VALIKKO

Eclipse – Epäilys

Jaa, että kiitos vaan Anna-Sisko tästä kaikesta 🙂 🙂  Oikeeasti. Ilman sua en olisi KOSKAAN langennut tähän kirjasarjaan tai elokuviin (luultavasti)… Ja en kyllä valita. Jään vaan ihmettelemään sitä, että missähän kohtaa se raja mahtaa tulla vastaan, että on muka ollakseen liian vanha, ettei enää hurahda tällaiseen fanitukseen. Mutta mikäs tässä on teinidraamaa katsoessa ja pohtiessa sitä, että Twilight-sarjan (vai pitäisikö sanoa ”Twilogyn”)menestys taisi olla suurempi järkytys sen tekijöille, kuin katsojille. Ainakin kun muistelee sen alkutaivalta, missä leffaa  tehtiin samaan malliin, että esimerkiksi Paris Hilton olisi voinut olla saman studion palkkalistoilla. Joidenkin mielestä tämä kertoo sitten kaiken elokuvien tasosta. Hmmm.. asiasta voi olla oikeasti mieltä puolesta ja vastaan. Ensimmäisen elokuvan menestyksen myötä, toinen ja varmasti nämä muutkin myöhemmät osat ovat saaneet suuremman rahoituksen taakseen ja sen pitäisi näkyä esimerkiksi erikoistehoisteiden tasossa. Mutta sitten on näitä ihmisiä, joiden mielestä pääkolmikko: Pattison, Lautner ja Stewart eivät osaa näytellä. Makuasioista ei sovi kiistellä, ainakaan totaalisen fanin kanssa. Mielestäni he ovat hyviä valintoja teinielokuvan päärooleihin ja samalla kyseiset ihmiset ovat saaneet oivan mahdollisuuden päästä isojen elokuvien maailmaan ja toivottavasti tekemään muitakin elokuvia kuin vain Twilogya.

Elokuvassa Eclipse Bella (Kristen Stewart) on päättänyt muuttua vampyyriksi valmistujaistensa jälkeen ja häntä ahdistaa ajatus lähestyvästä valmistujaispäivästä, mutta samaan aikaan se takaa ikuisen yhdessä olemisen Edwardin (Robert Pattison) kanssa. Elämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä Jacob (Taylor Launter) rakastaa Bellaa eikä haluaisi hänen muuttuvan vampyyriksi. Tätä kolmiodraamaa ei helpota yhtään se, että Seattlessa kootaan vampyyriarmeijaan, jonka päämääränä on tappaa Bella (ja siinä sivussa pari muutakin ihmistä/vampyyria). Elokuva lähtee mielestäni paremmin liikkeelle kuin sarjan edellinen osa ja sisältää huomattavasti enemmän toimintaa, muutakin kuin nahistelua Edwardin ja Jacobin välillä, mikä ei ole lainkaan pahaksi. Mutta onko se sarjan paras elokuva? Mielestäni ei (ja kuten kirjoitin niistä makuasioista ei sovi kiistellä), sillä ensimmäinen filmi oli niiiiiin hyvä! Ja sen jälkeen näissä muissa on ollut liikaa tekemisen makua.

Eclipse (suomennettuna muuten pimennys) elokuvan sanomaa kuvaisi ehkä kaikista parhaiten valintojen tekemisen suhteen se Robert Frostin runo, minkä Bella lausuu elokuvan alussa. Fire and Ice kuuluu myös omiin suosikkeihini.

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

Yhtä asiaa en vain oikein ymmärrä. Kirjat ovat todella hyvät (makuasioista ei sitten tässäkään sovi kiistellä), niin miten ihmeessä niistä on saatu välillä näinkin tönkköä dialogia aikaiseksi?!? Ei voi kuin onnitella näyttelijöitä pokan pitämisestä niissä yhteyksissä. Mutta ei voi valittaa. Jollakin tavalla koen olevani pakotettu katsomaan tämän Twilogyn loppuun, koska olen jäänyt kiinni (1) Pattisonin hiuksiin, (2) tarinaan itsessään ja (3) ne kirjat todellakin ovat oikeasti miellyttäviä lukukokemuksia. Mutta kaikille muille, joilla ei pala Twilogy-roihua rinnassa, voin todellakin suositella elokuvan skippaamista. Mutta me jotka pidämme tästä rakkaustarinasta, kuulumme sitten Team Edward tai Team Jacob –ryhmään, niin eikun menoksi ja suunta leffateatteriin.

