VALIKKO

G.I.Joe: Retaliation – G.I. Joe: Kosto

GI-Joe-Retaliation-UK-Quad-poster

G.I. Joe: Retalion on jatkoa vuoden 2009 elokuvalle G.I. Joe: The Rise of Cobra. Nykyisessä elokuvassa G.I. Joe-tiimi jatkaa taistelujaan Zartanin (Arnold Vosloo), Storm Shadowin (Lee Byung-hun) ja Fireflyn (Ray Stevenson) joukkoja ja heidän johtajaansa Cobra-komentajaa (Luke Bracey/Robert Baker) vastaan. Zartan juonittelee G.I.-joukot maanpettureiksi ja tuhoaa heistä suurimman osan. Jäljelle jääneet selviytyjät yrittävät yhdessä kenraali Joseph Coltonin (Bruce Willis) avulla nousta vastarintaan. Erityisesti oman osansa tässä tekevät Roadblock (Dwayne Johnson), Lady Jaye (Adrianne Palicki), Flint (D.J. Corona) ja Snake Eyes (Ray Park) sekä uusin tiimin jäsen Jinx (Elodie Yung).

Ensimmäinen G.I. Joe elokuva ei pahemmin säväyttänyt ja se on myös huomattu tässä elokuvassa. Tyyli valkokankaalla on muuttunut realistisemmaksi (jos näin nyt voi sanoa) ja sitä kautta selvästi viihdyttävämmäksi. Lisäksi mukana oleva jatko-osa Viagran maineen saanut Mr. Johnson saa yhdessä Mr. Willisin kanssa tarinaan lisää rytinää ja pauketta. Mutta nämäkään herrat eivät yhdessä onnistu pelastamaan rainaa katkeamattomalta toiminnalta ja lättyyn hakkaamiselta. Onneksi Mr. Johnson kuitenkin tuo leffalle sen vaatimaa uusiouskottavuutta, jonka turvin leffasta selviää hengissä. Samaa olisin toivonut Mr. Willisin kohdalle, eikä vain palkkapussin noutamista kyseisestä elokuvasta.

Film-GI-Joe-3-D-Delay-Tatum-Johnson

Lisäksi en edelleenkään ymmärrä miksi ihmeessä elokuvasta oli tehty 3D-versio. Miksi? Oi, miksi studiot eivät tunnu oppivan sen sopivan lähinnä vain animaatioihin. Muissa elokuvissa 3D vaikuttaa syövän ulottuvuuden kustannuksella värejä valkokankaalta. G.I. Joessa tämä efekti meni mielestäni harakoille suhteellisen kiitettävästi. Sen sijaan tekijät olisivat voineet keskittyä hieman enemmän juonen hiomiseen. Juonen kevyys todellakin yllätti, sillä käsikirjoituksen takana on kuitenkin sellainen neropattipari kuin herrat Rhett Reese ja Paul Wernick, jotka revittelivät kunnolla Zombieland-elokuvan yhteydessä. Potentiaalia siis pitäisi olla, sitä vaan ei näkynyt missään.

481259_10151282795181503_1535880725_n

Juonen ollessa poskellaan, onneksi edes Cobran ja G.I. Joen käyttämät tekniset vempaimet saivat jotain iloa aikaan katsomon puolella. Pienet tehokkaat tulikärpäset tai aseeksi hajoava moottoripyörä olivat omaa luokkaansa. Lisäksi itämäisten kamppailulajien ystävät ehkä saavat rainasta irti enemmän ninjojen kautta kuin minä. Kivaa on kuitenkin se, että leffa ei kaatunut yksinomaan asearsenaalin esittelyksi.

G.I. JOE: RETALIATION

Hasbro-leluyhtiö lienee kuitenkin on onnellinen tässä kohtaa. Se on saanut valkokankaalle hyvään menestykseen Transformersit useamman eri elokuvan myötä ja uutta kuulemma pukkaa vielä valkokankaalle lähivuosina samojen autojen parissa. Toiseksi G.I. Joet ovat saaneet edellistä elokuvaansa paremman yrityksen valkokankaalle. Ja formaattiin luotetaan siinä määrin, että sillekin suunnitellaan kolmatta osaa. Nyt kun edellisestä yrityksestä on parannuttu huomattavasti, niin samaa voisi olettaa myös seuraavalle. Silloin voisi jo puhua suhteellisen viihdyttävästä G.I. Joe -leffasta, sitä odotellessa.

gi-joe-footage

Tyhjänpäiväistä räiskintääwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jonka odotin edes jossain määrin herättälevän naurulihaksia, mutta ei mitään, ei sitten yhtään mitään. Sen sijaan valkokankaalta vyöryi alas lähes jatkuvassa syötöllä räiskettä ja pauketta sen eri muodoissa. Toisaalta voiko muuta odottaa G.I. Joe -elokuvalta, eipä kai. Elokuva arvioinnin näkökulmasta on toivottava, että leffa kohtaa kohderyhmänsä – teini-ikäiset (pojat) suhteellisen hyvin, sillä valkokankaalla on fyysistä toimintaan, naiskauneutta ja aseita eri muodoissa vaikka muille jakaa. Mutta itse jouduin lähinnä katselemaan kelloa, että koskahan tämä toiminnallisuus mahtaisi edes hieman hidastua ja antaa jotain elokuvan muusta sisällöstä tai rakentaa enemmän taustoja päähahmoille. Haave tähän oli sitten suhteellisen turha. Joten suosittelen leffaa niille, joiden mielestä ensimmäinen G.I. Joe -leffa oli pettymys. Tämä versio on parempi, mutta jättää vielä paljon parannettavaa seuraavaan yritykseen. Elokuvan onni lienee siinä, että se ei ota itseään liian vakavasti ja samaa suosittelen sen katsojallekin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa