VALIKKO

Hangover III – Lopullinen krapula (toivottavasti)

Olin sitten sen kuuluisan Hangover II:n jälkeen päättänyt, että kolmatta en enää mene katsomaan ja niin tässä on vaan poistuttu jälleen kerran leffateatterista. Tällä kertaa todellakin toivon, että sarja loppuu näiden miesten osalta tähän. Ja muut saavat sitten osaltaan ryöstää tätä ideaa omiin sovelluksiinsa naisten, ikääntyneiden, eläinten tai minkä lie paristumenoihin liittyviin krapulaisiin teemoihin. Mutta ei enää näitä viinan- ja huumeenhuuruisia sekopäitä, kiitos. Mutta-kun leffan lopussa potentiaalista pohjaa seuraavalle leffalle taas rakennettiin oikein kunnolla niin mikään ei loppupeleissä ole kovin varmaan paitsi se, että liika viina / huumeet ovat vaarallinen yhdistelmä. Toivottavasti ohjaaja Mr. Todd Philips kuitenkin malttaa laittaa sinetin tämän sarjan päälle.

Tällä kertaa Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) ja Doug (Justin Bartha) ovat päättäneet pelastaa Alanin (Zach Galifianakis) itseltään ja viedä hänet hellämieliseen hoitalaan Arizonaan. Automatka sinne tyssää kuitenkin alkuunsa ja osa miehistä joutuu suuntaamaan Las Vegasiin Meksikon kautta Leslie Chown (Ken Jeong) perässä, jolla on omat suunnitelmansa koko miesporukan suhteen. Mikään ei tämän reissun jälkeen ole enää entisellään, ei edes katsojan mieli. Juonta tuskin tarvitsee avata tätä enempää.

Ensimmäinen Hangover (2009) oli aikamoinen yllätyshitti sekoilevine miehineen, jotka koittivat muistaa edellisen illan tapahtumia. Sitä seurannut Hangover II (2011) tuntui toisinnolta, mikä omalta osaltaan on lisännyt paineita tämän trilogian viimeisen osan suhteen. Samaa toisintoa on toki edelleen ilmassa, mutta kai siihen pitäisi suhtautua niin, että vaikka perusjuoni on suhteellisen sama niin komediallisesti kaikki kolme elokuvaa ovat kuitenkin hyvin erilaisia. Tämä leffa olisi saanut tulla siistiinja selvään loppuunsa, mutta kaikkea ilmeisesti ei voi saada mitä haluaa.

Kaiken toiston keskellä elokuvan eduksi on laskettava ensimmäisessä Hangover -rainassa esiintyneiden hahmojen uusi tuleminen takaisin. Jade (Heather Graham) piipahtaa lyhyessä roolissa, myös Carlos / Tyler -vauva (Brandyn Peacock) on kasvanut pikkupojaksi ja jatkaa oman roolinsa esittämistä. Uusina tuttavuuksina valkokankaalta meille esitellään Marshall (John Goodman), jonka linkki ensimmäiseen elokuvaan esitellään kiitettävän hyvin sekä Allanin ihastus Cassie (Melissa McCarthy), joka mielestäni tekee yhden parhaimmista roolitöistään pitkään aikaan. Itse asiassa Casssien ja Alanin välinen kemia on niin hyvää ja hauskaa, että heille (poikeuksena kaikesta) voisi kuitenkin toivoa oman spin-offin. Samalla sitä kuitenkin myös toivoo, että näin ei kävisi, sillä Mr. Galifianakisille soisi muitakin rooleja kuin karvaisen ja yksinkertaisen miehen esittämistä.

Ikävä kyllä Hangover ei juurikaan käsittele Cassien ja Alanin suhdetta, vaan enemmän valkokangasaikaa on annettu Leslie Chowlle. Mr. Chown rooli kyllä jaksaa naurattaa, pieninä annoksina. Mutta hänen roolityönsä nostaminen kajahtaneena gansterina yhdeksi elokuvan pääteemoista ei oikein kanna eteenpäin. Ei edes siitä huolimatta, että tällä kertaa Hangover-elokuvassa vaikuttaa olevan oikea juoni, eikä vain yritellä selvitellä sitä, mitä sitä viime yönä oikein tuli tehtyä. Toisaalta on myönnettävä, että kun muut miehet Stu, Phil ja Doug valkokankaalla vain lähinnä vaikuttavat laahaavan roolia perässään, on kivaa, että valkokankaalla sentään tapahtuu jotain, joka jaksaa kiinnostaa katsojaa ja saa elokuvan etenemään sopivaa vauhtia eteenpäin.

http://collider.com/wp-content/uploads/the-hangover-part-iii-ken-jeong-bradley-cooper-ed-helms-zach-galifianakis.jpg

Leffa kyllä naurattaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
mutta perinteisenä komediana sitä en oikein pitäisi ja salista poistumisen jälkeen joutuu pinnistelemään, että muistaisi mitä kaikkea siellä valkokankaalla oikein tapahtui. Komediallista kokemusta enemmän Hangover III soveltuu parhaiten stressin purkamiseen, sarjan kolmannen (ja toivottavasti todellakin) viimeisen osan kuittaamiseen ja yritykseen nauttia siitä joten kuten. Ensimmäisen Hangover -rainan yhteydessä nähty yllätyksellinen komedia loistaa nyt poissaolollaan ja kyseessä on pikemminkin kolmikon road-trip, jonne on viljelty sikinsokin lauseita, joiden toivotaan sitten uppoavan yleisöön. Tällainen verbaalinen komiikka ei osunut, eikä uponnut, mutta onneksi komiikkaa tarjottiin muutenkin fyysisten ulottuvuuksien avulla. Jos odotusarvona on nähdä kieli poskessa tehtyä komiikkaa (tai ainakin sen yritystä), niin leffa ei tuota kauheasti pettymyksiä. Suosittelen Hangover leffaa kaikille edellisetkin osat katsoneille, niille jotka haluavat saada sarjan päätökseen ja heittää stressille heipat helposti naurettavan leffan kanssa. Itse nauroin leffassa paljon. Ja suurin osa siitä taisi sijoittua valmiiksi kirjoitettujen vitsien ulkopuolelle, painottuen tapahtuen koomillisuuteen.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , ,
Kommentit

Vastaa