VALIKKO

Bridget Jones’s Baby – Bridget Jonesin vauva

Kuvahaun tulos haulle bridget jones baby poster

43-vuotias Bridget Jones juhlii yksin syntymäpäiviään ja piristäkseen itseään hän lähtee yhdessä nuoremman ystävänsä Mirandan kanssa Glastonburyn festareille. Siellä Bridget törmää amerikkalaiseen Jackiin ja  viettää hänen kanssaan intohimoisen yön. Pari viikkoa tämän jälkeen humaltunut Bridget viettää romanttisen yön myös entisen heilansa Mark Darcyn kanssa. Pian Bridget huomaakin olevansa raskaana, mutta ei tiedä, kuka (Jack vai Mark) on lapsen isä.

Ohjaaja Ms. Sharon Maguire oli puikoissa myös ensimmäisen Bridget Jones -elokuvan kohdalla, joten materiaalin pitäisi olla tuttua. Ja tämä näkyy tarinan sujuvana kerrontana. On vain sääli, että materiaalia ei ole enempää. Eli ei kai voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu. Leffan otsikko jo paljastaa mitä tässä oikein tapahtuu, joten anteeksi vain tätä suurta juonipaljastusta. Leffa on kolmas Bridget-raina ja jatkoa vuoden 2004 Bridget Jones: The Edge of Reason – elokuvalle. Raina myös loppuu tavalla, joka ehkä kenties mahdollisesti lupailee sitä kuuluisaa neljättä elokuvaa, mutta toivottavasti näin ei kuitenkan käy. Huolimatta siitä, että daamin kehittyneitä oivalluksia ja komeaa (herras)mieskaartia on kiva katsella.

Vaikka viimeisin Bridget -kirja Mad About the Boy (2013), on jäänyt tarinallisesti taaksepäin, niin ihan puskasta Ms. Helen Fielding ei tarinaa kynäillyt kasaan. Vaan elokuvan innoituksena ovat toimineet Ms. Fielding kynäilemät kolumnit The Independent -lehteen Bridgetin seikkailuista vuonna 2005. Elokuvan käsikirjoituksen ovat kasanneet enemmän tai vähemmän sujuvassa yhteistyössä Ms. Fieldingin lisäksi Dan Mazer ja Emma Thompson. Tässä tapauksessa useampi kokki ei ole tehnyt lopputuloksesta maukkaampaa.

Kaikkien Bridget Jones -fanien ystävien iloksi on todettava, että Ms. Renée Zellweger pullahtaa takaisin suhteellisen kivuttomasta leading ladyn rooliin. Bridgetiä on pakko rakastaa jälleen ihan itsensä vuoksi, vaikka näitä daamin omia oivalluksia olisin toivonut paljon, paljon, paljon enemmän. Nyt parhaat naurut saadaan TV-studiosta, missä yhteistyö pelaa hyvin uutisankkurin kanssa. Näihin elämää suurempiin lausahduksiin haksahtaneet voivat klikata kanssani tänne. Niitä lukiessa on tämän elokuvan kohdalla pakko tyytyä Bridgetin henkisen kasvun hyväksymiseen. Oikeastaan tämä on sääli, sillä daamin logiikka ja fyysinen komiikka olivat juuri ne tekivät, jotka mielestäni tekivät Bridget Jonesista viehättävän. Onkin todella outoa todeta, että sivurooleissa olevat hahmot tuntuvat vievät voiton elokuvan läsnäolosta. Tämä on sääli, sillä Ms. Zellweger todella vakuutti minut aiempien elokuvan kohdalla paremmalla läsnäolollaan.

Tässä kohtaa voikin myös pohtia sitä, että onko Bridget Jones’ Baby hauska elokuva. Aiemmat olivat mielestäni parempia (mielipiteistä on tästä tosin monia). Mutta mielestäni vaikuttaa siltä, että traileriin on sitten saatu ne kaikista hauskimmat palat ja niistä ei ihan elokuvaa rakenneta. Ystävien (Shazzer, Jude ja Tom) suurempi poissaolo valkokankaalta näkyy ja tuntuu. Eikä perheen perustamisen, lasten hoitamisen tai muiden velvoitteiden pitäisi kai tässä määrin rajoittaa ystävien tapaamista ja nokkelan dialogin aikaansaamista.

Bridget tosi rakkauden perässäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla perheen perustamisprojektissa. Maailmaa vuosia sitten valloittanut Bridget Jones palaa vauhdilla ja omilla oivalluksillaan takaisin valkokankaalle. Ikävä kyllä samanlaiseen imuun ei päästä kuin aiempien elokuvien kohdalla. Toki annetaan myönnytystä siitä, että myös Bridget on varmasti henkisesti kasvanut ja sivistynyt. Mutta välillä elokuva ei oikein tunnu osaavan päättää onko se lintu vai kala. Sitä ollaan fiksuja ja vilmaattisia, mutta samalla yritetään osoittaa ding-dong sitä omaa ainutlaatuisen hauskaa persoonaan. Enemmistö näyttelijöistä tekee parhaansa, leffa on ihan katsottava ja saa myös aikaan muutamia nauruja. Mutta paljon kertoo se, että elokuvan aikana pohdin sitä, että tätä rainaa ei sitten tarvitse itselleen hankkia omaan DVD-kokoelmaansa. Suosittelen sitä kuitenkin kaikille Bridget Jonesin ystäville. Kyllä se daami siellä jossakin on piilossa ja aina välillä itseään maailmalle paljastelee sielunsa syvyyksistä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Gemma Jones, Jim Broadbent, Emma Thompson, Sarah Solemani, Kate O’Flynn, Sally Phillips, Shirley Henderson, James Callis

 

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa