin vitsit eivät juurikaan ole muuttuneet elokuvien välillä. Näyttelijät yrittävät toki parastaan, mutta se ei pelasta elokuvaa totaaliselta tuholta. Ennakko-odotuksia tätä rainaa kohtaan ei juurikaan kannata olla, sillä silloin se naurattaa eniten. Suosittelenkin sitä kaikille niille, jotka pitivät edellisestä Horrible Bosses -elokuvasta. He saavat tästä varmasti paljon enemmän irti kuin minä. Mutta hauskaa toki oli tällä satunnaisellakin katsojalla, joten leffa toimii toki myös taitavana aivojen nollaajana, kunhan huomenna ei tarvitse muistaa, mistä elokuva kertoi.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

 

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , ,
Kommentit

Vastaa