VALIKKO

Hokus Pokus Alfons Åberg – Hokkus Pokkus Mikko Mallikas (dub)

Kun touhukas Mikko Mallikas ei leiki ystäviensä kanssa hän haaveilee ikiomasta koirasta. Vanhalla taikurilla on leikkisä terrieri ja samanlaisen Mikkokin haluaisi. Ehkä se olisikin taikuuden avulla mahdollista. Mutta mitä sitten tapahtuikaan kun hokkus pokkus tuli sanottua ja edessä olisi vastuun kantaminen omista teoista.

Mikko Mallikas alias Alfons Jokinen tai Alfons Åberg on ruotsalaisen Ms. Gunilla Bergströmin (1942 – ) hengentuote. Suomeksi käännettyjä Mikko Mallikas -kirjoja on tullut tasaisesti lasten luettavaksi vuodesta 1977 lähtien (Mikko Mallikas panee töpinäksi) vajaat 30 kappaletta. Niiden sisältö käsittelee pienen pojan arkea yhdessä hänen ystäviensä ja isänsä kanssa. Kirjoissa ei Mikon äitiä näy ja tekijä Ms. Bergström onkin halunnut jättää lukijan päätettäväksi, että missä hän on. Äiti voi olla vaikka maitokaupassa. Kirjailija on nimittäin halunnut painottaa isän ja pojan välisen suhteen merkitystä.

Tahtoisin koiran enkä ole liian pieni siihenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Olipa sitten niin tai näin, niin valkokankaalla nähty reilu tunnin pituinen Mikko Mallikkaan seikkailu tavoittaa kiitettävästi kohderyhmänsä ja herättelee ansiokkaasti pohdintaa taikuuden ja vastuun vaikutuksesta. Tarina on riittävän opettavainen ilman selvää alleviivausta ja uskoisinkin perheen pienempien viihtyvän elokuvan parissa. Sen sijaan Mikko Mallikkaan omasta lapsuudestaan muistavien aikuisten voi olla vaikempaa niellä Mikko Mallikkaan musikaalinumeroita huolimatta siitä, miten mukaansa tempaavia ne olivatkaan... mitäh??? Mutta takaisin animaatioon, siinä Mikko on jo riittävän iso poika, mutta kuitenkin vielä niin pieni, että vastuunotto arkea suuremmista asioista ei vielä etene sujuvalla tavalla. Ehkäpä juuri tämä tavoittaa lapsikatsojan sydämen, joka on jo NÄIN ISO JA TAITAVA!! Rakas kummitytsyni, niin olettekin, mutta siitä huolimatta olette vielä tosi pieniä ja tämä täti katsoo kasvamistanne aikuisen huolestunein silmin aina välillä. Välillä on kivaa olla pieni, muistkaaa se! Suosittelen Mikko Mallikasta kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Animaatio on oiva tapaa viettää sadepäivää hauskan elokuvan parissa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Animaatio, Leffat
Kommentit

Vastaa