VALIKKO

Did You Hear about the Morgans? – Avio-onnea Morganeiden tapaan

Meryl (Sarah Jessica Parker) ja Paul Morgan (Hugh Grant) ovat menestynyt pariskunta avioeron partaalla, miehen kertapettämisen vuoksi. Siis tavallinen tarina: nainen nalkuttaa, mies pettää, nainen nalkuttaa ja sitten ei voi enää luottaa, vaikka kuinka rakastaa. No, yleensä tässä kohtaan varmaankin päädytään siihen eroon, mutta Morganeilla se ei ihan onnistu, koska he sattuvat yhdessä näkemään palkkamurhaajan suorittaman tapon. Joten edessä on FBI:n todistajansuojeluohjelman puitteissa muutto New Yorkista Wyomingiin Rayn pikkukaupunkiin kaikkien ulottumattomiin.

Asuessaan kuukauden median (ei kännyjä, ei läppäriä, ei mitään…. savumerkkejä voisi tietenkin kokeilla, mutta niillä ei oikein saa yhteyttä New Yorkiin asti) saavuttamattomissa Wheelersin sheriffipariskunnan (Sam Elliot ja Mary Steenburgen) luona, heillä on mahdollisuus etsiä kontaktia uudelleen toisiinsa, jos se vain onnistuu ilman pelkoa karhujen hyökkäyksistä. Sinänsä vakavalle asialle, ei saisi tietenkään nauraa, mutta jos joku todellakin luulee, että pärjää luonnon keskellä karhuja vastaan lukemalla ohjeita lappusesta ja pippuripurkin turvin, niin tervetuloa tänne nauravien ihmisten joukkoon. Karhu tuskin pysähtyy odottamaan, että pääset ohjeissa riittävän pitkälle.

Elokuvaa voisi hyvin kuvailla sanalla: peruspureskeltu hömppäkomedia. Se lienee sen syvin tarkoituskin, kotisohvapsykologian lisäksi. Omat ennakkoasenteensa tietenkin tulee jo pääosan näyttelijöistä Mrs. Parkkerista ja Mr. Grantista – milloin he ovat viimeksi tehneet vakavaa elokuvaa? Hmm… niin… tuota…ööö….. siis takaisin aiheeseen. Grant esittää edelleen samalla naamataululla ja muutamilla ilmeillä itselleen tyypillistä roolia, missä hän on väärinymmärretty mies – ainakin osin. (Itse asiassa nyt kun miettii niin roolit Bridget Jonesissa antoivat hänelle mahdollisuuden päästä pois, ainakin osin, nössön asemasta.) Aikoinaan Richard Chamberlainista (kuka muistaa vielä Okalinnut TV-sarjan) sanottiin samaa. Mr Chamberlainilla on kaksi ilmettä: suu auki ja suu kiinni. Mr. Grant on selkeästi perinyt tämän tittelin ja manttelin häneltä. Mrs. Parker taas yrittää näytellä ja siitä annettakoon kaikki pisteet hänelle, ikävä kyllä pelkkä yrittäminen ei riitä tavoitteisiin pääsemiseksi tällä kertaa. Mielenkiintoinen huomio sinänsä oli, että hänellä ei kuitenkaan tuntunut olevan niskassa Carrien roolipaineita, vaan sulautuminen toiseen rooliin meni mukavasti.

Parhaimmat roolisuoritukset elokuvassa tekevätkin sheriffipariskunta ja Morganeiden napakat avustajat Adam Feller (Jess Liebman) ja Jackie Drake (Elisabeth Moss). Mikäli heiltä on odotettavissa samanlaista näyttöä tulevaisuudessa, nimiin kannattaa kiinnittää huomiota. Heidän hyvistä suorituksistaan olisi nauttinut elokuvan aikana enemmänkin, edes vilaukselta.

Tästä kaikesta huolimatta elokuva oli kiva katsella, se jätti hyvän mielen ja voisin hyvin kuvitella katsovani sen uudestaan.  Ehkäpä tällä kertaa jäisi enemmän haaviin elokuvassa viljellystä, tosin myös aika hyvin alleviivatusta, huumorista. Ja kaiken kaikkiaan on kuitenkin tunnustettava,  että aviosuhteessa oleva Mr. Grant yrittää parhaansa. Moni tuntemani mies voisi ottaa siitä mallia, miten siihen avo-/aviosuhteeseen oikein kannattaa panostaa, jo ennen sitä pettämiseen ajautumista. Kiva elokuva.

Maisematwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Maisema pisteitä pitäisi periaatteessa pystyä antamaan Mr. Grantille, sori – ei onnistu tällä kertaa. Sen sijaan Wyoming saa runsaasti pojoja ja siihen ei edes paljon tarvittu. Pisteet siis maalaismaisemasta ja niistä harvoista naamanväänteistä, joita Mr. Grant esittää huumorin viljelykohteissa - niihin ilmeisiin yhtyy varmaan aika moni mies, tunnustaa sen tai ei 🙂 🙂 .
Arviointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Hmmmm…. Juoni siis oli hyvin ennalta-arvattava, mutta pientä piristys yritystä oli mukana, muun muassa niiden karhun kartoitusohjeiden mukana ja huumorin kanssa. Joten ihan pakkaselle ei voi mennä. Parempiakin leffoja olen nähnyt, ja en kyllä tämän aikana tekstannut yhtään, joten annetaan vaikka 3.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Alla traileri, mikä mielestäni pitää sisällään kaiken olennaisen elokuvan seuraamisen kannalta. Rahat eivät sinänsä menneet hukkaan, Plevnasta lähtiessä oli kiva mieli ja päivää oli helppo jatkaa nollatulla pääkopalla hieman syvällisempien asioiden pariin.

http://www.youtube.com/watch?v=QVUfb4qpuvQ

Osastot: Draama, Kevyttä katseltavaa, Leffat, Romanttista hömppää
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa