VALIKKO

Guardians Of The Galaxy – Galaksin vartijat

Guardians Of The Galaxy -elokuva yrittää löytää itselleen uusia faneja Marvel-universiumin eri nurkista. Tai oikeastaan se kai yrittää saada jo nykyiset Marvelin tuotannon fanit pitämään myös tästä tuotoksesta. Onnea vaan yritykselle. Leffaa ei pidä kuitenkaan tuomita suorilta jaloilta sitä näkemättä, sillä aikoinaan kukaan ei myöskään oikein uskonut Iron Manin menestykseen, koska hahmo ei kuulunut siihen tunnettuun supersankari-joukkoon. Ja missä ollaan nyt, joten eikun Galaksin vartijoita katsomaan.

Marvelin uusin supersankarielokuva perustuu samannimisestä supersankariryhmästä kertoviin sarjakuviin, jotka näkivät ensimmäisen kerran päivävalon 1969. Epämääräinen joukko näitä Galaksin suojelijoita päätyy samaan vankilaan universiumin laidalla yhteensattumien summasta. Suuren egon omaava Peter ’Star Lord’ Quill (Chris Pratt) saa selliseuraa vihreästä salamurhaajasta Gamorasta (Zoe Saldana), läheisensä menettäneestä rosvosta Drax the Destroyerista (Dave Bautista), geneettisen manipulaation kohteena olleesta pesukarhusta Rocket Raccoonista (Bradley Cooper) ja tuntevasta puusta Grootista (Vin Diesel), jolla on suhteellisen rajoittunut sanavarasto. Kuten olettaa saattaa kukaan heistä ei viihdy kaltereiden takana, vaan edessä on pakomatka pienen pallon parissa, jota jokainen heistä tavoittelee omista lähtökohdistaan käsin. Pahisten puolella kapuloita erikoisen sankarijoukon rattaisin lykkivät Ronan the Accuser (Lee Pace) ja hänen pomonsa Thanos (Josh Brolin).

Matka on kuitenkin aina haastellinen, eikä hyviä ystäviä ole koskaan liikaan. Joten elokuvan kohdalla voikin turvallisesti olettaa, että matkan aikan nämä omia etujaan ajattelevat pahikset löytävät toisensa ja itsestään niitä hyviäkin puolia. Loppupeleissä tälle monipäiselle suojelijajoukolle on annettu haasteellinen tehtävä, maapallon hengissä ja turvassa pitäminen. Mikäli suojelijat epäonnistuvat tehtävässään, ei maapallollakaan mene kovin hyvin. Ehkä tämän vuoksi heistä on helppo pitää. Jokaisella suojelijalla on omat heikot ja hyvät piirteensä, eikä se maapallon suojeleminen myöskään vaikuta olevan kovin helppoa hommaa.

Ohjaaja-käsikijoittaja Mr. James Gunn ja käsikirjoittaja Ms. Nicole Perlman ymmärtävät sarjakuvafaneja. Itse en toki alkuperäiseen sarjaan ole tutustunut, mutta elokuvan jälkeen voin todeta, että se syleilee ja kosiskelee varmasti kaikkia sarjakuvien ystäviä sillä niin reipasta ja monipuolista valkokankaan tarjonta on. Valkokankaalla vilahtelee mystisiä kiviä, uusia elämänmuotoja ja ennen kaikkea älytöntä sanahelinää ylitse oman tarpeen. Tämä suloinen sekasotkuisuus näkyy erityisesti leffan käsittämättömänä juonena. Välillä tuntuu, että katsoja voi tietää mitä tapahtuu vain jos on fanittanut Marvelin tuotoksia viimeiset sata vuotta tai sitten omaa nuoren lapsen ajatusmaailman, eikä asiasta jaksa liikaa stressata vaan antautua suosiolla elokuvan vietäväksi. Suosittelen tämän viimeisemmän asenteen omaamista.

