VALIKKO

Get Him to the Greek – Saata hänet Greekkiin

Russell Brand näytteli vuoden 2008 komediassa, Forgetting Sarah Marshall, Aldous Snow:ta ”tyypillistä” brittiläistä rokkaria ja Infant Sorrow yhtyeen keulahahmoa. Elokuvassa Aldous oli trooppisella saarella parantamassa alkoholismiaan ja huumeriippuvuuttaan. Samaisessa rainassa Johan Hill näytteli Matthew Van Der Wyk:ä, kyseisen lomaparatiisin hotellin työntekijää, joka koitti tehdä Mr. Snow:hun vaikutuksen epätoivon vimmalla.

Oletussa jatko-osassa Get Him to the Greek, Russell Brand jatkaa Aldous Snown rock-tähden roolissa, jonka päihteistä vieroitus ei ole ilmeisestikään kovin hyvin onnistunut. Samoin rainassa nähdään uudestaan Jonah Hill, joka tällä kertaa on kyllä muuttanut nimensä Aaron Greeniksi ja on ”edennyt elokuvaurallaan” hotellin työntekijästä levy-yhtiön Pinnacle Records:ssa työskenteleväksi assistentiksi. Edelleen hän koittaa jollakin asteella tehdä vaikutuksen Aldous Snowhun.

Elokuvan trailerin sijasta päätin ilahduttaa itseäni laittamalla tähän pätkän elokuvan alusta. Sen sijaan, että näyttäisi bilettämistä ”brittiläiseen” malliin, sitä katsoessa voi pohtia, että oliko Pinnacle Recordsin toimitusjohtaja Sergio Roma (roolin vetää hyvin Sean Combs) totaalisen hullu, kun halusi Aldous Snow:n uran 10-vuotiskeikalle. Voiko riskialttiimpaa yritystä olla…Mutta rahan takomisessa ja niiden kuuden lapsen koulumaksujen maksamisessa voi kai sitten ryhtyä näinkin epätoivoisiin tekoihin. Get Him to the Greek keskittyy siis tämän rokkitähden Aldous Snown saamisen Los Angelesiin esiintymään Greek-teatterissa. Ja kaikkeen siihen, mitä matkan aikana voi mennä pieleen tai mikä voi hidastaa matkantekoa.  (Tässä vaiheessa voi tunnustaa, että luin leffan otsikkoa pitkään: saata hänet Kreikkaan ja mietin, että mitä ihmeellistä siinä Kreikkaan menemisessä oikein on…lopullinen totuus paljastui sitten elokuvissa.)

http://www.youtube.com/watch?v=NFHOzarT78Q

Elokuvan alussa vieressäni istuvat neitoset ihmettelivät, missä kaikki ihmiset olivat – miksi kukaan ei juurikaan tullut katsomaan leffaa. Minä taas ihmettelin miksi ihmeessä olin elokuvissa! Ja miten elokuvan kohdeyleisö (ainakin tässä esityksessä) oli hyvin naisvoittoinen. Ikärajan K13 olisi luullut tuoneen enempi teinejä kuin aikuisia leffaa katsomaan. No, leffa alkoi ja minäkin aloin sulaa sille… tai ainakin Mr. Brandin hedonistiselle esitykselle. Mr. Hill puolestaan ei oikein sytyttänyt, hän yritti kovasti olla Seth Rogen, mutta koska ei ole hän, hän ei myöskään osaa olla hän, joten siinä ei paljon riippusilmät ja koiran silmät auta.