Uusi ohjaajawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Davis Slade on tuonut tähän Twilogyn osaan sellaista pimeyttä mitä ei aiemmissa osissa ollut ja siten mielestäni onnistunut parantamaan (hieman epäonnistunutta) kakkososaa New Moon:a. Elokuva ei kuitenkaan edellisen rainan tapaan toimi itsenäisenä elokuvana (se on näiden jatko-jatko-jatko-osien ongelma), vaan vaatii alleen taustakokemusta elokuvasta. Mutta ei anneta sen häiritä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Aivan kuten aikoinaan Sinkkuelämää 2-elokuvan aloitusta odotellessa, oli tosi kiva kuunnella teinityttöjen kommentteja tulevasta elokuvasta. Keski-ikä tosiaan pyöri salissa siinä K13:sta nurkilla, välillä kyllä varmaan rimaa hipoen, mutta kuitenkin. Pointti kuitenkin tämän teinityttöjen keskusteluissa olivat seuraavat: Robert Pattisonin hiukset, Taylor Lautnerin vatsalihakset ja ennen kaikkea kaikki se romantiikkaa (”ah, se on niiiiiiiin romanttista”) mitä elokuva on kuulemma pullollaan. Vaikea uskoa, että olimme katsomassa samaa elokuvaa. Paras käydä katsomassa raina uudestaan, niin pääsee paremmin selville asiasta 🙂 🙂

Osastot: Draama, Kevyttä katseltavaa, Romanttista hömppää
Henkilöt: , ,
1 Comment

Yksi kommentti artikkeliin “Eclipse – Epäilys”

 1. Anna-S sanoo:

  Nyt täytyy kyllä sanoa, että vähän harmitti asua Lontoossac – täällä kun kyseinen rana tulee virallisesti ensi-iltaan vasta huomenna! minun pelastuksekseni koitui ennakkonöytökset viimeviikonloppuna ja ehdin näkemään filkan kahdesti.
  Tykkäsin.
  Ehkä kaikkein suurimman vaikutuksen teki kuitenkin soundtrack, joka pääsi samantien iPodiini. Harvoin löytyy teinileffalta näin laadukas ääninauha. Jo New Moon-leffan musiikki oli ihan huippuluokkaa, mutta Eclipsen vastaavassa rima on vielä korkeammalla.

  Eclipse oli ehkä mahd. lempparikirjani koko sarjasta ja elokuvakin oli kyllä parempi kuin ne kaksi edellistä – joskaan ei huonoja nekään. Outi on oikeassa siinä, että kirjat pitää lukea ja niihin hurahtaa kunnolla jotta elokuvasta saa kaiken irti ja voi jättää huomiotta kökködialogin ja muut pikkuviat.

  Lautnerin vatsalihakset kokivat tähtihetkensä edellisessä filkassa, nyt niihin ei enää edes kiinnitä huomiota. Ja olen kyllä sitä mieltä, että kehitystä on tapahtunut kaikissa näyttelijöissä positiiviseen suuntaan. Ja Billy Burke on muuten aivan mainio iskä Bellalle. Team Charlie perustetaan NYT.

  Ja juu, siirappia oli levitelty varsin lavealti, mutta hei – kuka ei oikeasti edes vähän herkistynyt kosintakohtauksessa, Sian (laulajan nimen perusmuoto on siis Sia. Ei sika. )laulaessa siinä taustalla. Kyynikon silmäkulma ainakin kostui.

  Nyt tiedetään,että Breaking Dawn ilmestyy kahdessa, voi ainakin hetkeksi huokaista helpotuksesta. ihan pikkuriikkisen kyllä jännittää miten muutama varsin merkittävä yksityiskohta toteutetaan hyvällä maulla ja ilman tahatonta komiikkaa tai yäk-efektiä…

  Annan arvio Eclipselle: ****

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa