VALIKKO

Frankenweenie

xfrankenweenie-poster.jpg.pagespeed.ic._AfxuwQqu6

Frankenweenie-elokuvassa Victor Frankestein (Charlie Tahan) menettää lemmikkikoiransa Sparkyn onnettomuudesssa. Koiran menestys ottaa koville ja tieteesta innostunut Victor päättää luoda koneen, jonka avulla voisi tuoda rakkaan lemmikkinsä takaisin elämään manalan mailta. Sparkyn eloonsaattaminen vaikuttaa olevan helpompaa kuin sen tiedon piilotteleminen uteliailta aikuisilta ja Victorin ystävältä Edgar E. Corelta (Atticus Shaffer). Salaisuuksilla on taipumus paljastua ja pian Sparkyn uusi ilmentyminen innottaakin myös muita lemmikkiään kaipaaviaan ottamaan askeleen samaan suuntaan tieteen nimiss. Kaikki henkiin saatetut lemmikit eivät kuitenkaan reagoi uuteen tulemiseensa Sparkyn tavoin.

Vuonna 1984 nuori britti Mr. Tim Burton koitti vakuuttaa Disneyn studiot siitä, että elokuva pojasta, joka tekee kuolleesta koirastaan uudelleen elävän on pitkän animaation arvoinen. Kuten arvata saattaa Disneyn pomot eivät asialle paljon lämmenneet ja näyttivät Mr. Burtonille lähimmän poistumistien. Tämä toisaalta on ehkä jollakin asteella ymmärrettävää, koska kassakoneita tuohon aikaan kilisittivät sellaiset leffat kuin Beverly Hills Cop, Ghostbusters, Indiana Jones and the Temple of Doom, Gremlins, Karate Kid, Police Academy ja Footloose sekä animaatioiden puolella Pieni merenneito, Topi ja Tessu ja  Basil Mestarietsivä. No, aikaa on kulunut nyt riittävästi ja Disney on valmis aiheella, missä koiransa menettänyt poika terapiasessioiden sijaan saa herättää henkiin edesmenneen parhaan ystävänsä.

frankenweenie

Frankenweenie sykkii kaikkia Mr. Burtonin tunnusmerkkejä. Se on goottinen, synkkäsävyinen, täynnä mustaa huumoria ja outoa ihmisiä, jotka tekevät ihmeellisiä asioita rakkauden teen. Tästä samasta teemasta Mr. Burtonin tuotosten fanit ovat päässeet nauttimaan jo elokuvien Corpse Bride ja The Nightmare Before Christmas parissa. Ja tässä kohtaa on tunnustettava, että vaikka animaatio olisi saanut olla välillä hieman nopeatempoisampi, on se silti hyvin ansainnut ehdokkuutensa vuoden muiden animaatio Oscar-ehdokkaiden joukossa. Kisa tulee olemaan mielenkiintoinen Braven, ParaNormanin, Wreck-It-Ralp ja The Pirates! Band of Misfits -elokuvien kesken.

Mustavalkoinen 3Dwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
esittää paluun kauhugenreen mielenkiintoisella tavalla, joka kyllä tarjoaa kaiken, mitä katsoja kaipaa. Frankenweenie tarjoaa naurua, pelkoa ja yllättäviä tunnetiloja. Se voi olla ehkä hieman liian graavi perheen pienemmille katsojille, mutta samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että lasten mielessä hautuumaa-huumori on joskus hyvinkin antoisaa. Jokainen vanhempi päättäköön tahollaan, haluaako jälkikasvun näkevän tämän rainan. Animaatio on kuitenkin sujuva ja hyvinkin elävä sekä esittelee valkokankaalla kauhugenren klassikkoviittauksia aina NotreDamen kellonsoittajasta Godzillaan. Suosittelen leffaa kaikille Mr. Burtonin faneille.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

 

Osastot: Animaatio, Draama, Jännitys, Leffat
Kommentit

Vastaa