Mr. Russell Brandwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
vei voiton niin komiikan kuin sanan säilän puolella Jonah Hillin suorituksista, tämä oli kyllä jo arvattavissa rainan Forgetting Sarah Marshall perusteella. Elokuvaa ei kannata fanituksen takia katsoa, mutta jos haluaa nähdä mitä kaikkea päihteiden väärinkäytöstä voi huumorimielellä??? saada irti, niin sitten voi suunnata leffateatteriin. Olisihan ne rahat voinut sijoittaa toisinkin, kuin tähän leffalippuun, mutta jotenkin tämän kohelluksen katsominen vei mukanaan ja toi tullessaan suhteellisen kivan olon. Toimi siis omalla tavallaan. Mr. Brandia on kiva katsella ja kuunnella sekä samalla todeta, että ei hän oikeasti kyllä pärjäisi rokkibändin laulajana. Lavakarismaa kyllä löytyy sitten kaiken sen muun puuttuvan osuuden verran. Ne aivot muuten ja kaikenlainen moraalinen omatunto, muuten kannattaa sitten jättää narikkaan sinne leffasalin toiselle puolelle, vaikka elokuva koittaa herätellä kotisohvapsykologisia ajatuksia. Jos pisteitä saisi antaa pelkästään (ja mikäs minua tässä kieltää) antaisin leffalle huimat 4 pojoa – ihan vaan Russell Brandin hauskuuttavan suorituksen vuoksi.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Ja kaikille niille tiedoksi, jotka luulevat, että Russell Brand olisi oikeasti rokkikukko, niin voin paljastaa hänen olevan koomikko, kirjailija ja kolumnisti – ja tätä nykyä myös näyttelijä. Vaika voisin ihan hyvillä mielin yhtyä kaikkiin niihin mielipiteisiin, joiden mielestä hän on paras feikki rokkitähti -IKINÄ!! Ja mielestäni hän pärjää myös todella hyvin komiikan kanssa, paremmin kuin näyttelijänä – ainakin tällä hetkellä. Joten on todella sääli, että Suomessa ei näytetä Russell Brand’s Ponderland tai Russell Brand’s Got Issues –sarjoja. Näitä pätkiä voi jokainen käydä omalla ajallaan googlaamassa u-tubesta. Ja voin taata, että ne hauskuuttavat vielä enemmän kuin Get Him to Greek-elokuva.  Mies on todella ENERGINEN, varsinainen duracell-pupu 🙂 🙂

— Myönnän, taidan hieman aika paljon fanittaa Mr. Brandia. Hän onnistuu näyttämään suhteellisen kivalta (ainakin alla olevaa kuvaa on kiva ktsella..), välillä tosin miettiin miten paljon hän näyttelee >< on oikeasti läsnä olemalla oma itsensä, ainakin hän osaa laittaa itsensä likoon nolaamatta muita kansakuntia tai vähemmistöryhmiä Sacha Baron Cohenin (alias Bruno ja alias Borat) tavoin ja siitä huolimatta onnistua olemaan hyvin hauska. Aika hyvin koomikolta / kolumnistilta. Eikä tuossa lauluäänessäkään ole mitään vikaa…

(On se vaan sääli, että Infant Sorrow ei käsittääkseni ole oikea bändi. Tätä voisi vaikka oikeasti ruveta fanittamaan, vaikka joidenkin niiden laulujen sanoitukset ovat Klamydiaakin roisimpia… tässä yksi Get Him to Greek-leffan lauluja, joka sisältää hyvää sanomaan siitä, että ei pidä masentua liian helposti ja niin edelleen, lässyn, lässyn, lässyn… I’m coming up!!! Sääli, etten löytänyt tähän leffassa olevaa esitystä siitä, vaan oheinen on DVD-kamaa.)

Like water through a drain I’m spinning down, down, down
Like the needle in my vein you’re bringing me down, down, down
Like a dog who’s gone insane you’re putting me down, down, down
And those of you who doubted me are going down, down, down
And the record man who never called
Can you hear what’s going on?

I’m coming up x4

And this world ain’t gonna catch me going down
Like the booze deep in my belly I’m going down, down, down
And for twenty bucks in the alley I’m going down, down, down
Like the trail that leads to your valley I’m going down, down, down
For my ma who always honored me I’m going down, down, down
For my pa who never wanted me
Can you feel what’s going on?

I’m coming up x4

And the world ain’t gonna catch me going down
Oh, won’t you please believe me
Aw baby don’t you leave me
Why won’t you say you need me
Please use them breasts to feed me
I ain’t going down
For my ma who always honored me I’m going down, down, down
For my pa who never wanted me
Can you feel what’s going on?

I’m coming up x4

And the world ain’t gonna catch me going down

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Komedia, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa