VALIKKO

Game On -pelimusiikin kiertue

Game On -pelimusiikin kiertue kasasi yhteen tietokonepelien ’aatelia’ eri vuosikymmeniltä. Ensi silmäyksellä 18 mukana ollutta kappaletta eivät juurikaan soittaneet kelloja tai keränneet pisteitä talteen muiden kuin Super Marion kohdalta, mutta konsertin edetessä tuli lisää tuttuja vastaan. Super Marion lisäksi omat esityksensä olivat saaneet muun muassa Legend of Zelda, maailman nopein sininen siili Sonic ja Age of Empires. Näistä tietokonepeleistä / konsolipeleistä tehtyjen sovitusten ulkopuolelle jäi vielä monta mielenkiintoista esitystä. Massiiviset sovitukset näiden pelien tunnusmusiikeista sinfoniselle puhallinorkesterille, jousistolle ja rockbändille antavat taatusti jokaiselle kuulijalle jotain uutta ja mielenkiintoista sulateltavaa.

Game On -kiertueella Puolustusvoimien varusmiessoittokunnasta on edustettuna noin 60 muusikkoa, jotka tarjoilevat laajan skaalan erilaisia musikaalisia kokemuksia. Oma suosikkini oli ja on ehdottomasti rumpupatteristo. Siinä on sitä jotain jykevää ja sielun silmut pysäyttävää. Eikä tämäkään konserttikokemus sitä käsitystä muuttanut. Oman erikoismainintansa ansaitsee myös ne kappaleet, joihin oli saatu solisti mukaan. Esimerkiksi soundtrack We Love Katamari -pelistä sai aikaan ainakin tässä kuulijassa uuden innokkaan fanin (eikä siinä karkkienkaan keräämisessä mitään vikaa ollut).

25-vuotias Varusmiessoittokunta jatkaa tällä konsertilla itselleen tyypillistä rajojen rikkomista. Viime vuoden Brothers in Arms -kiertue jäi ikävä kyllä itseltäni väliin, mutta taatusti seuraan mitä ensi vuodelle on luvassa. Varmaa on kuitenkin se, että yleisölle tullaan tarjoamaan taas jotain uutta ja mielenkiintoista, joka myös samalla toivottavasti houkuttelee uusia ikäryhmiä ja ihmisiä konserttiyleisöksi. Tästä kokemuksesta anti-konsertti-ihmisten on turvallista aloittaa tähän musiikin tyyliin tutustuminen. Kappaleet ovat lyhyitä, niitä täydentävät pelien visuaaliset elementit ja musiikki on mukanaan vievää.

Joten te kuopiolaiset, lahtelaiset ja hämeenlinnalaiset sekä paikkakunnalla tai sen läheisyydessä muuten viihtyvät hopi hopi lippujen hankintaan sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Game On -konsertista nauttimaan. Konsertti kestää noin kaksi tuntia sisältäen väliajan, joten perheen pienemmätkin (ja niistä peleistä ehkä eniten innostuneet) saavat tätä kautta oivallisen ensituntuman isomman orkesterin esittämään vauhdikkaaseen musiikkiin.

torstai 13.8.2015 Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus

perjantai 14.8. Lahti, Sibeliustalo

maanantai 17.8. Hämeenlinna, Verkatehdas

Varusmiessoittokunnan esittämät sovitukset pelimaailmasta ja sen musiikista houkuttelevat varmasti katsomoon näiden pelien faneja, soittokunnan ystäviä sekä hurrrjan määrän vanhempia, joiden jälkikasvua löytyy soittokunnan riveistä. Mutta konsertista nauttiakseen ei tarvitse kuitenkaan olla mikään himopelaaja. Lopputulos on taatusti viihdyttävä huolimatta siitä kuluttaako aikaansa pelien parissa vai ei.

Miten pelimusiikin konserttikokemus sitten päätyi leffablogiin. Tätä luulin joutuvani miettimään pitkään, mutta tyydyn lainaamaan varusmiessoittokunnan toista kapellimestaria musiikkikapteeni Jarkko Aaltosta, joka totesi peli- ja elokuvamusiikin olevan hyvin lähellä toisiaan. Tätä jäin miettimään. Jokainen meistä (tai ainakin suurin osa) on pelannut jossain elämänsä vaiheessa konsoli- tai tietokonepeliä (tunnustan, tunnustan, tunnustan). Ja vaikka olisi kuitenkin keskittynyt itse peliin, niin musiikin poissaolon kyllä huomaa. Sama on elokuvissa. Voit katsoa ohjelmaa ilman ääntä esimerkiksi pelkkää tekstitystä lukien, mutta musiikin poissaolon huomaa ja sen myötä tunnetilojen uupumisen.

Joten älä anna musiikillisesti lyhyen trailerin hämätä, vaan suuntaa hakemaan itsellesi erilaista konserttikokemusta.

Osastot: Elokuvia ja elämää
2 Comments

2 kommenttia artikkeliin “Game On -pelimusiikin kiertue”

  1. Tero Haikala sanoo:

    Hieno kirjoitus. Varusmiessoittokunta kiittää.

    • Outi sanoo:

      Hieno oli konserttikin 🙂 Maltan tuskin odottaa, että millainen mielenkiintoinen teema varusmiessoittokunnalla on varattuna ensi vuodelle.

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa