VALIKKO

Friends with Benefits – Vain seksiä

Elokuva kertoo siitä, onko mahdollistaa harrastaa seksiä ilman tunnesitoumuksia, kaikki lienee tietävät vastauksen tähän, joten sitä ei tarvitse sen enempää pohtia. Sama pohdinta varmaan jokaisen lukijan päässä johdattaa elokuvan lopputulokseen. Pakkohan sen oli näin päättyä, vai voiko ’moraalittomasta’ tarinasta saada muuten riittävän hyveellistä?? Friends with Benefits leffassa Jamie (Mila Kunis) rekrytoi L.A.:ssa nettiuraa tehneen Dylanin (Justin Timberlake) GQ-lehden luovaksi johtajaksi New Yorkiin. Dylan ei tunne ketään NY:ssä ja Jamie tutustuttaa hänet paikallisiin nähtävyyksiin. Kummankin ollessa sinkkumarkkinoilla he päättävät täyttää seksuaalisen kanssakäymisen tarpeensa toisten kanssa – ilman parisuhteen muita velvollisuuksia. Homma toimiikin – tai ainakin niin kumpikin antaa ymmärtää – kunnes edessä on pakollinen ero, toisen halutessa sitä oikeaa parisuhdetta. Jamie ja Dylan päättävät kuitenkin pysyä ystävinä (aivan), mutta homma ei etene ihan toivotulla tavalla.

http://www.youtube.com/watch?v=34xfcoRceeU

Jos elokuvan piilosanomana, No Strings Attached-tavoin, oli esittää parisuhteellisuuden ihanuus, niin siinä se onnistuu jollakin tavalla – ehkä. Tai oikeastaan ei. Elokuva todellakin tarjoaa seksin ympärillä puuhaamista ja puhumista, sekä tökkii siinä samalla reikiä vanhoihin romanttisiin myytteihin hieman satiirisinkin keinoin. Ja jos leffan teema soittaa kelloja päässä, niin et ole väärässä. Ms. Natalia Portman ja Mr. Ashton Kutcher kokeilivat samaa teemaa aiemmin elokuvassa No Strings Attached (2011). Kuitenkin siinä missä No Strings Attached helli samaa idea ronskimmalla huumorilla, niin Friends with Benefits menee suoraan asiaan – ’tenniksen peluuseen’, parisuhteeseen ilman parisuhdetta.

Toisaalta tällainen lähestymistapa ei yllätä, sillä leffan takaa löytyy sellainen mies kuin Mr. Will Gluck. Mr. Gluckille on ominaista kitshi ja satiirinen käsittely aiheissa, jotka oikeasti kaipaavat hieman ravistelua ja perinteiden riisumista. Tämä kuitenkin tapahtuu tavalla, joka on oikeasti hauska ja hyväntuulinen sekä tarjoaa katsojille nasevaa dialogia. Malli esimerkkinä rainasta voisi pitää kohtausta, jossa Dylan ja Jamie käyvät läpi elokuvan myyymiseen vaikuttavia tekijöitä – lällystä popmusiikista lähtien. Ehkäpä muut elokuvantekijät seuraavat Mr. Gluckin jalanjälkiä näissä teemoissa piakkoin – toivottavasti. Sillä lopputulos on ainakin katsojan kannalta hyvin mielenkiintoinen.

Merkittävissä sivurooleissa Jamien äitinä pyörii Ms. Patricia Clarkson ja Dylanin työtoverina Mr. Woody Harrelson. Kummallekin heistä on annettu varsin suorasanaisia ja hauskoja dialogeja heitettäväksi soppaan mukaan. Ja kumpikin heistä suoriutuu siitä todella hyvin. Välillä tosin tuntui siltä, että olisi kaivannut kunnon slangisanakirjaa mukaansa, kun koitti pysyä kärryillä englanninkielisissä uutuuksissa.

Aivot narikkaanwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja salista ulos hymy huulilla. Siinä missä vuoden toinen seksiä-ilman-parisuhdetta-leffa, No Strings Attached, ehkä jätti jotain puolitiehen, Friends with Benefits hoiti homman kotiin. Elokuva osui valinnaksi raskaan työviikon jälkeen, kun halusin nollata aivoni ja se onnistui siinä totaalisen hyvin. En muista pitkään aikaan nauraneeni näin paljon leffassa, ja se kertoo jo jotain. Joskin taisin olla niitä harvoja, jotka työllistivät nauruhermojaan. Leffassa oli runsaasti 13+ ikäisiä nuoria, joille aihe saattoi olla hieman liian ajankohtainen / eksoottinen, mikä ei välttämättä omaa napaa tuijottaessa nosta samanlaista huumorin kukkaa esille. Onneksi teinivuodet ovat kuitenkin takana päin ja leffasta sai nauttia ilman suurempia suoriutumisen paineita. Leffa jätti niin hyvän fiilarin päälle, että taidan laittaa sen hankittavien listalle... siellä on pari muutakin jo odottamassa tuloaan lähikauppaan. Se esittelee aiheen hauskasti ja jakaa huomiotaan tasaisesti kaikkien merkittävien hahmojen kesken. Jos haluat selvittää, miten helppoa on pitää ystäväsuhdetta fuck-buddyn kanssa, niin sitten leffa voi olla ihan opettavainen kokemus. Muussa tapauksessa se tarjoaa myös erittäin hyvät naurut. Älä anna ikärajan hämätä huumorin tarjontaa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Romanttista hömppää
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa