VALIKKO

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Sarjan viimeinen kirja on nyt sitten saatu elokuvan muotoon – kahteen sellaiseen. Kukkaroni ystävällisesti ilmoittaa asiasta vastalauseen, mutta ahterini puolestaan kiittää, että ei tarvitse istua viittä – kuutta tuntia putkeen leffasalissa. Toiveet viimeisen osan ensimmäiselle osalle (ompas kamala sanasokellus) oli tietenkin kovat. Edellinen oli sellainen floppi, että sen katsomisen olisi voinut jättää suosiolla väliin. Joten sitä toimintaa, eikä vain teinidraamalässytystä, kaipasi oikein kunnolla. Tällä kertaa sain suhteellisen hyvin sitä mitä pyysin.

Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) ja Ron (Rupert Grint) päättävät jättää koulun kesken ja lähteä maailmalle etsimään hirsnyrkin paloja, joihin Voldemort (Ralph Fiennes) on piilottanut sielunsa. Hirsnyrkit tuhoamalla tuhotaan Voldermort. Kaikki tämä eri esineiden etsiskely onkin sitten tämän rainan keskeisiä teemoja, pohjustaen samalla sitä lopullista, grande finale, yhteenottoa, joka on luvassa ensi vuoden kesällä – toivottavasti myös Suomessa. No, onneksi kirjat lukeneena tietää miten tässä oikein käy. Mutta myönnettäköön, että myös tämä raina saa aikaan aika ison kasan ruumiita niin hyvisten kuin pahistenkin puolella. Dobbyn kohtaloa en kyllä sulata, en sulattunut aiemmin kirjaa lukiessa, enkä nytkään. Mielestäni tässä kohtaa on tapahtunut huutava vääryys ensimmäisessä paikassa.

Ohjaaja Davis Yates on tehnyt parhaansa saadakseen rainan tummanpuhuvaksi ja synkäksi. On siinä toki myös ne helpommat hetkensä, mutta mustamielisyys vallitsee enemmistössä. Mr. Yates onnistuu kuitenkin pitämään tälle osalle tyypillisen jännityksen yllä koko ajan, eikä kovinkaan usein unohdu pitkittämään kohtauksia liikaa. Kiitosta annetaan myös siitä, että musiikilla ei nyt ihan kaikkea alleviivata.

Toiseksi viimeistä viedäänwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Rainaa ei kannata mennä katsomaan, ellei ole nähnyt kaikkia edeltäviä leffoja. Ihan tosissaan. Filmi ei selitä, ei viittaa eikä anna mitään vinkkejä asioihin, koska ne on jo kerrottu edellisissä leffoissa. Itse asiassa pitäisi varmaan pitää se HarryPotter maratooni kotona ennen kuin edes menee tätä rainaa tiirailemaan. Mutta jos taas on nähnyt ne kaikki, niin ei sitä oikeastaan viitsi lopettaa tähänkään. Tässähän itse asiassa ollaan jo loppusuorallam vielä yksi rain sinniteltävänä tämän jälkeen ja kaiken tämään lopputaistelun alustava petaaminen antaa odottaa jotain suurta ja mielenkiintoista ensi vuonna. Joku arvioija sanoi, että Harry Potter kasvaa aikuiseksi tässä rainassa. Rohkenen olla eri mieltä – aikuistumista kyllä tapahtuu, mutta se aikuisuuden (mitä se sitten ikinä onkaan) saavuttaminen on kyllä vielä kaukana. Sen sijaan olen suhteellisen tyytyväinen siihen, että teinidraamaa ei ollut kovinkaan paljon ja raina sisälsi muutamia mielenkiintoisia otoksia, joissa säikähti niin kunnolla, että meinasi tippua penkistä. Inhoan käärmeitä!! End of case!!
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

”These are dark times indeed,”  sanoo Rufus Scrimgeour (Bill Nighty) elokuvan alussa, eikä kyllä yhtään liioitellut filmin kokonaiskuvaa ajatellen.

Kiitos Dobby. Olet tehnyt Harry Potter elokuvat kiinnostavaksi ensi esiintymisesi jälkeen. Kohtalosi oli ihan väärä ja jään kaipaaamaan mielenkiintoisia Harry Potterin pelastusyrityksiäsi suurella kaiholla.

Osastot: Seikkailu
Kommentit

Vastaa