VALIKKO

Good Time – Hyvä aika

Kuvahaun tulos haulle good time film

Connien ja hänen veljensä Nickin pankkiryöstä ei suju kuin Strömsöössä. Alku meni hyvin, mutta sitten väripanos pamahtaa päälle ja edessä onkin pakomatka. Toiselta veljeltä se onnistuu toista paremmin. Veri on vettä sakempaa ja Connie haluaa auttaa veljensä vankilasta pois keinolla millä hyvänsä.

Veljekset Ben ja Josh Safdie ovat ohjanneet ja osin käsikirjoittaneet nopeasti etenevän tarinan veljeksistä, joiden päivän aikana lähes kaikki menee pieleen kaunistelemattomissa maisemissa. Tarina on myös suhteellisen yksiviivainen ilman suuria yllätyksiä. Katsojaa voi ehkä kuitenkin yllättää se, että Conniesta on vaikea saada kiinni. Toisaalta jos tämä oli Safdien tavoite, he ovat onnistuneet siinä erinomaisesti. Hahmo on niin taitava manipulaattori ja hyväksikäyttäjä, että vertaista saa hakea. Mikäli veljekset jatkavat yhtä intensiivisten elokuvien tekoa, jotka sujahtavat tiivissä tahdissa eteenpäin, ilmoittaudun heidän fanikseen. Mutta toivon heidän hieman rajoittavan tavaramerkkiään seuraavissa elokuvissa. Valkokankaan kokoisia naamoja ei jaksa katsella ihan koko ajan.

Valkokankaalla todellakin edetään reippaaseen tahtii ja leffan huomaa olevan lopussa, ennen kuin se alkoikaan. Toisaalta tarina sijoittuu yhteen vuorokauteen, jonka aikana ehtii tapahtua paljon. Liikaa paljastamatta on kerrottava, että tämäkin raina on päättänyt hyötyä samoista alku- ja loppukuvioista. Se vaikuttaa olevan jonkinlainen trendi tällä hetkellä. Eikä siinä kai ole mitään pahaa, sitoohan se tavallaan elokuvan alun sen loppuun. Mutta ihan joka rainan kohdalla sitä ei jaksaisi katsella. Muutoin elokuva on väkivaltainen, raadollisesti rakastava ja täynnä ylinäyttelemistä, joka yllättäen kuitenkin sopii tähän tarinaan.

Aiheeseen liittyvä kuva

Näyttelijät tekevät hyvää työtä. Toisessa pääosassa olevaa Mr. Pattisonia on hehkutettu ihan syyllä. Tosin intohimon näytteleminen tökkii, eikä se saanut aikaan muuta kuin hulvatonta kikatusta tässä ihmisessä. Ehkäpä mies saanut tarpeeksi kuumista pussailu-ja-seksi-kohtauksista aiemmissa elokuvissa ja haluaa nyt ottaa niissä konkreetisti etäisyyttä. Muutoin Mr. Pattison todellakin vakuuttaa veljensä hyvinvoinnista (??) kiinnostunutta Connieta ottaen valkokankaan haltuun vimmalla. Näissä merkeissä voi myös pohtia sitä, että millainen tämä veljesrakkaus oikeasti on ja kenen parasta siinä loppujen lopuksi ajatellaan. Vastauksia on varmasti monia. Mutta merkittäväksi nousee se, että rakkaus voi olla myös tuhoavaa, eikä sen toisen parasta aina itse oivalleta. Leffan nimeksi olisi sopinut paremmin jokin muu kuin Good Time – Hyvä aika, toisaalta voihan se ajatella tarkoittavan veljesten keskinäistä valioaikaa. Samaan pohdintaa sopii kuitenkin myös se, että Connie toimii eläimellisellä vaistolla veljensä parhaaksi, niin kauan kunnes tulee tiensä päähän.

Veljesrakkauttawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
tai ainakin jotain sinne päin. Good Time kuvaa hyvin pieleen mennyttä pankkiryöstöä ja ennen kaikkea sen jälkimainingeissa olemista. Oikeastaan tämä jää heti alkumetreillä taka-alalle ja leffan keskiöön nousee eräänlainen manipulatiivinen veljesrakkaus. Ja tätä vimmaa on mielenkiintoista sekä hyvin koukuttavaa seurata. Juoni on todellakin suora ilman mitään suurempia yllätyksiä. Ja kun niitä esiintyy, niin nekin osataan kutoa hyväksi osaksi leffaa. Pienellä tiiviillä porukalla on saatu aikaan mielenkiintoista, välillä hyvinkin väkivaltaista ja manipulatiivista katsottavaa. Mr. Pattison on ansainnut lähes kaikki hehkutuksensa leffasta. Hänen suorituksensa Connien roolissa on koukuttavaa katsottavaa, siitäkin huolimatta, että hahmoon ei juurru kiinni. Yllätin itseni siitä, miten paljon pidin elokuvasta. Suosittelenkin elokuvaa kaikille veljesrakkauden, manipulaation ja itserakkauden ystäville, jotka haluavat nähdä, miten sitä kaikkea tehdään taidolla. Me muut voimme vain äimistellä sitä, miten meitä kaikkia on joka lähtöön. Toiset meistä vain hallitsevat huijaamisen muita paremmin. Mutta tällä kertaa se ei todellakaan haittaa, kun lopputuloksena on näin vaikuttava elokuva.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Robert Pattinson, Barkhad Abdi, Jennifer Jason Leigh, Ben Safdie, Buddy Duress, Taliah Webster

Kesto: 1h 41 min

Osastot: Draama, Leffat, Väkivalta
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa