VALIKKO

Bad Moms – Kehnot äidit

Kuvahaun tulos haulle bad moms poster

Bad Moms – Kehnot äidit on jaksanut pyöriä pitkään Finnkinon tarjonnassa, joten sain nyt loppumetreillä ottaa kunnon kirin ja singauttaa itseni leffapenkkiin takuuvarman naurupläjäyksen pariin. Tai näin siis ainakin ajattelin ennen leffasaliin menoa. Tähän ajatusparteen oli olemassa ihan rehellisen reilut odotukset. Olihan käsikirjoituksesta vastanneet samat tyypit kuin Kauheasta kankkusesta. Herrat Jon Lucas ja Scott Moore olivat nyt päättäneet käsikirjoituksen lisäksi ohjata tämän rainan. Luvassa ei siis voinut olla kuin posketonta menoa ja alatyylistä huumoria koulun vaatimusten kanssa kamppailemista mammoista, vai mitä…..

Amy Mitchell elää tavallista elämää miehensä Miken, kahden lapsensa Janen ja Dylanin sekä koiran kanssa. Oman työnsä ja perheen hoitamisen rinnalla hän yrittää parhaan kykynsä mukaan vastata lasten koulun hänelle asettamiiin vaatimuksiin kaiken kiireisen arjen keskellä. Yksi päivä kamelilta kuitenkin katkeaa selkäranka, kun vanhempien yhdistyksen puheenjohtaja Gwendolyn haluaa nakittaa Amylle vielä yhden uuden tehtävän kaikkien edellisten lisäksi. Pian edessä onkin kipakka välien selvittely puheenjohtajan paikasta, missä tahtonsa aina läpi saanut Gwendolyn yhdessä ystäviensä Stacyn ja Vickyn käy sotapolulle Amya ja hänen uusia tuttavuuksiaan altavastaaja-äitejä Kikiä ja Carlaa vastaan.

Lapsettomana leidinä en voi kuin ihailla äideistä pursuavaa elinvoimaa, jaksamista ja pitkää pinnaa. Aina vietettyäni valioaikaa neitien 5 ja 7 -vee kanssa, olen valmis nousemaan barrikadeille äitien puolesta. En vain kerta kaikkiaan pysty käsittämään miten äidit tekevät kaiken ja nyt todella tarkoitan kaiken arjen pyörrittämisessä (ja kyllä isät, saatte ihan saman tunnustuksen). Suomessa meillä lienee on vielä helpommin, koska Wilma-sovellus ei vaadi samanlaista sitoutumista lasten koulunkäyntiin kuin Yhdysvalloissa, missä vanhemmilla oletetaan olevan vielä osallistuvampi rooli. Joten kiireinen perhe-arki saa todellakin lisäpotkua kiireisestä kouluelämästä.

Joka tapauksessa elokuvan pitäisi teoriassa pystyä tarjoilemaan niitä hauskoja hetkiä, kunnon letkauhduksia äitien heittäytyessä vapaalle ja roimaa komediaa anarkian hengessä. Siis näin ainakin teorissa. Tässä kohtaa jouduin kuitenkin miettimään, että johtuiko huumorin vierestä meneminen lapsettomuudestani vai mistä? Lupa hellittää ”supermom” roolista ja antaa mennä vaan ei vain osunut ja uponnut tähän katsojaan. Bad Moms -elokuva vaikuttaa enemmän teinileffalta, jossa epävarmojen lukiolaisten/high-schoolia käyvien tilalle on laitettu kiireisiä tai alistettuja äitejä, jotka haluavat todistaa rakastavansa lapsiaan yli kaiken ja käyttäytyvänsä kuin teinit päästessään vapaalle. Onko asia oikeasti näin? Tähänhän en pysty vastaamaan mitään…. Joten jos tänne päin uppoamattoman huumorin laittaa syrjään ja keskittyy elokuvan toiseen sanomaan niin on oltava tyytyväinen siitä, että sitä myös löytyy. Äidinrakkaus / isänrakkaus on jotain sellaista, mikä pyrkii tavoittelemaan lapsensa parasta (lähes keinolla millä hyvänsä). Ja tämä arkinen kuvaus siitä, miten lasta autetaan etenemään elämässään pääsee joissakin kohtia elokuvaa ihan hyvin esille. Mutta siitä olisi saanut erikseen hyvän elokuvan ja tästä kaikesta ”vaihdetaan vapaalle” -teemasta oman elokuvan.

Super-momwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
iskee ja kovaa sille, joka ryttyilee hänen lapselleen. Teoriassa leffan aiheessa olisi ainesta kunnon komediaan aikuiseenkin makuun. Nyt jos päähenkilöiden tilalle olisi vaihtanut vähän nuoremman porukan leffaa olisi voitu markkinoida hyvin teini-elokuvana. T'ässä kohtaa käsikirjoituksessa on menetetty hyvä aines äideistä, koulusta ja kaiken yhteen sovittamisesta. Näyttelijät toki tekevät parhaansa, mutta jos pidän elokuvan parhaana hetkenä tytär-äiti-keskusteluja leffan lopputekstien aikana, niin metsään on menty ja lujaa. Tai sitten en vaan tajua mitään. Suosittelen rainaa kaikille kevyen teini-leffa-viina-seksi-huumorin ystäville, jotka haluavat nähdä miten äidit voivat heittäyä vapaalle sekä mitä se oikein tarkoittaa, kun äiti ryhtyy huonoksi: tee itse se aamupalasi.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Annie Mumolo, David Walton, Jay Hernandaez

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa