VALIKKO

Hall Pass – Lupa rellestää / Kulkulupa

Rick (Owen Wilson) ja Fred (Jason Sudeikis) ovat parhaita ystäviä ja omilla tahoillaan naimisisa. Fred Gracen (Christina Applegate) ja Rick Maggien (Jenna Fisher) kanssa. Vaimot päättävät antaa avioliiton arkeen kyllästyneille siipoilleen yhden viikon vapaata – lupa rellestää ja tehdä ihan mitä haluaa, ilman jatkoseuraamuksia uskoen sen vahvistavan heidän avioliittoaan. Tästäkös se riemu sitten alkaakin, vaikkain suhteellisen hitaasti / varovaisesti. Mutta viikon aikana tulee miehille myös selväksi, että ei se avioton arki aina niin auvoista ole, eikä miesten oletukset siitä ole ihan päivittyneet heidän ikävuosiensa mukana. Varsinkin kun mukana on romppakaupalla uskoa siitä, että noin 40+ vuotiaat miehet voisivat kaataa nuoria pimuja ihan samaan tahtiin kuin aikoinaan opiskeluaikojensa alussa.

http://www.youtube.com/watch?v=tvqbOPX3wBs

Rainalla oikeasti (ainakin paperilla) olisi hurjasti mahdollisuuksia kunnon komedian ja useiden naurujen irroittamiseen. Ikävä kyllä suurin osa siitä kaatu pääparin, Mr. Wilson ja Mr. Sudeikisin, välisen kemian puutteeseen. Näytteleminen on juuri näyttelemistä sanan syvimmässä muodossa ja tällöin se ei vaan päästä niitä nauruhermoja irti, mitä muuten voisi aiheesta nostaa. Tästä huolimatta pidin elokuvasta, koska Mr. Sudeikis muistuttaa näöltään ja maneereiltaan erästä hyvää ystävääni (terkkuja vaan Juhalle) Toimivan yhteistyön kemian puutteen lisäksi elokuvan etenemistä odottaessa väsyy oikeasti sen tarjoamiin vaihtoehtoihin. Kun kerta on lupa rellestää, niin eikö todellakaan löydy kiinnostavampaa tekemistä kuin ylensyönti, videopelien pelaaminen ja seksistä puhuminen. Kaikki nämä asiat sopivat varmasti miespuolisiin ihmisiin, iästä riippumatta. Komediaksi asti niistä ei välttämättä ole (tai sitten en vaan ymmärrä miesten maailman salaisuuksia).

Yritys hyvä kymmenenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kun on ensin päässyt Mr. Wilsonin kampauksesta yli ja siitä, miten Mr. Sudeikis muistuttaa hyvää ystävääni, elokuvasta voi aloittaa nauttimisen. Ikävä kyllä on kuitenkin todettava, että Farrellyn veljeksillä on hieman kurottavaa hyvään komediaan ja pelkkä ajatus / yritys ratsastaa Hangoverin (Kauhea Kankkunen) tyylisellä tarinalla siitä miten miehet joutuvat vaikeuksiin hameväen ollessa muualla, ei välttämättä sitä vielä tarjoa. Ohjaaja Kevin Smith aikoinaan totesi rahan roikkuvan alapään vitseissä, niin tässä kohtaa edes sitä tasoa ei ole saavutettu alapäässä roikkumisesta huolimatta. Raina tekee toki parhaansa ja aiheesta, jota ei ole vielä läpikulutettu. Mutta oikeasti voisi välillä olla ihan hauska nähdä päätöntä – moraalitonta ja yllätyksellistä komediaa. Sitä odotellessa. Tai sitten on vaan tunnustettava, että aika taitaa olla ajanut tässä kohtaa ohitseni ja en enää pidä näin lapsellista huumoria hyvänä. Sitä odottaa suurempaa panostusta naurattamisen ammattilaisilta varsinkin kun liikutaan sellaisella aihealueella, josta oikeasti voisi saada aika nasevaa tekstiä: avioliitossa. Mutta jos olet Farrellyn veljesten tuotosten ihailija ja valmis komediaan, jossa on tarjolla vitsin murjaisua navan kummaltakin puolelta, suosittelen rainaan suuntaamista. Hall Pass –leffalla on myös ne hyvät hetkensä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa