VALIKKO

Guardians Of The Galaxy Vol. 2 – Galaksi suojelijat, vol. 2

Tällä jatko-osalla on sitten aikamoiset paineet niskassaan. Ei vai se, että ensimmäinen Galaksin suojelijat oli yllättävä kassamenestys, mutta se oli myös hyvin hauska. Ja nyt voi suosiolla laittaa takavasemmalle muut Marvel Universium -leffat, sillä tämä onnistuessaan räjäyttää pankin monella eri taholla. Toki Thor ja Hämähäkkimies ansaitsevat leffansa, mutta ne eivät ole varmastikaan yhtä hauskoja, kuin odotin tämän rainan olevan. Ja tässä kohtaa en sitten joutunut pettymään vauhdin ja kiivaan etenemistahdin hurmassa.

StarLord alias Peter Quill jatkaa matkaa avaruudessa yhdessä ystäviensä Gamoran, Drax tuhoajan, Rocketin ja uudelleen kasvaneen Grootin kanssa. Galaksin suojelun merkeissä he pelastavat Sovereign-kansan akut niitä himoitsevalta hirviöltä. Palkkion, Nebulan, saamisen jälkeen edessä piti olla normaali paluu arkeen, mutta Sovereign-kansan ylipapitar Ayesha lähettääkin sotajoukkonsa heidän peräänsä. Syytä tähän pitää sitten tiedustella Rocketilta. Hädän hetkellä apukin on lähellä, kun tuntematon muukalainen Ego haikailee niin Peter Quillin kuin maailmanvalloituksen perään. Tämän jälkeen mikään ei sitten etene enää suunnitellusti.

Valkokankaalla tavataan jälleen mielenkiintoinen kokoonpano, joka on muodostanut oman perheensa Fast & Furious -elokuvien perheen tavoin. Tosin kovaa kaahaavat hemmot ja daamit ovat enemmän yhtenäisinä, kuin tämä joukko. Omaa identiteettiään etsivä maa-mies, vihreä soturinainen, räyhäävä ja muita haukkuva pesukarhu, samaa repliikkiä eri sävyyillä toistava puun alku sekä asiat kirjaimellisesti ottava voimamies ovat todellakin mielenkiintoinen lauma. Heillä ei ole selvää johtajaa, vaikka Peter Quill uskotteleekin itselleen toisin. Sen sijaan he ovat yhteen ajatunut joukko erilaisia persoonia, jotka saavat tukea toisiltaan. Ensimmäisessä elokuvassa ryhmä ajatui yhteen ja nyt toisessa osassa hitsautuu enemmän yhteen perheen merkityksen nimissä.

Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (GOTG2) onnistuu olemaan oma itsenäinen elokuvansa, vaikka se esitteleekin satunnaisia linkityksiä muihin Marvelin elokuvauniversiumin tuotteisin Thanoksen kautta. Näitä linkityksiä merkittävämpään rooliin nousee perhe-siteiden merkitys ja perheen muodostuminen. Aina se ei ole biologista, kuten leffa jossain vaiheessa hyvin osoittaa. Elokuvalla on kuitenkin omat haasteensa näissä teemoissa. Valkokankaalla tapahtuu paljon perinteinen pahis-järkyttävä uhka-maailmojen tuho ja sen pelastaminen lisäksi. Siellä on Thanos-yhteyttä, Gamoran ja Nebulan välien selvittelyä, isä-poika suhteen rakentamista, universumin herruuden tavoittelua ja muutakin välien selvittelyä. Ohjaajaa Mr. James Gunnia on kiitettävä siitä, että vaikka paljon tapahtuukin, niin juonikasa onnistutaan pitämään jotenkin kasassa, vaikka välillä rimaa hipoen. Ehkäpä selvempi sitoutuminen johonkin kantavaan teemaan (perhesiteisiin) olisi tehnyt leffasta hieman kevyemmän ja selkeämmän.

Visuaalisesti leffa tykittää menemään aikamoisen väriloiston ja erikoistehoste tarjonnan keskellä. Toki edellisestä rainasta tuttuja piirteitä on mukana, mutta silti leffa onnistuu äimistyttämään aina välillä.  Rainaa on kiitettävä siitä, että se ei ole vain erikoistehostetta erikoistehosteen jälkeen (no, on se kyllä sitäkin), vaan se on saanut sinne sekaan myös ihan asiallista tarinankerrontaa. Välillä tässä auttaa hyvä musiikki. Useiden juonenkäänteinen lisäksi GOTG2 on uskollinen edeltäjälleen musiikillisesti. Siinä missä GOTG1 esitteli kevyttä poppia, niin GOTG2 ei jää sille jalkoihin, kuten seuraavasta kappalelistasta voi päätellä. Ja tätä musiikkia kyllä kuuntelee mielellään, varsinkin kun se tuntuu hyvin tukevan leffan etenemistä.

http://3l0src48hsdnczvosibq5411.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/04/guardians-of-the-galaxy-soundtrack.jpg

Leffa sitten kannattaa katsoa ihan tappiin ja nauttia loppukohtauksista. Niiden lisäksi leffa tarjoaa poikkeuksellisen paljon mahdollisuuksia myös muiden kuuluisten näyttelijöiden pongailemiseen sekä harvinaisen pitkään Mr. Stan Leen cameoon. Joten ei todellakaan ole yllätys, että Marvel haluaa pelata vielä tämän aiheen parissa ja on ilmoittanut Guardians of the Galaxy Vol. 3 tulosta. Edeltäjiensä tavoin sen käsikirjoittaa ja ohjaa Mr. James Gunn. Ja mikäli kaikki leffassa vilahteneet uudet hahmot ovat siinä mukana, luvassa voi olla vain aikmoista tykitystä ja perheen laajentumista yhteisen hyvän merkeissä.

Perhettä tai omaa itseää etsimässäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Virallisesti supersankari-leffa, oikeasti kuitenkin perheen ja ystävien merkitystä korostava raina. Verrattuna kaikkiin muihin Marvelin rainoihin, on GOTG2lle nostettava hattua siinä, että se korostaa niitä enemmän ystävyyden ja perheen merkitystä sekä sitä miten kohtelemme rakkaita läheisiämme riippumatta alkuperästämme. Tämän lisäksi huumori nousee omaan arvoonsa, tässä leffassa siitä vastaa lähinnä Drax the Destroyer. Vaikka järkäleen esittämien kommenttien lisäksi leffa toki tarjoilee paljon muutakin naurettavaa. Perhesiteistä liikaa draamaa itselleen hankkivat voivat huokaista kuitenkin helpotuksesta. GOTG2 on tyypillinen Marvel-raina. Siinä sankarit kokoontuvat yhteen suuren uhkaavan asian voittamiseksi, joka yrittää valloittaa universiumin. Ikävä kyllä sinä aikana vaan poljetaan hieman paikoillaan elokuvan päämäärää etsiessä. Tästä huolimatta suosittelen rainaa kaikille GOTG-porukan ystäville. Leffan parissa viihtyy, sen katsoo mielellään uudestaankin ja jää mielenkiinnolla odottamaan sitä kolmatta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Chris Pratt, Bradley Cooper, Zoë Saldaña, Dave Bautista, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Kurt Russell, Sean Gunn, Eliszabeth Debicki

Kuvahaun tulos haulle guardians of the galaxy 2

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Sci-fi, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa