VALIKKO

Der kleine Rabe Socke – Das große Rennen – Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo (dub)

Kuvahaun tulos haulle pikku korppi ja suuri kilpa-ajo elokuva juliste

Pikku Korppi Raitasukka on onnistunut tuhoamaan vahingossa eläinten yhteisen ruokavaraston. Edessä on vastuun ottaminen omasta toiminnastaan ja ruokavaraston täydentäminen. Rahaa ei kuitenkaan ole, mutta metsän ympäri on suunnitteilla kilpa-ajo, jonka voittajalle on luvassa suuri summa rahaa. Pikku Korppi Raitasukka osallistuukin tähän kisaan ystäviensä tavoitteenaan uusia ruokavarasto palkintorahoilla.

Pikku Korppi Raitasukka on daamien Nele Moostin ja Annet Rudolphin luomus, joka on ihastuttanut lapsia jo useita vuosia kirjallisessa muodossa. Olinkin pakahtua onnesta, kun tämä hahmo pääsi nyt valkokankaalle. Ja onneani lisäsi entisestään vain se, että animaatio vaikuttaa olevan uskollinen kirjojen visuaaliselle tyylille. Animaatio on visuaalisesti kaunista katsottavaa, joka jaksaa yllättää taidoikkailla yksityiskohdillaan tarttumatta niihin kuitenkaan liikaa. Kirjojen tapaan elokuvan juoni ei ole ihan suoraan vedettyä viivaa, vaan yllättää varmasti niin perheen isomman kuin pienemmänkin katsojan nopean etenemisen mukana. Ja samalla se onnistuneesti pystyy yhdistämään valkokankaan tapahtumat siihen arkeen, mitä perheen pienimmät elävät ja sitä kautta kenties elokuvateatterin ulkopuolella myös siirtymään heidän leikkeihinsä.

Kuvahaun tulos haulle pikku korppi ja suuri kilpa-ajo elokuva

Ilman suoraa alleviivausta on kotisoffapsykologin näkökulmasta todettava, että Pikku Korppi ystävineen korostaa muutamaa asiaa ylitse kaiken. Ensinnäkin meillä kaikilla on oikeus olla juuri sellainen kuin haluamme. Toiset pitävät kilpaa ajamisesta ja toiset eivät. Toiseksi aikuisten unelmat jälkikasvunsa saavutuksista eivät välttämättä ole samat kuin heidän lapsiensa omat toiveet. Joten annettakoon jokaisella oikeus tehdä sitä, mistä hän nauttii. Ja kolmanneksi vahinkoja sattuu, mutta onneksi silloin ovat hyvät ystävät lähellä. Nämä asiat olisi hyvä kaikenikäisten hyvä muistaa. Kaiken tämän mukaan sujuttaminen on sujunut suhteellisen kivasti ja lyhyessä ajassa, sillä animaatio kestää tunnin ja 13 minuuttia. Sinä aikana todellakin mennään mutkat suoriksi ja opitaan paljon itsestä ja ryhmätyön merkityksestä.

Kuvahaun tulos haulle pikku korppi ja suuri kilpa-ajo elokuva

Pikku Korpin seikkailut kilpa-ajoissa ovat täynnä sattumuksia ja tapahtumia, mitä voisi tapahtua kenelle tahansa. Raitasukan suorasukaisuus ja siitä seuraavat ei-aina-niin-hyvät-teot puhuttavat varmasti pitkään myös elokuvan jälkeen. Mutta se lienee hyvä, että Pikku Korpin toimet eivät ole aina sitä hattaransävyistä höttöä, vaan myös hieman ikävämpiäkin asioita, joissa pitää miettiä omaa toimintaansa. Lapselle ja aikuiselle ei voi olla pahasta nähdä asioita eri kanteilta ja sitä kautta kehittää omaa toimintaansa, varsinkin kun sosiaalinen media ja tietotekniikka valtaa yhä enemmän sitä vapaa-aikaa.

Kuvahaun tulos haulle pikku korppi ja suuri kilpa-ajo elokuva

Omista teoista vastuunkantaminenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä sen ohella sen oppiminen, mitä oikeasti haluaa tehdä. Pikku Korppi ystävineen on oiva lastenelokuva, sen päähahmo todellakin käyttäytyy kuin innostunut lapsi, joka saa välillä varpailleen. Vaikka animaatio ei sisällä aikuisille tarkoitettuja vitsejä, niin kyllä sanomaa löytyy myös yli 18-vuotiaille. Visuaalisesti animaatio seuraa kirjojen tyyliä, joten Pikku Korpin ystävät eivät tule taatusti pettymään. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka haluavat kurkistaa lapsen suorasukaiseen ajattelumaailmaan. Nopea tempoinen Pikku Korppi ystävineen vie mukanaan, välillä vähän vaaran tunteeseen, mutta kuitenkin turvalliseen loppuun.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Ääninäyttelijät: Luka Haikonen, Jarmo Koski, Tuomas Uusitalo, Sinikka Sokka, Vincent Kinnunen, Petra Pääkkönen, Freja Teijonsalo

P.s. Mikäli kirjallinen muoto Pikku Korpin ja hänen ystäviensä seikkailuista kiinnostavat suosittelen suuntaamaan kirjastoon ja lainaamaan

  • Pikku korppi Raitasukan uudet seikkailut (2006)
  • Pikku Korppi Raitasukan kootut seikkailut (2011)
Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa