VALIKKO

Going in Style – Tyylikäs lähtö

Kuvahaun tulos haulle going in style 2017 poster

Willie, Joe ja Al päättävät ryöstää pankin saadakseen itselleen sen mikä heille oikeutetusti kuuluu, eläkerahat. Harjoitusta tähän tehdään paikallisessa ruokakaupassa, missä työskentelee Aliin ihastunut Annie. Lisäoppi selvästi onkin on tarpeen ja sitä tarjoaa Jesus. Mutta mitä sitten tapahtuu, kun pankkiryöstöjä selvittävä FBI:n agentti Hamer osoittaa kiinnosta heitä kohtaan ja jäljet vaikuttavat johtavan suoraan sylttytehtaalle.

Going in Style – Tyylikkään lähdön ohjauksesta on vastannut Mr. Zach Braff. Elokuvan ohjaus on hänen kolmantensa ja muutos selvästi mutkat-suoremmaksi-viihteeseen. Miehen kaksi aiempaa elokuvaa Garden State ja Wish I Was Here olivat selvästi pohdinnallisempia. Joten ehkäpä Going in Style tarjosi hänelle tarpeellisen kevennyksen. Elokuva ei ole kuitenkaan ensimmäistä kertaa valkokankaalla, vaan se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1979 Mr. Martin Brestin ohjaamana. Tuokin leffa oli ihan mainio ja mielestäni nykyistä parempi juonen käänteineen. Uusintaversiota on käsikirjoituksellisesti taiteellisin vapauksin parannellut Mr. Theodore Melfi siinä määrin, että nyt vedetään mutkia vähän liian suoraksi.

Tämä on aika mielenkiintoista, koska Mr. Melfi osaa käsikirjoittamisen homman. Miehen elokuvallisesta CV:stä löytyvän muun muassa St. Vincent (2014) ja Hidden Figures (2016), jotka molemmat menivät pintaa syvemmälle kevyistä kaarteista huolimatta. No ainakin koko näyttelijäjoukolla on selvästi ollut hauskaa. Herrojen Caine, Freeman ja Arkin keskinäistä kemiaa on hauska katsoa. Ja vaikka leffan juoni on suora kuin moottoritie ja hahmot paperinohuita, niin hemmot ovat saaneet tuotua tähän kaikkeen jotain mielenkiintoista ja heitä kohtaan oikeasti tuntee sympatiaa. Ammattitaitoista porukkaa, välillä voikin ihmetellä, että mihin he sitä ohjaajaa olisivat oikeasti tarvinneet. Myös pienemmissä rooleissa loistetaan. Ja tässä kohtaa voi leffasta vastuussa olevia kiittää, että he ovat pitäneet hahmojoukon riittävän tiiviinä.

Going in Style – Tyylikäs lähtö liittää itsensä hyvin siihen pitkään ikääntyneistä sekä (pankki)ryöstöistä kertoviin elokuviin, joita valkokankaalla nähdään säännöllisesti. Tälläkin kertaa vitsit kankeasta kropasta ja muista vanhenemisen mukanaan tuomista muutoksista on saatu hyvin sovitettua mukaan. Toki mukana on myös alleviivattuja kohtauksia aiheesta, jotka olisi voinut jättää leffan ulkopuolelle. Ja elokuvan loppukin olisi voinut olla hieman jännittävämpi matkalla siihen onnelliseen loppuun.

Vanhuuden vaivoja vai elämästä nauttimistawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Going in Style – Tyylikäs on kevyttä katseltavaa, itseironista esitystä vanhuuden vaivoista ja oman käden oikeuden toteuttamisesta. Sen juoni ei vaadi suurempia selvityksiä, joten leffan esittämät alleviivaukset olisi voinut jättää myös tekemättä. Päähahmoihin kuitenkin kiintyy, joten näyttelijätyötä ei voi kuin kiittää, ammattilaiset osaavat hommansa. Suosittelen rainaa kaikille kevyestä huumorista ja hyvästä näyttelijätyöstä pitäville. Going in Style – Tyylikäs lähtö -elokuva jättää katsojalle hyvän mielen leffasalista poistumisen jälkeen vielä pitkään.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, John Ortiz, Joey King, Matt Dillon, Christopher Lloyd, Kenan Thompson, Siobhan Fallon Hogan

P.s. Mikäli aika ikääntyneiden herrasmiesten parissa viihdytti, suosittelen nauttimaan myös seuraavista elokuvista

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , ,
Kommentit

Vastaa