VALIKKO

Café Society – Seurapiiri / hienosto

Kuvahaun tulos haulle café society film poster

1930-luvulla juutalaisen perheen nuorin lapsi Bobby Dorfman ei ole innostunut tekemään isänsä kanssa töitä tai seuraamaan veljensä Benin valitsemaa polku gansgtereiden maailmaan, joten hän pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa Hollywoodiin kykyjen etsijän setänsä Philin huomiin. Phil päättää antaa nuoren sihteerikkönsä Vonnien tutustuttaa Bobbyn paikalliseen elämään ja pian kipinät sinkoilevatkin ainakin yhteen suuntaan. Vonnie ei kuitenkaan vastaa Bobbien tunteisiin vaan kertoo olevansa varattu daami Dougille. Doug kuitenkin osoittautuu olevan lähempänä kotona mitä Bobby ajatteli ja hän suuntaa takaisin New Yorkiin johtaakseen siellä paikallista yökerhoa veljensä Benin kanssa. Pian elämä onkin täynnnä seurapiirikaunottaria, ganstereita ja ihastuttavaa Veronicaa. Menneisyys kuitenkin palaa kummittelemaan tavalla, joka ehkä voi muuttaa kaiken.

Ohjaaja Mr. Woody Allen tarjoilee jälleen kerran katsojille neurooseja ja romantiikkaa 1930-luvulla kolmiodraaman merkeissä. Tyypilliseen allenismin tapaan myös tässä elokuvassa on kertoja, tällä kertaa tätä roolia vetää ohjaaja itse. 80-vuotias käsikirjoittaja-ohjaaja ei osoita hidastamisen merkkejä ja hyvä niin. Mielekäs tekeminen pitää ajatuksen kirkkaana. Ja vaikka Café Society on selvästi rauhallisempi neuroottisilta piirteiltään kuin aiemmat Mr. Allenin elokuvat se on silti sellaiseksi tunnisttevissa. Poissaolollaan loistavat massiiviset erikoistehosteet. Ne ovat korvanneet jälleen tasokkaat näyttelijät, jotka pääsevät tekemään parhaansa ohjaajan käsissä. Mr. Allenista tehdyssä dokumentissä ohjaaja-käsikirjoittaja totesi pöytälaatikkonsa pullistelevan elokuvaideoita. Korkeasta iästä huolimatta tahtia voisi ehkä hieman hidastaa, että elokuvilla olisi enemmän sisältöä / sanomaa, eikä niitä leimaisi kiirellä tehdyn tunne.

Näyttelijät pääsevät tässä elokuvassa helpolla neuroottisen pohdinnan suhteen. Ja se on tavallaan sääli, sillä Mr. Jesse Eisenberg on kuin tehty Mr. Woody Allenin elokuviin. On todella sääli, että heillä ei ole pitkää yhteistä menneisyyttä. Myös muut herrat Steve Carell ja Corey Stoll ovat uskottavia allenismeineen ja viittauksineen juutalaiseen kulttuuriin. Elokuvan daamit Kristen Stewart, Blake Lively ja Parker Posey sen sijaan jäävät enemmän seinäkukkasten rooliin. Tämä hieman ihmetyttää, sillä Mr. Allenin elokuvissa naisilla on kuitenkin yleensä ollut enemmän sanottavaa kuin mitä valkokankaalta nyt annetaan.

Kevyttä kierrätettyä katseltavaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Ohjaaja Mr. Woody Allen ei vaikuta haastavan itseään entiseen tapaan, vaan antaa melankolisen haikeuden viedä tarinaa eteenpäin. Uusien ideoiden esittämisen sijasta ohjaaja tuntuu kierrättävän hyväksi koettuja teemoja tässä kolmiodraamassa. Puitteet toki muuttuvat, mutta syvempää ja uudempaa hyppäystä neuroottisuuden mielenkiintoiseen kuoppaan ei tehdä. Ohjaajan tosi-faneja tämä voi häiritä, mutta pullamössöstä pitävät nauttivat varmasti tästäkin rainasta. Café Society ei kuitenkaan ole ohjaajan kehnoin tuotos, vaan viihdyttävä välipala, jolla on omat loistokkaat hetkensä. Suosittelen rainaa loistokkaalle 1930-luvulle sydämensä menettäneille sekä helposta leffoista pitäville.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Jesse Eisenberg, Steve Carell, Kristen Stewart, Corey Stoll, Blake Lively, Parker Posey, Ken Stott

 

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , ,
Kommentit

Vastaa