VALIKKO

Central Intelligence – Keskustiedustelu

CentralIntelligencePoster.jpg

Lukion nörtti Robert Weirdicht alias Bob Stone palaa kotinurkille luokkakokoukseen totaalisen muodonmuutoksen tehneenä ja kertoo olevansa CIA:n agentti salaisessa tehtävässä. Avukseen hän rekrytoi entisen luokkakaverinsa Calvin Joynerin, joka aikoinaan äänestettiin parhaiten menestyväksi. Hyvin Calvinilla onkin mennyt, mutta silti hän kokee jotain uupuvan omasta elämästään. Pian tämä kaksikko onkin todellisessa juonittelun verkossa ja pulassa yrittäessään puhdistaa Bobin mainetta ja pysyessään hengissä.

Elokuva elää hyvin herrojen Hart ja Johnson mukana. Fyysisistä eroista huolimatta (tai juuri sen vuoksi) heidän keskinäinen kemiansa on hauskaa katsottavaa. Calvin kirkuu lähes koko leffan ajan haluavansa pois ja Bob puolestaan vakuuttelee hänelle kaiken olevan ok. Tämä epätasapaino on uskottava ja tekee elokuvasta viihdyttävän samoin kuin se huumori, joka nousee heidän hyvin erilaisista fyysisistä lähtökohdistaan. Toisaalta on hyvinkin ihastuttavaa seurata Mr. Johnsonin suorittamaa fanitusta Mr. Hartin suuntaan. Toisinpäin se voisi olla luontevampaa kuvitella, mutta eihän sitä kukaan oikeasti määrää, kuka saa pitää sinistä yksisarvisen t-paitaa päällään.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mr. Rawson Marshall Thurberin pitäisi hallita hyvän komedian lajit. Hyviä esimerkkejä tästä ovat muun muassa We’re the Millers ja Dodgeball: A True Underdog Story. Kumpikin on hyvän mielen elokuva, enkä mitään muita vaatimuksia tällekään rainalle asettanut. Toki sen pääparissa fyysisesti hyvinkin eri luokissa pyörivä pääpari herrat Johnson ja Hart osaltaan varmasti edistivät tätä. Ja on kyllä myönnettävä, että ohjaaja lunastaa paikkansa asiallisesti. Leffa pysyy hyvin kasassa, tarjoaa varmasti kesän parhaimpia nauruja ja jättää hyvän jälkipolton.

Majakka ja perävaunuwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ovat palanneet omalla tavallaan. Bobin ja Calvinin seikkailuja katsoisi mielellään uudestaankin, koska pieni mies ja suuri mies, joka ihailee pientä miestä jaksaa todellakin sykähdyttää kunnolla. Leffa ei ole mikään juonellinen sensaatio, mutta se kyllä koukuttaa katsojansa hyvällä esitystavallaan ja yllätyksellisillä käänteillään. Itse haluaisin tietää, miten Bob onnistui aina katoamaan noin taitavasti.. sama taito voisi olla itsellekin välillä tarpeen. Central Intelligence tarjoaa paljon muutakin kuin niitä pakollisia nauruja ja pakottaa katsojan lopultakin uskomaan, että Mr. Johnson osaa näytellä koomista roolia uskottavasti kaiken mätkinnän rinnalla. Toki leffassa on myös toimintaa, mutta se ei ole sen kantava voima. Suosittelen elokuvaa kaikille ikärajan puitteissa. Se on oikeasti hauska, riittävän kevyt kesäleffaksi ja jättää katsojansa hyvälle mielelle.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul, Timothy John Smith, Danielle Nicolet, Megan Park, Jason Bateman, Melissa McCarthy

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , ,
Kommentit

Vastaa