Katso ja äimisty!www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Sci-fiä ja popkulttuuria suloisessa sopassa ja hyvässä yhteistyössä keskenään. Harvoin valkokankaalla on nähty näin taitavasti keskenään sekoitettuja piirteitä kummastakin aiheesta. Scifinsä puolesta Galaksin suojelijat edustavat klassikkokamaa, mutta popkulttuuri tuo sen taas tähän päivään kiinni. Toki mukana on myös niistä klassikkobiisejä 1970-ja 1980-luvuilta, joka joidenkin katsojien mielestä varmasti kuuluu hyvinkin kaukaiseen menneisyyteen. Jos tästä leffasta ei pidä, on syytä tarkistuttaa asenteensa, sillä luvassa on kuitenkin eräänlainen Indiana Jonesin yhdistyminen Star Warsiin. Guardians of the Galaxy ei ole kuitenkaan perinteinen karvapalloelokuva, mutta kun lopputeksteissä luvataan jatkoa, niin sitä jää ihan mielenkiinnolla odottamaan. Suosittelen elokuvaa kaikille, joita reipashenkinen rymistely ja itsensä löytäminen pienessä avaruusaluksessa oikein innostavat. Galaksin vartijoiden joukko on ihan mielenkiintoinen ja heihin tutustuisi mielellään uudestaankin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Leffat, Sci-fi, Seikkailu, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , ,
2 Comments

2 kommenttia artikkeliin “Guardians Of The Galaxy – Galaksin vartijat”

 1. Seregi sanoo:

  Odotinkin, milloin arvostelet tämän uutuuden 🙂 Itse kävin katsomassa tämän toissapäivänä. Valitin Finnkinolle siitä, ettei leffasta ollut tarjolla virka-aikaan töissä olevilla 2D-versiota keskiviikkoiltana. Itse en koe, että 3D toisi paljoa lisää elokuvaa. Ainoa elokuva, jossa olen nauttinut 3D:stä oli Tintti.

  Anyway asiaan: itse nautin ko. elokuvasta. Kaikesta paitsi siitä avaruudessa leijumiskohdasta, mutta yritin ajatella, ettei fiktiossa ole pakko olla aina realistinen, varsinkin kun kyseessä on sarjakuvaan perustuva leffa. GG on mielestäni yksi parhaista Marvel studioiden leffoista, lähinnä senkin takia, koska se ei lupailekaan liikoja. Chris Pratt olisi tietenkin olla vielä hauskempi. Teidän että hänessä on potentiaalia, koska rakastan hänen näyttelmäänsä Andyä Parks & Recrestions sarjassa. Karen Gillan Nebulana oli huippu. En ollut tyytyväinen Bradley Cooperin castaamiseen Rocker Raccooniksi, koska olisin toivonut pesukarhulle sukupuolettomampaa ääntä.

  Itsekään en ole ko. sarjista lukenut, mutta tämän jälkeen aion tutustua siihen. Tämä oli tosiaan kelpo elokuva, kun siihen suhtautuu avarussrämistelynä eikä odotakaan mitään sen syvällisempää.

  Ai niin. Arvostelussa on virhe: GG ei suinkaan suojele vain maapalloa vaan koko galaksia. Maapallollahan leffassa ollan vain leffan alussa.

  • Outi sanoo:

   Totta, ei vain maapalloa, vaan koko galaksia. Olen samaa mieltä tuosta 3D-jutusta. Itseltäni uupuu syvyysnäköä ja sitä kautta 3D-efektit menevät hukkaan. Mutta onneksi se ei tätä rymistelyleffaa estä valloittamasta katsojan sydäntä. Itse en ole nähnyt Parks & Recrestions -sarjaa, mutta ehkäpä nyt täytyy korjata asia.

 2. […] jatko-osalla on sitten aikamoiset paineet niskassaan. Ei vai se, että ensimmäinen Galaksin suojelijat oli yllättävä kassamenestys, mutta se oli myös hyvin hauska. Ja nyt voi suosiolla […]

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa