VALIKKO

Friends with Kids – Ystävät yhteisen lapsen kanssa

Jason (Adam Scott) ja Julie (Jennifer Westfeldt) ovat olleet parhaita ystäviä jo vuosien ajan. Heillä on hyvin toimiva platoninen suhde, jossa toista rakastetataan ehdoitta, mutta mitään fyysiseen suhteeseen kuuluvaa rasitusta ei ole selkäreppuna. Juuri tämän suhteen toimivuuden vuoksi he päättävät hankkia yhteisen lapsen – ilman avioliiton ahdistusta ja romantiikan karsimista, mikä yleensä heidän mukaansa vaikuttaa seuraavan lapsen mukana Ystävien sopimuksensa soveltuvuutta lapsiperheen arkeen epäilevät seksillä elävät Ben (Jon Hamm) ja Missy (Kristen Wiig) sekä pienten lasten vanhemmat Alex (Chris O’Dowd) ja Leslie (Maya Rudolph). Mutkia matkaan hyvään suunnitelmaan on myös luvassa Kurtin (Edward Burns) ja Mary Janen (Megan Fox) kautta.

Elokuvaa voisi tietenkin kuvata sanomalla myös, että se on kivaa kavereiden kesken. Tämä ihan sen vuoksi, että näyttelijäkaartista suurin osa esiintyi yhdessä myös viime vuoden kesäleffassa: Bridesmaids. Ms. Wiig, Ms. Rudolp, Mr. Hamm ja Mr. O’Dowd löytyvät enemmän tai vähemmän näkyvistä rooleista myös siitä elokuvasta. Vaikuttaakin erityisesti siltä komedioiden puolelta siltä, että jos haluat valkokankaalle, on paras koota oma rat-pack ja tehdä omat käsikirjoituksensa itsenäiseen indie-elokuvaansa. Näin ainakin eräänlainen menestys on turvattu. Leffan budjetti pyöri 10 miljoonan taalan nurkilla ja toivottavasti se saa omansa pois, vaikka kohdeyleisöä on selvästi vanhennettu Bridesmaids ajoista, joka pyrki olemaan naispuolinen Hangover.

Joka tapauksessa Friends with Kids -rainan käsikirjoittanut, ohjannut ja siinä näytellyt Ms. Jennifer Westfeld on tehnyt loistavaa työtä. Ohjaaja-näytttelijä saa katsojan todellakin välittämään mitä eri parisuhteille kuuluu ja miten ne etenevät tilanteesta toiseen. Se on vain sääli, että alkuperäinen idea jäi matkan varrella pois ja elokuva on sen sijaan keskittynyt siihen, mitä tapahtuu kun ystävät hyppäävät yhdessä sänkyyn. Tästä aiheesta on meinaan viime aikoina tullut enemmän tai vähemmän hyviä elokuvia muun muassa No Strings Attached – Näin ystävien kesken (Natalia Portman, Asthon Kutcher) ja Friends with Benefits – Vain seksiä (Mila Kunis, Justin Timberlake). Uuden pointin, lapsen läsnäolo, on myös tullut aiemmin esille elokuvassa The Switch – Vaihtamalla paranee (Jennifer Aniston, Jason Bateman). Joten oikeasti olisi ollut mielenkiintoista katsella samaa aihetta hieman eri näkökulmasta – lapsettomana omasta tahdostaan pysyvän pariskunnan näkökulmasta.

Ensin vauva, sitten todellinen rakkauswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka ei kyllä välttämättä ole sen lapsen äidin kanssa.... Friends with Kids leffan lopputuloksen arvaa kyllä jo ihan alkumetreillä, mutta katsomisen arvoisen siitä tekee se suhteellisen realistinen dialogi, mitä eri pariskunnat pompottelevat keskenään. Joskin tämä ei saavuttanut sitä ideaa, mikä käsittääkseni oli alkuperäisen leffan kohdalla. Nimittäin se tunne, joka tulee jokaiselle parille, kun heidät ystäväparinsa alkavat saada jälkikasvua ja tuntuvat sitä kautta häviävän omiin puuhiinsa. Mutta ei anneta sen häiritä, vaan todetaan elokuva arvioinnin näkökulmasta, että Friends with Kids on katsomisen arvoinen hyvän näyttelijätyön ja nokkelan dialoginsa vuoksi. Leffa on suhteellisen hauska ja se esittelee katsojille sellaisia tosiasioita, mitä varmasti jokainen omassa parisuhteessaan (oli lapsia tai ei) on pohtinut. Leffaa ei kuitenkaan kannata suunnata katsomaan, jos olet alle 25-vee, koska veikkaisin, että silloin elokuvan tarjoama huumori ei vielä uppoa. Muille sitten suosittelenkin sitä ihan satasella.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa
Henkilöt: , , , , ,
Kommentit

Vastaa