VALIKKO

El Olivo / The Olive Tree – Oliivipuu

Kuvahaun tulos haulle El Olivo / The Olive Tree film poster

Rakkaan isoisän Ramonin rakas oliivipuu myydään hänen tahdostaan huolimatta jonnekin hänen lapsiensa tahdosta.Vuosia myöhemmin itsepäinen lapsenlapsi Alma päättää tehdä sairaan isoisänsä onnelliseksi ja päättää hakea puun kotiin. Hän houkuttelee kokooon mielenkiintoisen porukan Arti-sedästään ja potentiaalisesta poikaystävästään Rafasta, jotka lähtevät elämänsä road-tripille, jossa kaikki ei etene ihan suunnitelmien mukaan varsinkaan kun Annalla ei oikeasti ole kunnon suunnitelmaa tämän asian toteuttamiseksi. Tämän nyt voi olettaa, koska idea puun hakemista kotikonnuille toiselta puolelta Eurooppaa on juuri niin absurdi idea kuin se kuulostaakin.

Ohjaaja Mr. Iciar Bollain on tehnyt hienon elokuvan omien juuriensa muistamisesta. Tai rakas siskoni sanoisi, että muista mistä olet tullut niin ymmärrät itseäsi paremmin. Käsikirjoituksesta on vastannut Mr. Paul Laverty, joka teki koskettavaa arjen kuvausta myös Mr. Ken Loachin elokuvan I, Daniel Blake käsikirjoituksen parissa. Espanjalainen ohjaaja ja skottilainen käsikirjoittaja ovat aiemminkin tehneet hyvää yhteistyötä keskenään myös elokuvien Even the Rain ja Katmandu parissa. Ja tämä kyllä näkyy elokuvan sujuvuudessa ja kuvauksessa sen pinnallisesta ja lyhyestä juonesta huolimatta.

Koukuttava draama perheen perintökalleudesta ja sen takaisin hankkimisesta nappaa hyvin mukaansa ja pitää katsojan aiheesta kiinnostuneena elokuvan loppuun saakka. Leffa yhdistää I, Daniel Blake -rainan tavoin sosiaalista kritiikkiä sekä syvää inhimillistä tarinaa. Omalla tavallaan tämä elokuva haluaa tehdä maailmasta vähän paremman paikan olla ja elää. Tätä teemaa näkisi useamminkin valkokankaalla kaiken maailman supersankaruuden ja kaahailun keskellä. Oliivipuu-elokuvassa syvällistä yhteyttä isoisän ja hänen lapsenlapsensa välillä esitetään sujuvasti takautumina, jotka selittävät siinä samalla katsojalle puun merkitystä niin vaarille kuin hänen lapsenlapselleen. Tämän sukupolvien välisen yhteyden lisäksi elokuva painottaa perheen merkitystä niin hyvässä kuin pahassakin.

Rauhallinen, mutta koskettava tarinawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
perheen merkityksestä. Valkokankaalla ei paljon tapahdu, dialogia ei ole järin paljon ja matkaa tehdään joukossa, mutta samalla omassa yksinäisyydessään. Ideana kuitenkin perheen yhdistäminen, toisen kunnioittaminen ja tulevaisuuteen uskominen vie elokuvaa hyvin eteenpäin. Suosittelen rainaa kaikille rauhallista rainoista pitäville. Toimintaa kaipaavat voivat sitten suunnata toiseen leffasaliin..
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Anna Castillo, Manuel Cucala, Javier Gutierrez, Pep Ambros, Miguel Angel Aladren

Kesto: 1 tunti 40 minuuttia

Ps. Oikeita oliivipuita ei vahingoittu elokuvan teon aikana.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt:
Kommentit

Vastaa