VALIKKO

Endgame

https://oyster.ignimgs.com/wordpress/stg.ign.com/2019/03/russia.endgame-720x1066.jpeg

Endgame rikkoo katsojaennätyksiä ympäri maailmaa ja ihmiset ovat olleet äkäisiä, leffasalista poistuneiden kohdalla – jos he ovat paljastelleet juonikuviota. Mutta varmasti jokainen meistä leffaa odottaneista on sitä pohtinut. Miten kasata yhteen useamman elokuvan eri sankarit, miten lopettaa Avengereiden – Kostajien tarina valkokankaalla ja miten pitää se hollywoodhenkisenä, että lypsävää lehmää ei teurasteta.

Joten jos olisin käsikirjoittaja, niin jotain tällaista olisin paperille työstänyt:

  • Marvel Universe ei halua luopua lypsykarjastaan, joten kuolleet supersankarit pitää jotenkin herätellä henkiin. Varsinkin kun leffateattereihin on tulossa muun muassa Spiderman Homecoming, Guardians of Galaxy vol 3. Tämä voisi onnistua menemällä ajassa taaksepäin ja hankkimalla ikuisuuskivet ennen Thanosia. Ja siten niiden avulla herätellä henkiin ainakin tulevissa elokuvissa esiintyvät hahmot. Onko henkiin herättely mahdollista ilman kaikkia kiviä, en tiedä enkä muista.
  • Ajassa liikkuminen on mahdollista, siitä on hyvä esimerkki AntMan-elokuvasta ja ainakin trailerissa AntMan on jollakin tavalla päässyt pois kvanttiulottuvuudesta (?) Avengereiden päämaajaan. Hän siis jotenkin tuo siihen ratkaisua, tai sitten Doctor Strange, joka kyllä täytyy ensin herätellä kuolleista (muistaakseni) .. Joten ratkaisu voi olla myös Captain Marvel.. tosin hän ei tainnut liikkua ajassa, vaan avaruudessa. Ja mitä sitten käy AntManille, Doctor Strangelle ja Captain Marvelille…? On puhuttu uusista Doctor Strange ja Captain Marvel elokuvista, joten he varmaankin jäävät henkiin, jos Strange onnistuu ensin eloisaksi palautumaan, mutta entäpä AntMan. Jos Kostajien taru loppuu tähän, niin missä leffassa hän jatkaa, jos jatkaa. Onko Thanos AntManin kohtalo?
  • Kivien hankkiminen voi toki onnistua asiallisesti, napata ennen Thanosia ja hänen käskyläisiään, mutta miten käy sen anna-henki-kivestä -jutun kanssa. Kuka uhrautuu kaikkien muiden puolesta. Vai pitäisikö sanoa, että kulla on parhaimmat tunnesiteet? Ehdokkaitani olivat Hulk >< Musta leski >< Hawkeye, sillä elossa olevista kostajista muut eivät ole juuri tunnesitoutumuksia tehneet. Sekä Bannerin että Hawkeyn kuva on julisteessa, joten heidän täytyy olla ainakin leffan alussa hengissä…. joten ehkä Hawkeye tai Musta Leski… tai Hulk… Kumpikin hemmo tykkää Mustasta Leskestä, joten ehkä toinen heistä, tai sitten Musta Leski.. Kyse lienee onkin siitä, kenellä noista kolmesta on eniten annettavaa tuleville elokuville. Musta Leski elokuvasta on puhuttu, mutta sijoittuuko se aikaan ennen Kostajia vai sen jälkeen… en tiedä. Hawkeye rainasta ei ole puhuttu ja Banner on ehkä muuten vaan liian sympaattinen. Siis ehkäpä Hawkeye…
  • Mutta kaikissa haastatteluissa Paul Rudd (AntMan) ja Jeremy Renner (Hawkeye) ovat olleet lyömätön kaksikko, joten heidät olisi kiva nähdä samassa leffassa. Mutta jos henki ei pihise, niin se jää vaan minun haaveekseni.
  • IronMan jää joko avaruuteen lillimään ja kuolee, tai kuolee jollakin muulla tavalla. Robert Downey Junior on jo pitkään hehkuttanut, että IronMan valkokankaalla hänen osaltaan loppuu tähän. Jos näin todellakin on, niin se varmasti näyttävä kokemus ja ehkäpä hemmo on osannut kasvaa pois itsekeskeisyydestä ja tekee jotain jopa inhimillistä, tai sitten vain kuolee sinne avaruuteen.
  • Thorin alias Chris Hemsworthin shoppari on myös tauolla. Mutta toisaalta Thor Ragnarokin myötä studiopomot varmasti huomasivat hänen koomikon taitonsa, joten elinaikaa voisi olla luvassa… ellei Thanos sitten tapa häntä. Mutta taivaallisen Asgardian tilat ovat menneitä, joten missä ihmeessä Thor voisi sitten pitää valtakuntaansa ja haluaako hän pitää sitä ilman kissanhännän vetoa yhdessä Lokin kanssa. Mitä taas tulee Lokiin, niin hän tuskin palaa manan majoilta, vaikka ei siniseksi muuttunutkaan edelllisessä elokuvassa.
  • Kapteeni Amerikka… hän ei ole koskaan ollut liikaa innostunut nykyajasta, joten ehkäpä hän sitten kuolee jossain taistelussa. Mutta se ei taas olisi riittävän patrioottista tekijöiden mielestä, joten hänelle on varmasti joku uusi juttu. Myös Chris Evansin shoppari menee tauolle tästä ja muistan jostain lukeneeni, että hän ei ole innostunut tekemään enempää Captain America -roolityötä. Mutta miten työntää hemmo tyylikkäästi taustalle tai kasvattavamaan ruohoa maan alle?

Leffaa menen katsomaan vasta huomenna, mutta sitä ennen on päässä käynyt miljoona ajatusta, miten tässä rainassa voisi oikein käydä. Joten on mielenkiintoista nähdä, miten omien veikkauksien oikein käy. Tällä hetkellä on kuitenkin paljon enemmän kysymyksiä, kuin vastauksia…Eikä niistä pienin ole myöskään se, että mitenkäs sitten käy Thanosille….

Osastot: Elokuvia ja elämää
Kommentit

Vastaa