VALIKKO

Avengers: Infinity War

Aargh!! Mitähän tästä elokuvasta pitäisi oikein ajatella. Ainakaan millään erityisen hyvällä mielellä en leffasalista poistunut. Mutta todettakoon, että jokainen katsoja saa päättää oman mielipiteensä leffasta. Itseäni kaiken väkivallan, lahtamisen, päättömän tappamisen ja örkkeilyn keskellä häiritsi Marvelin tulevat elokuvat. Miten niitä voi enää olla, jos osa sankareista on hävinnyt tässä elokuvassa kuin tuhka tuuleen… Ja miten niitä voisi oikeasti katsella, jos leffan aikana ajattelee vain, että tuokin nyt tuosta kuolee, what’s the point?!? Eikä asiaa paljon auta se, että tätä elokuvaa on osaltaan markkinoitu sillä, että vanhat avengerit poistuvat takavasemmalle ja uudet jäävät jäljelle. Hmm… tämän logiikan mukaan loppunsa kohtaisivat muun muassa Iron Man, Hulk, Thor, Loki, Kapteeni Amerikka, Musta Leski ja Hawkeye. Heidän manttelinperijöinään voisi pitää puolestaan muun muassa Muurahaismiestä, Mustaa Pantteria, Visionia, Hämähäkkimiestä, Tohtori Outoa ja koko Guardiand of Galaxy porukkaa… jonkin ajatustavan mukaan… Mutta liekö tuo kaikki ollut kuitenkin osa mainostemppua…ainakin itse olin pihalla kuin lumiukko talvella leffan loppumisen jälkeen. Voiko tästä suosta enää nousta seuraavaan Marvelin elokuvaan ja keitä siellä oikein mahtaa olla mukana. Jos taas Marvelin tarkoitus oli osoittaa, että tämä on hieno tapa lopettaa heidän supersankari universiumin olemassaolo, niin miksi jättää edes osa henkiin? Ja ennen kaikkea miksi todeta leffan lopussa, että Thanos palaa… Tappamaan kaikki loputtkin avengerit ja puolet universiumista siinä samalla?!?

Valkokankaalla siis tapahtuu paljon. Thanos haaveilee koko universiumin valloittamisesta, sen liikakasvun hoitamisesta ja tasapuolisten mahdollisuuksien antamisesta jäljelle jääville. Tämä onnistuu vain ikuisuus-kivien kautta, joita hän tavoittee hinnalla millä hyvänsä. Vastaansa hän saa Avengereita laidasta laitaan enemmän tai vähemmän huonolla menestyksellä, jotka singahtavat vastarinnan merkeissä ympäri universiumia. Tässäpä tämä juoni ilman sen suurempia paljastuksia.

Verrattuna edellisiin Avenger-leffoihin tämä raina on hyvin synkkämielinen, ankea ja muutenkin hymynkareen hyydyttävä. Onneksi edes Thor on saanut pitää humoristisen puolensa, mutta yhden jumalan avulla ei koko leffaa pelasteta myönteiseksi kokemukseksi. Minulle se kuitenkin tarjosi edes hetkellisen mahdollisuuden nauttia tästä rainasta kaiken tappamisen ja uhittelun keskellä. Mielenkiintoisesti kiitosta on annettava myös Thanoksen suuntaan. Ylipahiksen sisältä paljastui lähes inhimillinen hahmo, joka pääasiallisesti ajatteli jäljelle jäävien etuja. Siinä mielessä Thanoksen paluuta ja potentiaalista järkiin tulemista voisi odottaa ihan mielellään. Vaikka uutta universiumin tuhomista ei oikeasti jaksaisi katsella.

Visuaalisesti raina on taidokkaasti tehty. Suuret joukkokohtaukset toimivat ja jokainen hahmo on saanut omat valioaikansa valkokankaalla. Leffan seuraamista tässä kohtaa auttaa varmasti se, että on nähnyt enemmistön Marvelin tuotannosta. Tämä on todella saavutus näin suuren hahmokavalkadin parissa ja tarinassa tuodaan esille uusia ja mielenkiintoisia laitteita = erikoistehosteita. Erikoistehosteista vastanneet ovat todellakin palkkansa ansainneet. Eri asia onkin sitten se, että jaksaako tällaista tuhoamista ja tappamista katsoa lähes koko elokuvan ajan. Itselleni se otti suhteellisen koville. Mutta leffa oli jo nyt pitkä. Tistelukohtauksien hidastaminen, hahmojen ajatusten syventäminen ja muu potentiaalinen rauhallisempi meininkin olisi lisännyt minuutteja jo nyt pitkään rainaan. Tästä kiivaasta tahdista huolimatta ohjaaja on onnistunut pitämään koko universaalista pakettia kasassa.

Paljon väkeä ja paljon tuhoawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja mukana muutama kirkasotsainen avengeri, joka yrittää yhdessä muiden kanssa pelastaa maailmaa ja universiumia. Leffassa on avengereiden taholta lähes koko ajan altavastaajan tilanne, mikä ei tätä katsojaa ainakana kauheasti miellyttänyt. Miksi edes lähteä pullikoimaan, kun lopputulos on jo tiedossa. Mutta jos taas tykkään kovalla vauhdilla etenevistä elokuvista, Marvelin supersankareista, tuhosta ja fantasiasta niin leffa viihdyttää varmasti. Itse odotin enemmän, mutta tähän on tyytyminen. Suosittelen rainaa kuitenkin kaikille Avengereiden seikkailuja seuranneille.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Kesto: 2 tuntia 40 minuuttia

näyttelijät: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Danai Gurira, Letitia Wright, Tom Hiddleston, Peter Dinklage, Karen Gillian, Idris Elba, Pm Klementieff, Dave Bautista, Zoë Saldaña, Vin Diesek, Bradley Cooper, Josh Brolin, Chriss Pratt, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson

Osastot: Jännitys, Leffat, Sci-fi, Toiminta/äksönpläjäys, Väkivalta
Kommentit

Vastaa