VALIKKO

Cars 3 – Autot 3

Kuvahaun tulos haulle cars 3 film poster

Uuden sukupolven autoja, erityisesti Jackson Stormia, vastaan kisatessaan Salama McQueen kolaroi itsensä pahasti. Edessä onkin sen pohtiminen pitäisikö Salaman jäädä eläkkeelle vai yrittää vielä paluuta kisakentille. Salama ei aio kuitenkaan heittää pyyhettä kehään vaan lähtee kuntoutumaan innokkaan kilpateknikon Cruz Ramirezin huoviin ja tavoittelemaan voittoa Florida 500:ssa. Matkan aikana tietenkin sattuu ja tapahtuu sitä omaa paikkaansa etsiessä.

Ohjauksesta on vastannut Mr. Brian Fee, joka oli mukana aiempien osien tekemisiessä kuavakäsikirjoituksien animaattorina. Nyt mies oli valmis siirtymään ohjaajan pallille ja onnistuneesti hän sen tekeekin. Autot 3 on jatko-osa hyvin menestyneille Salama McQueenin seikkailuille vuosilta 2006 ja 2011. Ja voisi hyvin kuvitella, että jatkoa seuraa, ellei tämä elokuva tuintuisi niin vahvasti sarjan viimeiseltä osalta.

Kuvahaun tulos haulle cars 3 film

Autot 3 on Pixar-tuotannon peruskamaa, joka ei petä katsojaansa. Ja mitä taas tulee Autot-elokuvien sarjaan, tämä on mielestäni ehdottomasti paras. Toki ensimmäinen Autot (2006) on aina ensimmäinen fanikunnan herättelijä, se toinen (Autot 2) oli tosi jännä ja jopa väkivaltainen agenttiseikkailu maalla ja merellä. Mutta tämä on ihan omaa luokkaansa, joka sitoo ensimmäistä leffaa hyvin nykyisiin maisemiin.

Autot 3 eroaa edellisistä osista edukseen myös siinä, että antaa lisää persoonallisuutta eri autoille. Toki pinnallisissa piirteissä mennään osin edelleen. Mutta nyt valkokankaalla on saatu voittamisen vimmaa, nykytekniikkaa ja sitä kuuluisaa oman paikan etsimistä. Nykytekniikan hehkuttamisen valossa on mielekästä seurata vanhojen ja uusien kilpureiden eroavaisuuksia ja valmennuskeinoja. Joskus se lentävä rantahiekka todellakin voittaa kaikki simulaattorit.

Kuvahaun tulos haulle cars 3 film

Visuaalisesti Autot 3 on kaunista ja mielenkiintoista katsottavaa. Pixarin porukka on tehnyt hyvää työtä ja uudet tulokkaat sekä sivuhahmoissa esiintyvät kaarat ovat omalla tavallaan persoonallisen näköisiä. Tämä riittää täyttämään elokuvaa hyvin, sen ei tarvitse viedä Salamaa kumppaneineen uusiin outoihin paikkoihin, vaan paljon tapahtuu pienissä ympyröissä. Samalla leffa sopii todellakin koko perheelle. Pikkuväki saa tuttuja hahmoja, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä mahdollisuuden pohtia elämää suurempia kysymyksiä. Isommat saavat tähän myös mahdollisuuden, siis niiden kysymysten pohtimiseen. Sillä siinä missä superkiiturit menevät vasemmalta ja oikealta ohitse, on kai jossain vaiheessa aikuisenkin asiallista pysähtyä pohtimaan sitä, miten nuorempi sukupolvi tietoteknisesti selättää meidät vanhat kaarat ja kaakit.

Kuvahaun tulos haulle cars 3 film

Voittamisen vimmaa jawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
oman paikan etsimistä, kun on aika kenties siirtyä sinne takavasemmalle. Autot 3 ei petä vannoutuneita fanejaan, vaan Salama McQueen ystävineen ja uusine tuttavuuksineen treenaa uuteen kisaan, missä punnitaan hänen tulevaisuutensa kilpa-autona. Tarina on simppelin suora ja silti riittävän jännittävä. Kokemus ja nuoruuden into kaikkine tietoteknisine kikkoineen ottavat myös yhteen tässä animaatiossa. Se, mikä selviää voittajana maaliin jää katsojalle nähtäväksi. Suosittelen elokuvaa kaikille Autot-sarjan ystäville. Itse nautin tästä rainasta suunnattomasti ja jos kummitytsyni osoittaisivat yhtään innostusta autoja kohtaan kipittelisin tätä elokuvaa katsomaan heidän kanssaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Kesto: 1 tunti 49 minuuttia

Ja kaikille pienille ja isommille, jotka pitävät autoista suosittelen kurkkaamaan nämä:

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa