VALIKKO

Everything, everything – Kaikki, kaikki / Kaikki kaikesta

Kuvahaun tulos haulle everything everything movie poster

18-vuotias Maddy Whittier sairastaa primaaria immuunipuutostilaa (SCID-oireyhtymää), joka pitää hänet lukittuna omaan ilmatiiviiseen kotiinsa erilaisten filttereiden keskelle. Hänen maailmansa koostuu äidistä sekä hänen hoitajastaan Carlasta. Eräänä päivänä Madeline saa uusia naapureita ja tutustuu ulkomaailmassa elävään naapurin poikaan Ollyyn. Pian nuoret huomaavatkin kipinöiden lentelevän ensin bittiavaruudessa ja lopulta kahden kesken. Mutta mitä sitten tapahtuu, kun Maddy päättää lähteä kokemaan maailmaa ja ensirakkauttaan ennen potentiaalista kuolemistaan ulkomaailman infektioista.

Ohjauksesta on vastannut Ms. Stella Meghie, joka on päättänyt vetää mutkia suoraksi tässä matkalla. Jos katsoja onnistuu päästämään kaikista lapsuksista irti, leffa on varsin nauttiva teinidraama / tyttöhömppä, joka varmasti ilostuttaa oikeissa kohdissa. Ohjaajaa on joka tapauksessa kiitettävä siitä, että hän vie tarinaa hellästi eteenpäin, kunnes sitten löydään suurempi vaihde päälle loppusuoran lähestyessä. Kohderyhmää tämä tuskin haittaa ja mikäpä siinä on joukon mukana huokaillessa. Ollapa taas nuori ja naiivi….. Ja ennenkaikkea olla myös tyytyväinen siitä, että tämä teiniromanssi ja sen toteuttamisen mahdottomuus ei saanut ainakaan tämän katsojan kyynelkanavia auki.

Sisällöllisesti Everything, everything – Kaikki kaikesta ei tarjoa mitään sellaista, mitä valkokankailla ei olisi vielä nähty. Vastassa olevat ongelmat on vain naamioitu uudelleen, mutta se rinnassa roihuva rakkaus vie vaikuttavasti edelleen eteenpäin pääparia Ms. Stenbergiä ja Mr. Robinsonia. Omalla tavallaan he muistuttavat siitä, mitä on olla rakastunut. Ja tämän tekeminen uskottavasti on kaunista katsottavaa. Tämän roihun kuvaamisen lisäksi pääosassa olevaa Ms. Amanda Stenbergiä (mm. Hunger Games) on kiitettävä uskottavasta äimistelystä, jota hän suorittaa ollessaan ”ensi kertaa” kotitalon seinin ulkopuolella. Tosin samanlaista ”ethän nyt vain kuole” tekee myös uskottavasti Mr. Nick Robinson (mm. Jurassic World). Mutta taidokkaat näyttelivät eivät riitä korjaamaan ihan kaikkea, jos elokuvan käsikirjoitus ei anna siihen mahdollisuuksia.

Elokuva perustuu Ms. Nicola Yoonin samannimiseen romaaniin vuodelta 2015. Ja uskon elokuvan olevan suhteellisen uskollinen lähteelleen sen pohtimisessa miten voi selvitä vaikeista tilanteista. SCID:n tai Münchhausenin by proxy oireyhtymän ilmassa roikkumisesta huolimatta leffasta jää myönteinen sävy ja kannustus omiin unelmiin uskomisesta. Samoin siihen rakkauteen uskomisesta.

Tasalaatuista teiniromanssiawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka tällä kertaa vaatii kuplan puhkaisemisen sananmukaisesti. Leffa etenee pinnalliseen tahtiin sujuvalla nopeudella eteenpäin ja täyttää varmasti kohdeyleisönsä huokailun. Ah – ollapa teini, ja ollapa rakastunut.... Mitään suuria yllätyksiä se ei tarjoa matkan varrella, vaan katsoja varmasti tietää mitä saa leffasaliin astuessaan. Siinä samalla Everything, everything muistuttaa omalla tavallaan miten omassa maailmassa rakastuneet nuorisolaiset elävät ja miten hyvin he onnistuvat sulkemaan tämän kuplan ulkopuolelle heistä huolehtivat vanhemmat. Suosittelen leffaa kaikille teini-romanssien ystäville. Vanhemmallekin ihmiselle tämä menee ihan asiallisesti, kun nenä on tukkoinen ja aivot ovat valmiiksi narikassa. Ja onhan se myönnettävä, että välillä on vain kiva mennä virran mukana, äimistellä luontoa ja olla välittämättä leffan lapsuksista sekä nauttia siitä tosirakkauden esiintymisestä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Amanda Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera, Taylor Hickson

Kesto:

P.s. Mikäli teiniromanssit leffat kiinnostavat suosittelen istahtamaan ainakin näiden seuraksi.Ne eivät ole ihan sieltä löllöimmästä päästä, vaikka hattaran pehmeällä pilvellä niissäkin välillä istutaan….

  • The Fault in Our Stars (2014)
  • The Duff (2015)
  • What If (2013)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • He’s Just Not That Into You – jätä se! (2009)
  • Juno (2007)
  • William Shakespeare’s Romeo + Juliet (1996)
  • Dirty Dancing (1987)
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Romanttista hömppää
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa