VALIKKO

Comme un chef / Le Chef – Keittiömestari / Rakkaudesta ruokaa

Le chef – rakkaudesta ruokaan elokuvassa Jacky Bonnot (Michaël Youn) on lahjakas kotikokki, jonka on vaikea olla laittamatta lusikkaansa soppaan muidenkin keitoksissa. Itsepäisestä innokkuudestaan toteuttaa ihailemansa keittiömestarin Alexandre Lagarden (Jean Reno) reseptejä hän saa lähtöpassit useammasta eri kuppilasta, joissa myös oikean elämän sankareilla kuten Mr. Gordon Ramsayllä olisi haasteita ja päätyy maalaamaan vanhainkodin ikkunoita. Vanhainkodin kautta hän löytää tiensä taas keittiöön, tällä kertaa kolmen tähden ravintolassa ihailemansa Alexandren alaisuuteen. Tästä alkaa valmis sekametelisoppa, jota on elokuvassa yritetty täydentää ranskalaisen ja molekyylikeittiön yhteenotolla.

Jos elokuvan piti olla kulinaristinen kurkistus ranskalaiseen keittiöön, niin se jäi kyllä aika kevyeksi. Parhaimmillaan elokuvassa haisteltiin vihanneksia ja yritettiin tehdä ruuasta molekyylikeittiön vaatimuksen mukaisia. Mikään Julia & Julie tasoinen kokkausleffa ei siis ole kyseessä. Kun tämän unohtaa, voi keskittyä nauttimaan elokuvasta keittiömestareiden taistelutantereena, mikä olisi siten sopinut elokuvan nimeksi ehkä paremmin.

Rakkaudesta ruokaan kärsii myös keskeneräisyyden tunteesta. Aivan kuin ohjaaja Mr. Daniel Cohen olisi huomannut ajan loppuvan tai muistitikun täyttyvän ja siten kiiruhtavan aivan liian nopeasti tilanteesta toiseen. Mr. Younin ja Mr. Renon avulla katseltavaa materiaalia ja sisältöä siihen olisi kuitenkin voinut kuvitella saavan enemmän kasaan. Nyt herrojen yhteenotoista syntyvä koomillinen materiaali ohitetaan nopeasti.

Kokkien kaksintaisteluwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
olisi ehkä kuvannut elokuvan sanomaa nykyistä otsikkoa paremmin. Elokuvassa Le Chef – rakkaudesta ruokaan herrat Reno ja Youn eivät pääse näyttämään parastaan, tai ainakin ohjaaja on onnistunut sen välttämään suhteellisen hyvin. Se on sääli, koska komediallisia taitoja kummaltakin löytyy. Leffan nimen perusteella ei myöskään pidä esittää odotusarvoja ranskalaisen keittiöön tutustumisesta, vaan pikemminkin kukkotappelusta. Joten elokuva arvioinnin näkökulmasta Rakkaudesta ruokaan sopii ehkä parhaiten niille, jotka haluavat käydä kuuntelemassa ranskankielistä elokuvaa ilman sen suurempia odotuksia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa
Henkilöt:
Kommentit

Vastaa