VALIKKO

Boss Baby – Pomo Vauva

Kuvahaun tulos haulle baby boss poster

7-vuotias Tim Templeton saa uuden pikkuveljen. Vaikka Timin vanhemmat ovat yltiöpäisen ihastuneet uuteen tulokkaaseen Tim ei ole yhtä helposti hämättävissä. Tim koittaa vakuuttaa vanhempiaan siitä, että salkkua kantava vauva ei ole normaali, mutta hänen vanhempansa eivät ota poikaa tosissaan. Edessä onkin veljien välinen mittelö ja siinä samalla Francis E. Francisin salaisen suunnitelman paljastaminen, joka siirtäisi vauvat lemmikkien tieltä pois.

Ohjauksesta on vastannut Mr. Tom McGrath, joka on ihastuttanut niin pieniä kuin suuria katsojia Madagascarin merkeissä. Käsikirjoituksen on kasaan kynäillyt Mr. Michael McCullers, joka haki aiheelle innoitusta Ms. Marla Frazeen samannimisestä kirjasta vuodeta 2010 – taiteellisin vapauksin, luonnollisesti. Mikäli aihe perhettä ohjaavasta vauvasta, joka on todella kypsä ikäisekseen voi myös suunnata katseensa elokuvaan Look Who’s Talking – Hei, kuka puhuu vuodelta 1989.Kuvahaun tulos haulle baby boss film

Ohjaaja Mr. McGarth tekee varmasti parhaansa. Ja parhaansa hän toki teki ainakin tämän katsojan pään sekoittamisessa ja kateuden nostamisessa. Timin kokemat asiat voivat myös olla hieman vaikeita sulattaa perheen pienemimille, sillä niin jännittäväksi meno menee pojan mielikuvituksessa. Leffan ikäraja on siis asiallinen. Näytöksessä missä olin, keski-ikä pyörikin yllättäen 15-vuoden nurkilla. Kassakoneiden kilinää tämän ei kuitenkaan pitäisi haitata, sillä BabyBoss etenee niin reippaaseen tahtiin, että hitaammilla voi olla vaikeuksia pysyä mukana.

Kuvahaun tulos haulle baby boss film

Ja kuten kunnon kaikkiin kassakoneiden kilisyttäjiin kuuluu, myös tälle leffalle on suunnitteilla (ainakin alustavasti) se pakollinen jatko-osa: The Bossier Baby. Niin hyvä ja hauska, kuin tämä sata lasissa eteenpäin etenevä animaatio olikin, niin toivottavasti se ei saa ristikseen jatko-osaa. Sen sijaan toivoisin DreamWorks Animation Studion keskittyvän niihin uusiin ideoihin. Sen todettuani on pakko kuitenkin myöntää häviönsä tälle jatkis-kategorialle, sillä valkokankaalle tältä studiolta pukkaa lähivuosina ainakin seuraavat elokuvat: Puss in Boots 2: Nine Lives and 40 Thieves; Trolls 2; How to Train Your Dragon 3; Madagaskar 4 ja Shrek 5. Näiden sijaan odotan mielenkiinnolla animaatiota: Captain Underpants: The First Epic Movie vaikka sen nimi ei viittaakaan kertavierailuun valkokankailla. Mutta jos vaikka firman tuleva uutuus B.O.O.: Bureau of Otherwordly Operations pysyisi siinä yhdessä osassa.

Kuvahaun tulos haulle baby boss film

Joka tapauksessa BabyBoss yllätti positiivisesti. Visuaalisesti se on kaunista katsottavaa kirkkaine värineen, riittävän söpöine hahmoineen ja Timin mielenkiintoisene mielikuvitusmaailmoineen. Tätä mielikuvituksen suurta hyväksikäyttöä kaipaa välillä itselleenkin, kun aikuisena tuuppaa näkemään asiat tavallisen tylsinä. Vaikka leffassa on ne jännät kohtansa, niin pääsääntöisesti tästä kaikesta jää hyvä fiilis. Toivon vaan kovasti sitä, että leffaa katsomassa olevat teinit myös uskaltaisivat nauraa hauskoille hetkille pissa-kakka-takapuoli-huumorin ulkopuolella, eivätkä kokisi nauramista noloksi.

Vauvojen maailmanvalloituswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
BabyBoss sijoittuu paikkaan, jossa lapset eivät synny vaan heidät tehdään vauvatehtaassa. Ja koska kyse on maailmanvalloituksesta niin paikasta auringossa vauvojen kanssa kilpailevat perheen mahdolliset lemmikit. Juoni on näin hienosti sanottuna mielenkiintoinen, mutta tarjoaa välillä hauskojakin hetkiä. Teoriassa mukaan on varmaan yritetty ämpätä perhesuhteiden muuttumista uuden vauvan tultua taloon sekä sisaruskateutta, mutta ne molemmat jäävät hyvin taustalle tai tulevat kuitatuksi huumorin kautta. Ja vauvoista kun puhutaan, niin mukana on tietenkin sitä pakollista kakka-pissa-huumoria. Leffan ydinsanomaksi sen lopulta löytyvän sisarusrakkauden lisäksi nousee yhteistyön kantava voima sekä tietenkin se, että perheessä rakkautta riittää tasapuolisesti kaikille. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka pitävät nopeatempoisesta animaatiosta. Leffalla on hauskat hetkensä ja se antaa varmasti puhuttavaa leffan jälkeen. Itse yllätyin myönteisesti, sillä en oikeasti odottanut näin hauskaa rainaa. Tosin taas olin sitten lähes se ainoa, joka nauraa hekotteli leffasalissa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Suomenkieliset äänet: Juhani Rajalin, Taisto Oksanen, Joonathan Kettunen, Kristina Vahvaselkä, Aksu Palmén

Kesto: 1 tunti 38 minuuttia

P.s. Jos leffan istuu ihan tappiin, niin siellä odottaa velhon toivottamat heipat.

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa